lauantai 15. joulukuuta 2012

Ihanuus joulukalenteri: Luukku 15

Hei taas! Ihanan päivän jälkeen palaan taas myös blogissa ihanuuden pariin. Tämän päivän aiheena se, kuinka cosplay avartaa myös maailmaa. Sen ohella kun tulee myös matkustettua. Jos nyt hieman totuudenmukaisemmassa mittakaavassa puhutaan, niin ainakin kotimaata oppii tuntemaan hiukan paremmin.


Niin, suurin osa conkävijöistä ainakin oman tietämykseni mukaan käy coneissa myös oman paikkakunnan ulkopuolella. Kaikki ei kuitenkaan jokaisessa conissa käy tai voi matkustaa ihan toiselle puolelle Suomea. Siksi onkin hienoa, että coneja löytyy monilta puolilta Suomea, niin pienistä kuin isoistakin kaupungeista. Jotkut kuitenkin matkustaa pitkiäkin matkoja conin puolesta ja vaikka siinä näkeekin varmasti vain pienen osan kaupungista, niin välttämättä ilman conia ei koko kaupungissa tulisi käytyä ollenkaan. On ainakin omasta mielestäni hienoa, että nuoret oppivat edes tällä tapaa tuntemaan kotimaataan paremmin. Itse kehitän tunnesiteitä paikkoihin joissa minulla on ollut hauskaa. Onko siis ihme, että minulle esimerkiksi Pieksämäki, jossa en varmasti ilman Bakaconia olisi ikinä tullut käyneeksi, yhdistyy automaattisesti hyviin asioihin ja siten on tärkeä paikka.


Conien perässä matkustetaan toki myös ulkomaille. Ulkomaisissa coneissa käyminen on tuntunut lisääntyvän lähiaikoina. Johtunee ehkä harrastajakunnan vanhenemisesta? Ehkä joillekuille suomalaisia coneja vaan on liian vähän. Tai ehkä ulkomaisista coneista haetaan vain uusia kokemuksia. Itse olisin tuon viimeisen näkökulman kannalla. Itseänikin ulkomaiset conit kiinnostaisivat. London MCM Expo onkin jo tuttu parin vuoden takaa, mutta erityisesti Saksa olisi uutena con kokemuksena mielenkiintoinen ja oikeasti jopa ihan mahdollinen. Ulkomaille matkustaminen on muutenkin ihanaa ja conin yhdistäminen siihen, pakkohan siitä on seurata vaan lisää ihanuutta.


Kertokaa ihmiset omista kokemuksistanne coneihin liittyvästä matkustamisesta! Erityisesti ulkomaalaisista coneista olisi mukava kuulla :3 Kuvituksena korvallisia hahmoja, koska korvat on <3

-Lilian2 kommenttia:

  1. Itse conitan sekä Ruotsissa että Suomessa koska olen täysin kaksikielinen ja muutenki isä Ruotsissa ja äiti Suomessa jne. :) Haluan käydä London MCM Expossa ja myös Ranskan Japan Expossa, Saksassa, Tanskassa ja Norjassa koska naapurimaita ja USA:ssa ja Japanissa ja kaikkialla olis kiva käydä conittamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, ruotsin conitkin kuulostaa aina niin kauheen jänniltä kun ihmiset siitä puhuu tai kirjoittaa ^~^ Ehdottomasti jos tulet tulevaisuudessa käymään noissa muissakin mainitsemissa maissasi conireissuilla niin tahdon lukea niistä!

      Poista