keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Animecon X kuvapäivitys:Yamuraiha&Sharrkan

Tämän päivityksen on pitänyt tulla ulos jo monta kertaa, mutta aina jumitun siinä kohtaa, kun pitäisi kirjoittaa jotain. Yamuraihasta olisi sanottavaa jonkunkin verran ja useammalla kuvallakin on tavallaan hiukan tarinaa takana, mutta jostain kumman syystä ensimmäinen kesälomani viiteen vuoteen on tehnyt minusta hiljaisen ja muutenkin jotenkin puhuminen ja kirjoittaminen takkuaa. Ei vain tunnu olevan mitään asiaa. Oikeastaan kenellekkään. Kuitenkin haluan oikeasti saada nämä kuvat tännekin esille ihan viimeistään nyt heti, joten yritän ainakin kirjoittaa jotain. Selitystä siis kuvien lomassa.  Pidän Magista sarjana, vaikka en lukisi itseäni siihen joukkoon, joka kutsuu itseään sarjan faneiksi. Asioiden fanittaminen, sillein isosti, on jotain mitä en oikein enää osaa. Magissa on kuitenkin kiva tarina ja sen kytkökset ''oikeisiin'' asioihin, kuten tarustoihin viittavat nimet ja nähtävillä olevat yhtäläisyydet sarjassa olevien maiden ja oikeiden maiden tai maanosien kanssa on jotain, mistä pidän. Tämän lisäksi Magissa on keskivertoa enemmän hienoja hahmodesigneja. Nautin kauniista asioista, joten nautin Magin hahmodesigneista. Erityisesti ulkonäöllisenä seikkana pidän erikoisista hiustenväreistä joita Magissa esiintyy. 


Olin silmäillyt Yamuraihaa ''sillä silmällä'' jo pariin kertaan kun poikaystäväni sanoi haluavansa tehdä Sharrkanin. Siihen saakka olin oikeastaan pitänyt Yamuraihan vaaleanpunaisia simpukoita esteenä sille, miksi en kyseistä pukua tulisi tekemään, mutta jostain syystä Esan lupauduttua Sharrkaniksi ei tuollakaan enää ollut väliä. Kyllähän sitä aina jonkun ratkaisun keksii! Olen ihan tietoinen siitä, että Yamuraiha ja Sharrkan eivät oikeasti ole pari ja yleensä olen viimeinen joka hahmoja toisilleen parittaa, mutta näissä kahdessa vaan on jotain mistä syystä niin tykkään tästä parituksesta. Erilaisia kuva oli siis pakko saada. Sellaisia, missä jompikumpi tai molemmat on pahanteossa toista kohtaan ja sitten niitä hempeämpiä kuvia. Jostain kumman syystä nuo hempeämmät kuvat onnistui paremmin. Johtuisikohan ehkä cosplayaajien suhteesta toisiinsa? 


Niin, oli tosiaan ihanaa cosplayata yhdessä semmoisia hahmoja joita kuvatessa, vaikka tarinallisesti vähän mentiinkin metsään, sai näyttää sen miltä itsestä tuntuu ja mitä toista kohtaan tuntee. Paricosplay on muutenkin ihan parasta <3


Suurin ongelma Yamuraihan kanssa yllättäen ei ollutkaan kuitenkaan nuo vaaleanpunaiset simpukat, jotka pysyi oikein kivasti  paikallaan, vaan hattu. Vaikka lauantai ei ollut kovin tuulinen päivä niin jo ihan hiukan nopeampaa tahtia kävellessä hattu otti niin paljon ilmavirtaa itseensä, että siitä piti pitää kiinni. Ulkona kuvatessa siis pieninkin tuulenvire heitti hatun heti pois. Mikäli Yamuraihaa siis vielä käytän niin kehitän jonkin keinon millä saan hatun pysymään peruukissa kiinni.


Sitten hiukan asiaa itse puvusta! ''Mekkoon'' käytin Lonetaa, samoin mekon vihreään osaan. Muu puvussa käytettu kangas on Perla-puuvillaa jota käytin hattuun ja vyöhön, jonka tein kaksipuoleisena ja tuin tukikankaalla kertaalleen. Vihreän osan kuviot on tehty maalaamalla kangasmaalilla ja käyttämällä hyvin lyhyt karvaista pensseliä mahdollisimman tarkan jäljen saamiseksi ja pensselin vetojen jättämien jälkien minimoimiseksi. Mekko on siis erillinen osa ja vyö on erillinen osa. Mekossa ei muuten ole ollenkaan etukappaletta, vain takakappale ja hameosa sekä hihat. 


Hattu on  6 millistä solumuovia jota ainakin Tampereelta saa ostaa metritavarana Kaukajärvellä sijaitsevasta Etolasta. 6 milliä oli juuri sopivan paksu pysyäkseen kivasti kasassa ja sopivan ohut että ei näyttänyt hassulta. Solumuoville on tosiaan sitten ommeltu kankaasta päällinen jonka sisään se on pujotettu ja lieriosa ja tuo toinen osa on ommeltu lopuksi yhteen. Korvien päällä olevat kultaiset simpukat tein Fimo Air Lightista saadakseni niistä kevyet ja muotoiltuani hioin ne ja maalasin ne ensin mustalla pohjavärillä ja sitten kultaisella päälle saadakseni väristä mahdollisimman syvän. Korvasimpukat pysyy paikallaan muuten Loctiten pikaliimalla vaikka on liimattu vain yläkulmista. Vaaleanpunaiset simpukat on tehty Wonderflexistä muotoilemalla kaavat ''fileiden'' eli sellaisten pelkkien kuppirintsikoiden päälle ja sitten kuumentamalla Wonderflex suoraan niiden päälle sopivaksi. Loppujen lopuksi päädyin kuitenkin sitten liimaamaan simpukat ihan normaalien rintsikoiden päälle, joista vaan leikkasin olkaimet pois. Fileet ei jotenkin ottaneet pysyäkseen ihossa kiinni, vaikka kuinka oli puhdas iho yms. yms. joten en halunnut ottaa sitä riskiä, että ne tippuisivat yhtäkkiä pois. Rintsikoiden sivut sain joka tapauksessa piiloon mekon alle ja keskellä oleva osakin jäi hiusten taakse. Saatoin siis kulkea ympäriinsä ilman pelkoa siitä, että simpukat tippuisivat pois ja sen sijaan pelätä vain, että tippuisin itse simpukoista pois :D 


Tykkäsin pitää Yamuraihaa päälläni vaikka olinkin hiukan liikuntarajoitteinen siinä tuon simpukkaepävarmuuden vallitessa ja voisinkin hyvinkin käyttää sitä uudestaan jos joskus jotain ryhmää joku on kasaamassa ja minut siihen mukaan haluaisi. Tosin Morgianakin löytyy valmiina ja Traconiinkin olen tekemässä yhtä Magin ihanista hahmodesigneista.-Lilian2 kommenttia:

  1. Aivan ihana cossi :3 Oot siis tulossa traconiin? Mäkin oon sinne menossa :) Ootan innolla minkälainen cossi sulla siellä on~

    VastaaPoista
  2. Kiitos! ^^ Joo Traconiin taas menossa, Tampereella kun asuu niin kyllähän se aina tulee mentyä. Tosin tällä kertaa tulee taas häärittyä tuomarointihommissakin, joten senkin takia. Ja onhan Tracon kiva :)
    Mun cossisuunnitelmia pystyy parhaiten seuraamaan Facebookin puolella Luminescence Cosplay sivulla jos muuten kiinnostaa mutta enköhän niistä tännekin taas päivittele.

    VastaaPoista