sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Yukicon 2014

Vuoden ensimmäinen con eli Yukicon oli viime viikonloppuna ja myös minä sinne loppujen lopuksi päädyin. Olin arponut pitkään Yukiin menemistä ja vielä puolitoista viikkoa ennen tapahtumaa tarkoitus ei ollut mennä. Lippua minulla ei ollut ja vaikka olin ilmoittautunut kisaamaan ja saanut sitä kautta lipun niin muut asiat iski päälle jo joulukuun alussa, josta syystä en sitten ajatellutkaan Yukiconiin mennä enkä siis aloittanut tekemään kisapukuakaan. Mitä lähemmäs tapahtuma kuitenkin tuli, sitä enemmän kiinnosti nähdä Yukicon itse ja tuntui, että muilta conista kuuleminen ei riitä. Koska en ollut perunut kisailmoittautumistani, oli siis mahdollisuus vielä coniin päästä ja niin kaivoin Tsubaki Yayoin kaapista ja lähdin vanhalla puvulla kisaamaan.

Cosplaykisa oli siis lauantaina. Yleensä kisatessa tuntuu menevän ihan koko päivä, mutta tällä kertaa kerkisin tekemään paljon asioita ennen ja jälkeen kisan. Vaihdoin kisapuvun päälle vasta noin tuntia ennen kello yhden tuomarointia, mikä myös varmasti vaikutti haluuni liikuskella con alueella. Kisapuvussa esim. myyntipöydille meneminen ennen tuomarointia ja kisaa kun ei ihan houkuttele.

Myyntipöydiltä mukaan tarttui alpakka ja 2kpl Cosvision rannekkeita

Kisa sujui kivasti ja osasin odottaa tuloksia. Olisikin ollut ihme, jos olisin sijoittunut niin kovassa seurassa puvulla, joka on kolmas tekemäni. Huomasin muuten kehittyneeni ainakin yhdellä saralla, sillä Backstagella koitin pitää iloista tunnelmaa yllä ja höpöttelin niitä näitä. En sitten tiedä, ehkä se häiritsi jotakuta, mutta itse olen ylpeä itsestäni, sillä suun avaaminen ja toisille jutteleminen on ennen ollut kovin vaikeaa. Koko päivän olikin ihan tosi kiva fiilis, eikä edes yhtään harmittanut, kun lavalle kuulutettaessa sanottiinkin väärä hahmo. Sen sijaan tuli ihan kauheet Fire Emblem Awakening feelsit (taustalla siis soi aina hahmolle sopiva musiikki ja alkuperäinen hahmoni oli ollut kyseisestä pelistä) ja halusin vaan päästä pelaamaan. Kisan jälkeen yksi tuomareista ihmetteli, kun hymyilin varmasti leveämmin, kuin yksikään sijoittuneista (jotka taisi olla vielä vähän shokissa), mutta muiden ilon näkemisestä vaan tuli niin hyvä mieli.

Lavalla - Kuva Matias Tukiainen

Kisan jälkeen kävin vaihtamassa kasuaaleihin ja kiertelin conpaikkaa kavereiden kanssa ja saatoin vahingossa sopia yhden puputyttö ryhmän muutaman ihanan tytön kanssa loppuvuodelle. Lauantaina avajaisten lisäksi kävin katsomassa Ecchi&Naiset luennon, joka ei ollut ihan sitä mitä siltä odotin, mutta ihan viihdyttävä kuitenkin.

Pikkuinen alpakkakin pääsi kuuntelemaan luentoa, vaikka olikin alle ikäsuosituksen.
 
 
Sunnuntaina saavuttiin paikalle vasta vähän 11 jälkeen, joten missasin cosplaypaneelin, jota olin ajatellut mennä kuuntelemaan. Eipä tuo kuitenkaan ihan kauheasti haitannut, sillä kavereita on aina kiva nähdä ja nyt siihen oli enemmän aikaa. Kävin ostamassa toisen Cosvision rannekkeen ja opettelin 2DS: n Streetpassin saloja Desuconin peittofortissa.
 

Hyviä opettajia oli! - Kuva Teppo Suominen
 
 
Sunnuntain pukuna oli Hajime Ichinose Gatchaman Crowdsista, joka oli juuri sopivan rento puku sunnuntaina rentoon meininkiin. Hajime oli taas vähään aikaan kuvatuin pukuni, mistä olin aika yllättynyt. Omista tutuistani tuntui kuin monikaan ei olisi sarjaa katsonut, joten tuntui, että se ei ollut kovinkaan suosittu (jännä ilmiö muuten tämä). Lisäksi puku oli oikeasti aika yksinkertainen, joten en ollut varma tunnistaako hahmoa. Ilmeisesti tunnistettavia tekijöitä kuitenkin oli. Olen muuten päätynyt siihen, että on mukava cossata hahmoja, joita jotkut tunnistaa. Sekään ei haittaa, jos ei tunnisteta, mutta on se mukavaa. Sen sijaan en tykkää cossata todella tunnettuja hahmoja, koska se aiheuttaa paineita. Poikkeuksia toki löytyy tähänkin, kuten aina kaikkeen.
 

