torstai 21. helmikuuta 2013

Irisvielin paluu: Desucon Frostbite sunnuntai

Jos Frostbiten lauantai kului itselläni kiireisesti ja tein paljon asioita, sunnuntai oli tavallaan sen vastakohta. Koko päivälle oli kyllä tekemistä, mutta samanlaiselta paikasta toiseen juoksemiselta kuitenkin vältyin.

Sunnuntai jakautuikin ''vain'' kahden puvun välille. Aamu kului lauantain tapaan meidoillessa. Siitä kaikki oleellinen onkin jo sanottu lauantaita käsittelevässä postauksessa . Hirveän tarkkaan tuota on joka tapauksessa turha ruveta tänne ruotimaan. Meidoilu oli mahtavaa. Vastaavuus oli aikaa vievää, mutta niin ihanaa, että en vaihtaisi sitä mihinkään. Meidoni olivat ihania ja meillä oli älyttömän hyvä ryhmähenki. Mitä muuta olisin siis voinut toivoa? Edelleen otan kuitenkin palautetta, krittiikinä, kommentteina ja kehuina vastaan enemmän kuin mielelläni. Ja nyt sitä ihan oikeasti kantsii antaa, sillä kaikki otetaan huomioon jotta ensi kerralla voitaisiin tulla takaisin vieläkin parempina!

Mutta siis niin, siihen pääasiaan voisin palata. Sunnuntain cossina oli siis Irisviel von Einzbern. Viime vuoden Frostissahan cossasin Iriä ensimmäisen kerran. Iri on itselle tärkeä, mistä ehkä kertoo sekin, että sama hahmo on tullut tehtyä kahdesti. Irin kolmas asu puuttuu vielä, mutta ehkä senkin joskus teen. Fate/Zero muutenkin sarjana on ihana ja saman sarjan muitakin naisia on joko jo tullut cosplayattua tai on suunnitelmissa. Jotain ryhmä ajatuksia kesän Desuconin sunnuntaille on kaikunut korviini, joten siellä sitten varmaan taas pääsen ryhmäilemään Fate/Zeron merkeissä.

Ompelin peruukkiin lisäkuitua. Tutoriaali tulossa jossain vaiheessa.

Irin asusta itsestään, niin, mitäköhän siitä sanoisin. Mikään ei oikeastaan ollut vaikeaa, vaikka uusia asioita tuli tehtyä ja mm. ensimmäistä kertaa tein asuuni ihan oikeasti napinreiät. Aikaa Iri kyllä vei, sillä halusin tehdä koko asun niin, että sitä olisi mukava pitää päällä, se oikeasti kestäisi käyttöä ja sillä ei tulisi kylmä ulkona kuvatessa. Irin takki on siis ihan oikeasti käyttökelpoinen takki, jota voisin käyttää vaikka jokapäiväisessa käytössä jos vaan uskaltaisin. Enpä taida uskaltaa. Takin kankaana käytin muuten kashmirvillaa. Tulee aina rikas fiilis kun mietin tota :D Vaikka ei se oikeasti paljoa maksanut.

Takin vuorista kuvia. Alavuori ommeltu kahteen kertaan siisteyden vuoksi.


Irin asuhan koostuu takista, hatusta ja kengistä. Hatusta ei oikeastaan ole mitään erikoista sanottavaa. Kerrankin tajusin tehdä siitä oikeasti tarpeeksi ison. Hattu, niinkuin kaikki muukin asussa on vuoritettu. Se koostuu siis karvakankaasta, vuorista ja hatun pystyssä pitämiseksi käytin semmoista ohutta pakkaukseen käytettävää materiaalia, jota laitoin vuorin ja karvakankaan väliin. Tuolle materiaalille en valitettavasti keksi parempaa nimeä, mutta totesin sen kyllä kovin käytännölliseksi. Toivottavasti saan joskus selvää mitä se oli. Kengät on itselle aina se vaikein osuus asuissa, joten oon erityisen tyytyväinen itseeni kun sain ne onnistumaan. Kenkien tekeminen oli aika perus shoecover tekniikalla, joten siitä lienee turha selittää kovin paljon. Itse olen etsiskellyt hyvää liimaa shoecoverien liimaamiseen kenkiin kiinni ja tällä kertaa kontakti liima toimi oikein kivasti. Kengillä tuli käveltyä aika paljon sisällä ja ulkona, eikä coveri missään vaiheessa irronnut.

©Mattias Artano Persson

Irina olin tosiaan saanut ryhmänkin mukaan. Alunperin Fate/Zero ryhmämme piti olla isompi, mutta kuten ryhmissä on tapana, tälläkin kertaa ryhmä oli loppujen lopuksi pienempi kuin piti. Mukana olivat siis oman Irini lisäksi ihana Kiritsuguni, Saber ja Maiya. Ihanasti siis koko team Saber kuitenkin oli. Kun ryhmässä on kaksi vastaavaa mukana on sellaisia aikoja aika vaikea löytää milloin saa paikalle koko ryhmän, kuvaajat ja sitä aikaa oikeasti sitten myös on kuvata kunnolla. Onnistuttiin tässä kuitenkin. Suurin osa kuvista ei oo vielä saavuttanut mua, joten nyt vaan niitä jotka on. Ehkä sitten joskus myöhemmin laitan niitä muitakin tänne.

Saber, Kiritsugu, Maiya ja Irisviel ©Mattias Artano Persson

Kuvia tosiaan tulossa muilta kuvaajilta myöhemmin. Odotan sen verran hienoja kuvia, että täytyy kyllä varmaan sitten pistää ihan vaikka erillistä merkintää, että saan nekin tänne.

 ©Mattias Artano Persson

Iri oli taas kerran asuna oikeasti mukava päällä. Ulkona tosiaan ei tullut kylmä kunnollisen vuorin takia. Kengät oli tavallaan mukavat, tavallaan kamalat. Shoecoverit ei kiristänyt yhtään eikä auheuttanut muutenkaan ongelmia. Sen sijaan korkokengän malli oli omaan jalkaani ihan kauhea. Oon tottunut käyttämään tuosta korkeampia korkokenkiä, joissa päkiäosa on huomattavasti pienempi. Nyt kun isompi osa päkiää osui eri kulmassa maahan, aiheutti se jostain syystä iha oikeasti jonkun verran kipua. Tosin lauantain 18 tuntia melkein koko ajan paikasta toiseen juoksemista ja jo sunnuntai aamuna jalat oli aika herkät. Eri olosuhteissa kengätkin siis olis varmaan ollut ihan hyvät. ©Mattias Artano Persson

Thank you for the amazing pictures Mattias!

Eipä tuu muuta enää mieleen, joten ensi kertaan!

-Lilian


2 kommenttia:

  1. Niin ihania kuvia! Ja Desuconissa sut muuten bongasinkin, mutten ehtinyt tulla moikkaamaan ja pyytämään kuvaa T_T

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kuvaaja oli ihan huippu, kantsii kattoa sen muitakin kuvia tuon linkin kautta. Ja ens kerralla sitten tuut juttelemaan, eks je. :D

      Poista