lauantai 1. joulukuuta 2012

Ihanuus joulukalenteri: Luukku 1

Viime vuonna kaikkien muiden pitäessä joulukalenteria blogissaan mietin, kuinka kivaa olisi pitää itsekkin. Pähkäilin jo etukäteen viikkoja aiheita, mutta mikään ei tuntunut sopivalta. Viime viikonloppuna, pitäessäni ensimmäistä ohjelmaani CosplayGaalassa, ihan siinä loppumetreillä, päähäni pälkähti ajatus. Voisin pitää joulukalenteria samasta aiheesta, mitä ohjelmanikin käsitteli. Nämä seuraavat 24 päivää omistan siis sille, että koitan vakuuttaa teidät siitä, että cosplay ON ihanaa ja muistuttaa miksi.

Miksi minusta sitten tuntuu, että tällaiselle joulukalenterille on tilausta? Mahtaako ''Cosplay ilman tuskaa on teeskentelyä'' kuulostaa tutulta? En edes muista kuinka monta kertaa olen lukenut cosplayblogeista suunnilleen saman postauksen, joka menee suunnilleen näin ''Yhyy, olen liian ruma/kaunis/lihava/laiha/pitkä/lyhyt/pieni rintainen/isorintainen yms. yms. cosplayatakseni hahmoa X''. Tiedätte kyllä mistä postauksesta puhun. Toinen postaus on se jossa kerrotaan kuinka ''näin niin hirveän paljon vaivaa, itkin ja vuodin verta, tein kuumeessa pukuani viimeisen viikon 24 h putkeen eikä kukaan edes arvostanut hahmovalintaani''.

Ne jakaa tätä jopa palkintona -.- 

Miksi? Ihan oikeasti, miksi te haluatte luoda cosplaysta harrastuksen, jota voi harrastaa ''kunnolla'' vain jos jokaisen puvun eteen on täytynyt uhrata koko muu elämänsä, kaikki sosiaaliset kontaktit ja vielä oma terveyskin kaiken lisäksi.

Nyt siis tiedätte miksi mielestäni tälle joulukalenterille on tarvetta. Huomenna jatketaan sen parissa, miten itse löysin cosplayn ihanuuden.


Ottakaa Noel.

Ottaakaa vielä toinen :3

1 kommentti:

  1. Aivan huippumahtavasti kirjotettu teksti, tykkään lainauksista!!

    VastaaPoista