keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Täydellisten cosplaysukkahousujen metsästys osa1

Päätin tuossa jokunen aika sitten ruveta tekemään vertailua värittömistä sukkahousuista. Usein tulee cosplayattua hahmoja, joilla paljasta säärtä ja/tai reittä näkyy, mutta ulkona on vaan liian kylmä lähteä juoksentelemaan ihan iho paljaana, joten hyvät värittömät sukkahousut on must. Monet ilmeisesti käyttää sukkiksia myös kesällä. Itse en oo kokenut tarpeelliseksi. Desucon Frostbitessa testiin pääsivät kaksi ekaa paria sukkiksia.

 Pirkka sukkahousut 40denieriä,  2.75 e 
Näitä käytin siis lauantaina. Värinä oli kuvasta poiketen Kameli ja kokona 40-44 koska kaupasta en pienempiä löytänyt. Reilusti liian iso koko ei kuitenkaan aiheuttanut valumistaja siten vältin yhden niistä asioista mitä vihaan sukkiksissa, eli sen että niitä täytyy koko ajan  nostella. Meidomekon kanssa nämä kävi oikein hyvin, sillä polvien yli tulevat sukat piilottivat sen, mitä Kuminin lyhyen lyhyt hame ja polvien alle ulottuvat sukat ei piilottaneet. Johtui varmaan liian isosta koosta, mutta polvia taittaessa polvien sisäpuolelle kertyi rumasti sukkahousua ryppyyn. Tämä näkyi myös kuvissa. Ihonväristen sukkahousujen olis tarkotus kuitenkin luoda kuvitelma siitä, että niitä ei ole, joten tuo pilasi sen ikävästi. Iso plussa näille kuitenkin siitä, että eivät menneet päivän aikana rikki. Yleensä mulla ei sukkahousut kestä käyttöä yhtään ja tuppaa tulemaan silmäpakoja milloin mistäkin syystä, mutta nämä kesti. Niin ja näissä ei tosiaan ole sitä shortsimallista vahviketta ylhäällä, mikä on ihan valtava plussa joitain hahmoja ajatellen! Sukkahousu oli myös matta. Itse inhoan semmosia kiiltäviä ihonvärisiä sukkiksia, koska se kiiltokin rikkoo sitä kuvitelmaa, ettei sukkiksia jalassa olisi.
 Lyheysti; halvat ja hyvät. Enpä keksi oikeastaan mitään pahaa sanottavaa, mutta oikeasti kantsii sitä omaa kokoa olevat ostaa. Matta, kestävyys ja shortsimallisen vahvikkeen puuttuminen  parhaat puolet.

Pirkka sukkahousut 20 denieriä, 1.75e

Aikaisempia sukkiksia ohuemmat ja vielä halvemmat. Hyvin samanlaiset, en myöskään joutunut nostelemaan ja ohuudestaan huolimatta kestivät hyvin. Näissä kerkisin tosin olemaan vain oman meidovuoroni ajan, joten ihan yhtä kovaan testiin eivät joutuneet kuin edelliset. Näissäkin värinä toimi Kameli. Oon itse aika vaaleaihoinen, mutta keltaisella pohjavärityksellä, mikä luo kuvitelman hiukan tummemmasta ihosta. Pirkan Kameli oli mulle ihan tosi sopiva sävynä, vaikka ei oikeasti taida olla sieltä vaaleimmasta päästä. Myös itseäni vaaleaihoisempi ystäväni käyttää kuulemma myös Pirkan sukkiksia Kamelina, joten uskoisin näiden käyvän tosi monelle. Edellisiin erona paksuuden lisäksi se, että näissä se shortsimallinen vahvike oli. 

Kummatkin oli hintaansa nähden tosi hyvät sukkikset. Mikäli hahmolla on esim. hametta peittämässä shortsivahviketta niin suosittelen 20denierin sukkiksia halvemman hinnan ja ehkä kuitenkin ihan hiukkasen enemmän luonnollisuuden takia. Hahmoille, joilla on todella lyhyet shortsit tai alushousumallinen alaosa 40denierin sukkikset toimii tosi hyvin sen shortsivahvikkeen puuttumisen ansiosta. Kummissakin tykkäsin tosiaan tuosta mattaisuudesta. Mattasukkiksia kun on oikeesti nykyään tosi vaikea löytää millään tapaa järkeviin hintoihin.

Toivottavasti tästä nyt on jotain hyötyä jollekulle :)

-Lilian

3 kommenttia:

 1. !!! Just kävin viime viikolla henkkamaukalta etsimässä entisiä luottosukkiksiani, joissa ei ole shortsivahviketta, eikä löytynyt! Selkeesti pitää noita pirkkoja hamstrata vaatekaappi täyteen. Ja kun seuraavan kerran löydän mitään 20den shortsittomia, niin niitä sitten kyllä kanssa, koska niitä ei näköjään ikinä löydy silloin, kun oikeasti tarvitsisi.

  VastaaPoista
 2. Vähän paksumpaa peittoa saa tanssisukkiksilla! Itse käytän Capezion Ultra Soft Transition Tightseja, joista saa ainakin Footlightilta (myös verkkokaupasta) hintaan 22€. Kalliit, mutta napakat, peittävät (luomet näkyy läpi, mutta haaleina), ja ennen kaikkea kestävät. Kolme vuotta taisin yhtä paria käytellä, menisivät kyllä vieläkin mutta onnistuin tahraamaan jalkapohjan niin pahasti että halusin uudet. Silmäpakoja ei tule helposti, ja ihan pienet nypyt eivät edes haittaa.

  Noi transition tightsit on tosiaan siitäkin kivat että siellä pohjassa on se reikä, joten tarvittaessa saa varpaat esiin. On niistä tosin olemassa myös ihan tavalliset umpijalkaiset sukkikset.

  Näissä ei tosiaan ole haarassa vahviketta, vaan päälle voi vetäistä vaikka supersankaribodyn ja rajoja ei näy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Facebookin puolella noista tulikin jo jotain vinkkiä. Täytyy ehdottomasti testata, mutta ihan vaan lukijoiden vuoks testailen myös näitä kaikkia muita :D

   Poista