sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Desucon Frostbite: Puvut

Tuskin tuun tekemään conia erityisemmin käsittelevää kirjoitusta, koska conissa töissä ollessa aika kuluu tosi nopeasti, enkä oikein näe järkeä kirjoittaa ''olin täällä, menin tänne, sitten tänne'' tyyppistä juttua ainakaan tällä kertaa. Jos jotain erityistä tulee mieleen, niin mainitsen sen sitten puvuista puhumisen lomassa.


Perjantai:Kumin

Tiesin jo etukäteen, että jokaiselle päivälle en uutta pukua tulisi tekemään ja perjantai itsestään valikoitua päiväksi, jolloin jotain vanhaa pukua käyttäisin uudestaan. Uuden Chuunibyoun kauden alkaessa tuli hirveät halut olla taas ihanin päikkärityttö eli Kumin, joten sehän siihen sitten valikoitui. Pikavaihdoin Kuminin päälle käytyäni meidona avajaisissa mainostamassa Cafe Ichigoa, sillä haluttiin käydä Idan kanssa kulmahammastyöpajassa. Hampaat ei ihan annetussa ajassa valmistuneet, joten otin sen möykyn sitten vaan mukaan ennenkun piti taas jo kiitää toisaalle ja odottelen, että aikaa olisi niiden kanssa leikkiä lisää. Kuminia tuli aika paljon kuvattua jo viime vuoden Frostissa ja paikalla olleet muut Chuunitytöt huiteli hoitamassa omia vastavuuksiaan, joten todistusaineisto Kuminina olosta jäi kahteen itse kännykällä nappaamaani kuvaan.


Kuvaaja Konsta Väänänen

Kumin ja tyyny

Ihana Ida :3
 
 
 
Lauantai: Sorceress
 
 
Lauantaina päivä kului Dragon's Crownin Sorceressina, jonka tekemisestä kirjoitinkin jo jonkin verran tänne ennen Frostia. Koska hatusta tuli jonkin verran kysymyksiä, niin käykääpäs katsomassa Irtsan kirjoitus, jossa käsitellään noidanhatun tekemistä. On oikeasti hyödyllinen. Sorceressiin käytin lähinnä tilan-, mutta myös ajansäästöllisistä syistä Yamuraihan hattua viime kesältä. Lisäsin vaan sinisestä lycrasta nauhan. Lycraa siksi, että itse en ainakaan keksinyt muuta helppoa keinoa saada kangas nätisti asettumaan hiipan ylöspäin kapenevaan muotoon, kuin käyttää todella venyvää kangasta. Hame Sorceressilla oli kietaisuhame ja ei että kun olen tyytyväinen, että jouduin ottamaan karkeampaa kangasta vyöhyn, kuin mitä alunperin olin halunnut. Vyön karkea kangas pysyi hyvin solmussa eikä hameen aukeamista tarvinnut siksi pelätä. Yläosan paikallaan pysyminen ei sitten ollutkaan ihan niin helppoa. Kupliita varten oon miettinyt pieniä parannuksia yläosaan, jotta se istuisi paremmin ja pysyisi ylhäällä.
 
Illalla vaihdoin meidomekkoon ja olin muutaman tunnin meidokahvilassa ennen yksiä parhaita iltabileitä, joissa conissa oon tähän mennessä ollut.
 
Hold on to your hats! Kuvaaja Artano Photography

Kuvaaja Artano Photography

:3
 
 
Sunnuntai: Rom ja Ram
 
 
Sunnuntaina oli vihdoin kauan odotetun Romin ja Ramin päivä. Mietittiin ennen Frostia Hennan kanssa, että kuinkakohan kauan näitä on suunniteltu ja päädyttiin siihen, että ensimmäistä kertaa Romin ja Ramin tekemisestä on puhuttu vuoden 2012 joulukussaa. Aikakin oli siis jo saada nämä ihanat kaksoset tehtyä. Rom ja Ram ei ollut ensimmäiset kaksoset jotka tehtiin (eikä varmasti viimeiset), mutta tällä kertaa pukujen ollessa ihan samanlaiset panostettiin tosi paljon siihen, että ne myös oikeasti näyttää samalta. Kaikki kaavat on tehty yhdessä, samoin suurin osa ompelusta on tehty kummankin ollessa paikalla ja kaikista pienistä yksityiskohdista, muutoksista ja sauman ompeluista sovittiin yhdessä ennen tekemistä. Ollaan tosi samanmittaisia, mutta silti tosi erimallisia (esim. Henna on pidempi, mutta mulla on pidemmät jalat) ja silti onnistuttiin taktisilla säädöillä huijaamaan vähän tässäkin ja oikeesti omasta mielestäni näytettiin tosi samalta. Oon kyllä niin tyytyväinen lopputulokseen enkä malta odottaa, että pääsen tekemään lisää ton tyyppisiä pukuja.
 
 

Kuvaajana taas Artano Photography! :3
 
 
Ja jos sit jotain tietoa niistä puvuista! Päälle laittaessa puku koostui neljästä osasta: kengät, body (jossa myös jalat kiinni), hanskat ja peruukki. Koska haluttiin kuitenkin tiettyjä saumoja tiettyihin paikkoihin esim. body koostuu ainakin 22 eri palasta. Romiin ja Ramiin käytettiin valkoista Berniä ja toista vaaleanpunaista tekonahkaa jota satuin löytämään Jyväskylän Eurokankaasta. Kummatkin on yhteen suuntaan joustavia tekonahkoja. Peruukin leikkaaminen oli jännää, koska en oo noin isoa leikkausytötä tehnyt peruukille. Laitettiin ne vaan päähän ja lähdettiin saksimaan vyötärölle ulottuvista peruukeista. Polvissa olevat kuviot piirrettiin jollain tussilla, mutta en valitettavasti millään muista millä.
 

Kummatkin kuvat Artano Photography
 
 
Conissa Romina ja Ramina oli ihan mahtavaa olla! Oli ihan huippua, kun muutama tuli innoissaan hahmojen nimillä puhuttelemaan ja halusi kuvan. Muutenkin kuvia pyydettiin aika paljon ja olis mahtavaa nähdä niitä jos jollakulla niitä jossain olisi. Romissa haastoin itseni pitkästä aikaa tekemään jotain oikeasti ihan uutta ja tuntuu siltä, että myös löysin sen kauan kadoksissa olleen halun kokeilla uusia juttuja.
 
 
Conin ainut kuva pelkästä Romista löytyi omasta kännykästä
 
 
Nyt innolla kohti ensin Tampere Kupliita ja sitten Cosvisionia!
 
 
-Lilian
 
 


 

3 kommenttia:

 1. Kumin on kerrassaan ihana! :3 Sorceress on myös hieno, ja Rom ja Ram tosi söpöjä :) Itse en päässyt frostiin, koska ikä ei riitä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti ^~^
   Tampere Kupliihan on ihan kohta, oletko sinne menossa? Eihän se nyt ihan con ole, mutta kiva tapahtuma kumminkin :)

   Poista
  2. En vielä ole varma :/ Jos joku kaverini on sinne menossa niin enköhän minäkin :)

   Poista