Hienon kännykkäkuvan kuvasin :D
 
Sunnuntaina kävin katsomassa esityskisan tilalle tulleen nettipukukilpailun. Ideana tuomareiden ohjeet oli ihan kiva, mutta toteutus oli aivan liian pitkä. Nettipukukisaa ennen ja sen jälkeen ihana Jennina kuvasi Hajimea. Kuvailujen jälkeen pyörin vielä jonkin aikaa ympäriinsä ennen päättäjäisiä, joiden jälkeen vaihdoin taas pois cossista ja aloin valmistautumaan lähtöön.
 
 

Hajime Ichinose - Kuvasi Jennina Pitkälä -  lisää kuvia täällä kliketiklik
 
Vielä vähän yleistä Yukiconista. Laeppavika ei itselleni ollut tuttu eikä itseäni kiinnostanut, mutta oli hauska seurata muiden innostusta. Let's play tyyppisiä videoita en ole ikinä katsonut, sillä pelaan pelini mieluummin itse. Tapahtumapaikka oli ihan kiva, mutta meidän ei pääkaupunkiseutulaisina oli vaikea sinne löytää, sillä Helsingin alueen julkinen liikenne on jotain ihan omaansa. Iltabileissä kävimme kuuntelemassa Movestachea ja iltabileiden paikan sanottiin olevan Kampissa, josta ymmärsi, että tarkoitettiin nimenomaan sitä kauppakeskusta. No eihän ne ihan siellä ollut. Lisäksi ohjelmalehdessä mainittiin tarjoilun iltabileissä olevan ilmaista, mutta asia ei ollut näin. Myös esiintyjien lavalta valon puuttuminen kiinnitti huomioni. Onneksi esiintyjät osasivat asiansa, mutta onhan se nyt silti vaikeaa soittaa pimeässä. Tiedonkulussa tuntui olevan jonkin verran ongelmia, minkä huomasin kun majoituin neljän conin työntekijän kanssa. Kaiken kaikkiaan kuitenkin oli oikeasti tosi kivaa Yukiconissa ja uskon, että ensi vuonna Yukicon palaa vieläkin parempana.
 
 
Seuraavaksi vuorossa onkin sitten Desucon Frostbite (johon muuten voi vielä ostaa lippuja Desukaupasta). Desun suunnitelmat on tavallaan vähän auki, sillä olen valmistumassa tässä muutaman kuukauden sisään kokiksi ja tutkintotilaisuuksia ja niihin liittyviä tehtäviä ja muuta on nyt todella paljon. Rom ja Ram Hyperdimension Neptuniasta on kuitenkin tarkoitus ainakin saada valmiiksi sunnuntaille ihanan  Hennan kanssa ja lauantaillekin olisi pukua tulossa. Rom on kuitenkin nyt se ykköspuku, jonka pyrin ainakin saamaan valmiiksi. Perjantai on myös vielä mietinnän alla. Vähän tekisi mieli laittaa Kumin Chuunibyousta, koska hnnnngh Kumin on ihanin, mutta saa nähdä.
 
 
-Lilian
 
 

Ps. All them Alpacas
 
 


2 kommenttia:

  1. Jo viime vuonna mietiskelin noita alpakoita, että ompa söpöjä, mutta jätin ostamatta. Nyt taas kun niitä on nähnyt siellä täällä, iskee hirveä "Toi on niin pehmonen ja söötti.. Miksen hankkinut!". Ehkä sen sitten voi vaikka seuraavassa conissa korjata :). Oletko jo Cosvisioniin cossia suunnitellut?

    VastaaPoista
  2. Itselläni on ollut viime vuoden alusta toinen isointa kokoa oleva alpakka ja olin kovasti päättänyt, että yksi saa riittää, mutta tuo yksilö vaan sulatti sydämeni. Ja alpakat vaan on parhaita! Niin pehmeitä ja ihania. Itse tykkään ehkä jopa enemmän tosta isosta keskikoosta jonka nyt ostin kuin siitä kaikkein isoimmasta, koska se on kätevämmän kokoinen halittava :3

    Cosvisioniin on yksi suunnitelma, mutta en uskalla sitä ihan vielä kertoa, koska coniin on kuitenkin vielä niin paljon aikaa. Tällä hetkellä pyörivän animen hahmosta on kuitenkin kyse :)

    VastaaPoista