maanantai 9. huhtikuuta 2012

Noel Vermillion. Taas.

Tampere Kupliin suunnitelmat ovat muuttuneet ties kuinka moneen kertaan. Viime viikonloppun riennoista takaisin Tampereelle ajellessa sain kuitenkin vihdoin päätettyä ainakin yhden puvun, jolla Tampereen Siperian alueelle suuntaan. Ensimmäistä kertaa siis pääsee vanha puku uudelleen käyttöön, kun vielä kerran ennen mahdollista bruneteksi ryhtymistäni päätin laittaa BlazBluen Noel Vermillion pukuni päälle.Ensimmäisen ja ainoan kerran Noel nähtiin Desuconissa 2010. Pidin Noelista itse kovastikin mutta se oli päällä epämukava sillä se pysyy päällä pääosin ihoteipin avulla. Jonkin verran korjailtavaa oli tiedossa jo heti tuolloin 2010. Nyt kun puvun kaivoin laatikostaan esille löytyi tietysti jonkin verran uusia asioita joita haluan uusia kokonaan tai korjailla osittain. Ompelujälki on kylläkin yllättävänkin hyvää. Pari puvun osaa on myös päässyt hukkumaan. Alla kuva puvusta Desuconissa 2010.


Korjailuun puvusta hihoja ylhäällä pitävät hopeiset osat, proppi saa uusia osia ja alhaalla olevat tapit uuden kiinnityksen. Hattu on päässyt katoamaan mystisesti. Onneksi tuo ei kovasti harmita, se olisi kuitenkin joutunut myös korjailtavien listoille. En kyllä ihan varma ole osaanko vieläkään tehdä hattua joka ei menisi päähän laitettaessa ryppyyn, mutta aion kuitenkin yrittää. Mekon yläosa kokee myös muutoksia paremman istuvuuden saavuttamiseksi. Aikoinaan ompelin mekon mustaan yläosaan ''taskun'' johon ompelin sisälle rintaliivien kuppi osion. Niiden poistoleikkaus onkin jo tehty. Tällä kertaa käytän Helinäkeijua varten ostettuja silikonikuppeja joiden ansiosta mekon yläosa istuu paremmin. Turvallisempi olokin on kun päälle jää enemmän jos teipit pettää. Suurin näkyvä muutos tulee kuitenkin luultavasti olemaan kokonaan uudet kengät. Tällä kertaa engät saavat hiukan korkoa, kärkien metalliosat tehdään erilailla ja ennen kaikkea koko kenkää viime kerralla vaivannut löysyys pitäisi olla tiessään. 

Mitä mahdollisia muita pukuja Tampere Kupliiseen laitan, en oikeasti tiedä. Noel tulee luultavasti lauantaille. Vaihtoehtoja on aivan liikaa ja aikaa liian vähän. Nyt kysynkin teiltä, hyvät lukijat, mitä alla olevan kuvan hahmoista näkisitte mieluiten toukokuisella Tampereella? Kaikkiin löytyy kankaat, peruukit ja piilolinssit. Kuvassa siis vasemmalta oikealle Shiemi Moriyama, Ririchiyo Shirakiin ja Aire.-Lilian

1 kommentti: