perjantai 8. helmikuuta 2013

Cosplay päiväkirja: Tsuyuri Kumin päivät 1 ja 2

Riinan toiveesta aloin pitämään tällaista. Tsuyuri toimii tässä nyt tavallaan harjoituskappaleena. Testailen päiväkirjan ideaa ja sitä mitä kaikkea sen tulisi sisältää. Pidemmittä puheitta kuitenkin itse asiaan.



Päivä 1

Tsuyurin työstäminen mielessä on jo alkanut. Tsuyurissa rakastuin höpsöön luonteeseen ja tunnen yhteenkuuluvuutta Tsuyurin kanssa. Oma juttuni on ehdottomasti enemmän peitot kuin tyynyt ja kuljettaisin mieluummin mukanani peittoa päiväunia varten. Ihan tosi, on luonnotonta voida nukkua ilman peittoa!

Halusin hirveästi tehdä Kumin-senpain sen jälkeen kun jaksossa tuli se kohta missä Tsuyuri yrittää perustaa päiväuni kerhoa. Peruukka vailla kirjoittelin silti Facebookkiin, kuinka vain tahtoisin tehdä ihanan Kuminin. Ja kas, eikös joku ihana Ilona heti ollut ehdottelemassa, että tekisin puvun Frostiin. Ensin tietysti hylkäsin ajatuksen, koska peruukkia en enää millään kerkiäisi saamaan. Ja taas tuli Ilona, joka lupasi katsoa omasta valtaisasta peruukki valikoimastaan. Ja muutama päivää myöhemmin olivat peruukit paketissa ja matkalla postilla Tampereelle.

Tänään kävin ostamassa Kuminille jakun, nauhoja, tyynykangasta, tyynyn ja kangas väriä. Lankoja muuten myös. Kangas hameeseen löytyy kotoa, uhraan Irisvielin sisäasun paitaan ostettua kangasta hameeseen, koska alkuperäinen suunnitelma kankaalle ei vielä toteudu. Tänään käytin suurimman osan päivästä kaupungilla etsien kaikkea tarpeellista ja tehden Irisvieliä. Oikeasti tarkoitus oli tehdä Irisviel ensin, mutta ihan vahingossa päädyin aloittamaan hameen jo tänään.


Koska Ilonalla ja Heidillä tulee olemaan Nibutani ja Rikka, oli kankaiden, nauhojen yms. väri ja esim. vekkien leveys jo määritetty. Kummatkin kun on cossinsa tehnyt jo aikaisemmin. Haastetta tuokin omien mittojen sovittaminen jo annettuihin mittoihin. Omasta hameestani tulee ainakin lyhyempi kuin Ilonalla, koska mittasuhteet on tärkeämpiä kuin se, että kummankin hame on yhtä pitkä. Oon lyhyempi, joten hameenikin on lyhyempi. Vekittäminenkin tietyllä vekin leveydellä, mutta omalla lantion ympäryksellä täytyy laskea, mutta en tee sitä vielä. Tiedän, pitäisi, mutta nyt ei pysty.



Tänään sain kankaan leikattua, käännettyä helman, leikattua ruskeita nauhoja ja ommeltua pitkät nauhat paikalleen. Huomasin laskeneeni väärin vinokantin menekin. Ja jostain syystä en oo yhään yllättynyt. Ainahan tuota joutuu hakemaan uudestaan, vaikka kuinka aattelis, että nyt on tarpeeksi. Hameen mitaksi tulee hurjat 26cm. Siis neljä senttiä pidempi kuin yleensä. Aina mua naurattaa noi mun hameen mitat, mutta niissä on mittasuhteet oikein, joten sellaisia tehdään. Plus lyhyet hameet on ihania.



Päivä 2

Kävin ostamassa lisää nauhaa. Kaks metriä pitäisi riittää hyvin ja ylikin pitäis jäädä. Ostin myös valkoista ohuempaa nauhaa, koska ei 5 metriä sitäkään riitä.

Oon hirveen innoissani, ja vaikka tiedän, että kannattaisi tehdä Irisviel ensin, teen silti Kuminia. Kuminin hameen tekeminen on hirveen mukavaa. Nauhojen leikkaaminen, niiden paikkojen mittaaminen ja paikalleen ompelu on aika rauhottavaa puuhaa. Samalla kerkiää kivasti katsomaan myös Chuunibyoun loppuun. Netissä näyttäisi olevan siitä jotain special jaksojakin, mutta ei semmosessa muodossa mitä mun kone pyörittäisi.


Nauha loppuu taas kesken. En tiedä mitä oon laskenut väärin. Noh, huomenna ostamaan lisää. Kaikki ruskeat nauhat mitä on on nyt ommeltu kiinni. Huomenna sitten loput ja valkoiset nauhat myös. Taas pitäis tehdä Irisvieliä, mutta voisin nopeasti tekaista Tsuyurille rusetin.

Rusetista tuli nätti, vaikka kangas ei oo ihan paras mahdollinen. Tuo oli kuitenkin ainut sopivan värinen, joten rusetti olkoon hiukan jämäkämpi kuin se vois olla. Vaatii hiukan asettelua, että menee kuvan mukaisesti, mutta menee kuitenkin. Ja sitten Irisvielin kimppuun.


Tai sitten ei. Saatoin vahingossa päätyä tekemään tyynyä. Niin tosiaan, aion tehdä tyynyn Tsuyurille. Halusin tehdä nimenomaan sen vihreän röyhelöisen tyynyn, joka Tsuyurilla on siinä jaksossa kun kerhoihin yritetään kerätä jäseniä. Oikeanlaista kangasta ei löytynyt, joten ajattelin kokeilla värjätä valkoista kangasta. Teen tyynyn kuitenkin ensin ja sitte värjään sen. Jos tulos ei ole hyvä niin otan jonkun kivan tyynynpäällisen kotoa. Oudoin proppi tää kyllä on mitä oon ikinä tehnyt. Tai no siis, tyyny proppina. Onhan se nyt vähän hassua. Tahdon ottaa Frostissa paljon kuvia Kuminina nukkumassa tyynyn kanssa eri paikoissa.

Tähän mennessä 7 metriä ruskeaa nauhaa mennyt ja metrin käyn siis hakemassa huomenna lisää. Etsin aikaisemmin tehdyt koulukenkäni. Pientä maalausta saatetaan tarvita. Onneksi tuota samaa maalia on vielä. Sopivat sukatkin löytyy Chitandan jäljiltä. Kumin-senpai alkaa olemaan aika kivassa vaiheessa.



Teksti taita olla hiukan hajanaista, koska se on lähinnä ajatuksia sieltä täältä kun oon tehnyt pukua. Koen, että tällä tapaa nimenomaan kuitenkin ehkä välittyis parhaiten se tekemisen fiilis ja nimenomaan ne ajatukset, mitä on ollut kun oon tehnyt pukua. Nyt oliskin hyvä kuulla onko tää yhtään sen tyylinen, kuin saattoi lukijoilla olla ajatus. Osoitan sinua Riina!

Nyt on menossa Tsuyurin tekemisen kolmas päivä, mutta kirjoittelin tänään nuo kaksi ensimmäistä päivää ja huomenna sitten tämän päivän, sunnuntaina lauantain ja niin edelleen. Ellen sitten joku ilta ennen nukkumaan menoa innostu tännekin kirjoittelemaan suoraan. Nyt on ompeluinnot riittänyt niin myöhään, että siihen aikaan en oo enää ruvennut blogia kirjottelemaan. Mut nyt, I'm off to do some more skirt!

-Lilian

Tsuyurin rusetti on muuten erivärinen kuin muiden!











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti