torstai 13. joulukuuta 2012

Ihanuus joulukalenteri: Luukku 13

Virkistyneenä ensimmäisen vapaapäivän jälkeen töistä vuoteen Lilian palaa taas kirjottelemaan pidemmin myös ihanuudesta. Tänään kertoilenkin hiukan propeista.

Propit ovat ihania koska:

Niitä voi tehdä vaikka mistä, ja erityisesti propeissa mielikuvitus pääsee lentämään materiaaleja miettiessä. Cosplaykisojen vakiokysymyksen ''mikä on erikoisin puvussa käyttämäsi asia'' vastaukset ovat melkein poikkeuksetta nimenomaan proppiin käytettyjä materiaaleja. 

Propit antavat erilaista tekemistä cosplayn parissa. Puutyöt ja askartelu liittyy ehdottomasti vahvemmin proppeihin kuin itse pukuihin, samoin maalaus. Proppien kanssa on helpompi poseerata. Propittomana hahmona poseeratessa jää helposti kuvat vain seiskoskeluksi hiukan eri kulmista. Propit mahdollistavat kuvaustilanteissa ihan uusien ja erilaisten asentojen näyttämisen järkevältä.

Propit lisäävät pukusi näyttävyyttä.


Proppeja on niin paljon erilaisia.

Proppien tekeminen on mukavaa vaihtelua ompelulle. Kun ompelu alkaa tökkimään, on mukava pystyä tekemään jotain ihan muuta edistäen silti cosplaytaan.

Propit lisäävät hahmosi uskottavuutta ja tuovat sen persoonaa esille.


Loppujen lopuksi propit ovat kuitenkin vain ihana lisä cosplayhin. Niitä voi tehdä, tai sitten ei. Jotkut pitävät proppien tekemisestä enemmän kuin ompelusta, ja miksipä ei. Silloin on mukava keskittyä tekemään monimutkaisia tai vaikeita proppeja ja koittaa kehittyä sillä saralla ompelun sijaan. Voi valita ompelullisesti yksinkertaisia pukuja, mutta saada niistä näyttäviä nimenomaan proppien avulla. 

Mitä mieltä te olette propeista? Ovatko propit ihania, vai aiheuttaako jo ajatus niden tekemisestä kauhistusta? Mikä on hienoin proppisi jonka olet tehnyt tai minkä propin haluaisit joskus ehdottomasti tehdä?  

-Lilian


4 kommenttia:

 1. Aikasammin ajatuskin propeista sai karvat pystyyn... Mutta tänä syksynä kun aloin väsätä The Avengers Lokin valtikkaa rakastuin hommaan <3
  Eli proppien tekeminen on ihanaa ja materiaalivalintoja on hauska miettiä >:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hienoa, että olet löytänyt jotain uutta mistä tykkäät. Tämä on nimenomaan yksi niistö cosplayn ihanuuksista, aina löytyy jotain uutta :3

   Poista
 2. Tähän mennessä olen hiukan karttanut proppeja, mutta nyt seuraavassa puvussani aion ottaa haasteen vastaan :) Ja tähän mennessä on ollut kyllä kivaa!

  VastaaPoista
 3. Itse pidän enemmän proppien väkertämisestä kuin ompelusta. Proppeja tehdessä hyvä mielikuvitus on plussaa, sillä joskus mitä kummallisimmista asioista saa väkerrettyä kasaan jotain aivan uskomatonta! Vaikka esim. Yokon ase tuotti itselleni aina välillä hirveetä päänvaivaa, tykkäsin sitä tehdä. Todellakin haluan pian taas päästä lisää proppeja tekemään!

  VastaaPoista