perjantai 14. joulukuuta 2012

Ihanuus joulukalenteri: Luukku 14

Toisena vapaapäivänä kahden pitkään nukutun yön jälkeen ihanuus tuntuu taas paremmin kuin koskaan. Jatketaankin tänään itselleni erityisen tärkeällä, vaikkakin aika uudella ihanuuden alueella eli ryhmäcosplaylla.

Itse olen toistaiseksi ollut mukana vain yhdessä ryhmässä, ja siinäkin oli vain itseni lisäksi kaksi jäsentä. Ryhmäily oli kuitenkin varsin muikeaa, varsinkin kun mukana oli kaksi aivan ihanaa ihmistä. Voin valehtelematta väittää, että ryhmän tekeminen toi kummatkin henkilöt entistä lähemmäs itseäni. Kummatkin ovatkin jo viimeistään nyt ehdottomasti parhaiden ystävieni joukossa.

Niin ihania tyttöjä <3

Ryhmäcosplay siis ainakin itselläni lähentää ihmisiä. Kun tekee yhdessä jotain, vaikkakin mekin oltiin hyvin vähän itse cosplayn teko vaiheessa yhteyksissä, niin kyllä se lähentää. Conissa ihan koko ryhmänä yhdessä pyöriminen jäi kohtuullisen vähälle myös, kun jokaisella oli omat vastuunsa ja menonsa. Itseni tuli kuitenkin nähtyä kumpaakin jonkunkin verran. Ja voin sanoa, että en välttämättä olisi tullut tutustuneeksi Millaan yhtään niin hyvin, ellei tätä ryhmää olisi ollut. Mukana oli tietysti myös ihana Ilona.

Tällä hetkellä olen mukana kolmessa isossa ryhmässä. Tai jos ihan tarkkoja ollaan, niin olen niitä järjestämässä. Eilen laitoin tämmöisen omaan Facebookkiini:


Tällä hetkellä vapaana noista on enää Kanba, Keiju, Sanetoshi, Mario, Shirase ja Souya. Sivuhahmojakin on jo lähdetty katselemaan yhdelle halukkaalle mukaan lähtijälle jonka itse oletan tahtovan naishahmona mukaan. Kaikki jäljellä olevat kun on miehiä/poikia. Tämän kohdan pointti taisi kuitenkin olla se, että ryhmäcosplayn järjestäminen on palkitsevaa. Joka kerta, kun joku osoittaa kiinnostustaan, iloitsen ääneen. Se on oikeasti ihan älyttömän hieno fiilis. Varsinkin jos on kyse itselle rakkaasta sarjasta, josta tahtoisi saada mukaan vaikka ihan kaikki hahmot! Jokainen mukaan lähtijä on minun silmissäni tekemässä ryhmästä vielä ihanemman. Mikäli joku on muuten vielä kiinnostunut niin kommenttia vaan mun suuntaan niin katsotaan mitä löytyy. Kyllä niitä naishahmojakin nimittäin vielä löytyy, vaikka meneekin sivuhahmojen puolelle.

Mitä ne muut ryhmät sitten on, saattaa joku kysyä? Ja aion niitä mainostaa ihan vaan koska voin! Frostbiteen on tulossa BlazBlue ryhmä, siitä lisää tietoa löytyy täältä. Varatuista ilmeisesti Taokaka on epävarma. Toinenkin ryhmäni on Frostbiteen ja se tullaan näkemään sunnuntaina. Jos noita cosplaysuunnitelmiani tuolta sivusta katsoo, huomaa siellä olevan taas ihanan Irin. Sunnuntain ryhmä on siis Fate/Zerosta ja siinä on vielä reilusti tilaa. Varattuja hahmoja muistaakseni on oman Irisvielini lisäksi Kiritsugu, Maya, Saber, Rider, Archer ja Lancer. Eli vaikka mitä löytyy vielä. 

Final Fantasyt ovat yleisiä myös ryhminä.

Luulen kirjotelleeni tästä jo hetki aikaisemmin, mutta ryhmäcosplay on ihanaa, koska sen lisäksi, että se lähentää ihmisiä tai voi jopa päästä tutustumaan ihan uusiin ihmisiin, sitä tehdessä myös saa kivasti vinkkejä muilta samassa ryhmässä olevilta. Ryhmäcosplayssa ryhmähenki tietenkin tiivistyy, kun kaikki toivovat mahdollisimman hienoa ryhmää. Ja niin toista autetaan vielä normaaliakin helpommin ja innokkaammin. Apua on myös helpompi pyytää, kun voi luottaa siihen, että toista mitä luultavimmin oikeasti kiinnostaa auttaa. 

Cosplayryhmät voivat olla pieniä tai isoja. Pienet on tietysti helpompi pitää kasassa niin shoottausta, coneissa liikkumista ja ihan kaikkea muutakin ajatellen. Mitä pienempi määrä ihmisiä, sitä helpompi jokaiseen on olla aktiivisesti yhteydessä. Isojen ryhmien ihanuudesta puhuinkin jo omalta osaltani hiukan. Isot ryhmät ovat tietysti myös näyttävämpiä,  ja isommalla kokoonpanolla saa esimerkiksi enemmän erilaisia kuvia kun hahmoja voi yhdistellä kuviin useammalla tavalla. 


Myös pienellä ryhmällä voi saada aikaan näyttäviä kuvia.

Ryhmäcosplay, pieninä tai isoina ryhminä on oikeasti ihanaa! Jos ette vielä ole kokeilleet niin suosittelen koittamaan vaikka sieltä ihan omasta kaveripiiristä kasata ryhmä jostain sarjasta mistä kaikki tykkäätte. 


-Lilian

5 kommenttia:

 1. Snif, nyt harmittaa, että missaan BlazBlue-ryhmän! Itselläni on Taokaka suunnitelmissa vasta kesälle... Olisinpa tiennyt ryhmästä aiemmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon tuota BlazBlue ryhmää koittanut mainostella monessa paikkaa, jotta mahdollisimman moni siitä tietäisi, joten harmi kun näin pääsi käymään. Itse ainakin aion tosin myös tulevaisuudessa tehdä BlazBlue hahmoja, joten pidä blogiani silmällä jos vaikka joskus olisi ryhmää uudelleen tulossa :)

   Poista
 2. Harmittelen yhä, että Pingviinirumpu-ryhmä on Kupliiseen, koska Sanetoshi on cosplaylistalla ollut jo sarjan alusta lähtien, mutta Kupliiseen on vähän inha lähteä kauempaa vain pyörähtämään. :C

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikäs tuo Ilonakin EHKÄ ole tulossa nimenomaan tähän ryhmään ja viettämään ihanaa aikaa ihanien ihmisten kanssa sieltä kauempaa? :)

   Poista
  2. Ei oo itseasiassa ollut edes puhetta asiasta sen kanssa.. Pitäneekin vähän kysellä ja selvitellä omiakin aikatauluja asian suhteen.. :D

   Poista