tiistai 28. helmikuuta 2012

Ikävä Tapaus, lupaukset, tulevaisuus ja animea - Seka päivitys ei oikein mistään ja vähän kaikesta

Tuntuu että siitä kun kirjoitin tänne viimeksi olisi pieni ikuisuus. Onhan sitä aikaa kulunutkin mutta ei nyt ihan niin paljoa kun miltä itsestä tuntuu. Cosplayn saralla olen taas kerran elellyt hiljaiseloa. En selvästikkään osaa tehdä pukuja jos ei deadline paina päälle tai vähintäänkin en ole aikatauluttanut tekemistäni. Kaikenlaista on  kuitenkin tapahtunut joten jotain on mitä kirjoittaa tännekkin. Aloitetaan vaikka niistä ikävemmistä asioista ja edetään loppua kohti mukaviin.

Parisen viikkoa sitten oli semmoinen Ikävä Tapaus netissä. Koko jutussa oli jonkunkin verran häiritseviä asioita mutta itseäni jäi yksi asia ärsyttämään. Eräällä nimeltä mainitsemattomalla sivustolla oli kommentti jonka mukaan minulle ei ole älynlahjoja suotu. Samassa paikkaa oli myös kuvia minusta ja jotkut kommentit, no eivät olleet kovin mairittelevia. Nyt tulee kuitenkin se mitä varten tästä tänne blogiini kirjoitan. Halusin nimittäin tehdä yhden asian selväksi. Minua ei haittaa jos ulkonäöstäni puhutaan. On minulle ihan sama mitä mieltä siitä olette. Kyllä, pidän huolta ulkonäöstäni, mutta teen sen itseni vuoksi. Jos miellytän sillä myös muita niin hyvä, jos en niin voi voi. Asiahan kuitenkin on niin että koko scenessä on vain muutamia ihmisiä jotka minua tuntevat yhtään enempää kuin ulkonäöltä tai hyvin pinnallisesti. Jos joku näistä ihmisistä on tuon kommenttin kirjoittanut niin heillä on oikeus mielipiteeseensä. Kukaan muu ei sitä oikeasti voi tietää. Tiedän että netissä anonyymisti huutelevat on parempi jättää omaan arvoonsa, ja olenkin jo aika sinut koko asian kanssa, mutta silti täytyy myöntää että koko juttu sai miettimään vähän tarkemmin asioita. 


Niitä iloisempia asioita sitten onkin kai enemmän. Aloitetaan vaikka toteamalla että toistaiseksi olen pitänyt kiinni viime vuoden viimeisessä postauksessa tekemissäni lupauksissa. En ole vielä ottanut yhtään pukua jonka jo etukäteen tietäisin aiheuttavan itkua, hampaiden kiristystä ja ennen aikaista harmaantumista. Hyvin siis tähän mennessä on mennyt sen osalta. Yhdenkään tulevan pukuni en ole myöskään suunnitellut pysyvän päälläni pääosin ihoteipin voimalla joten tämäkin lupaus on VIELÄ pidetty. Jostain syystä tuppaan kuitenkin aina tykästymään niihin ihmeellisyyksiin jotka loppujen lopuksi sen teipin vaatii mutta koitan pysyä niissä mukavemmissa puvuissa ainakin toistaiseksi. Lupasin myös ruveta käymään salilla ja vihdoin voin ylpeänä todeta että tämäkin lupaus on tullut laitettua täytäntöön. Jonkin aikaa kesti löytää budjetille sopiva ja välimatkoiltaan mukavalla etäisyydellä oleva sali mutta eilen tuli ensimmäistä kertaa käytyä ja voin sanoa vaan että feels good man! Viimeisenä lupasin myös kirjoittaa useammin ja mielenkiintoisempia tekstejä. Tuosta lupauksesta en osaa sanoa, onko sen pitäminen onnistunut, vaan sen arvoiminen jää teille, hyvät lukijat. 

Tuleva vuosi tulee muuten sinäänsä olemaan mielenkiintoinen cosplayvuosi että toistaiseksi en ole suunnitellut kisaavaani kertaakaan. Tähän mennssä olen joka vuosi ollut jossain kisassa, joko itse ilmoittautumalla tai tullut pyydetyksi. Ajatus kisattomasta vuodesta on jotenkin outo, niin paljon aikaa on coneissa tullut vietettyä nimenomaan siellä kisojen backstageilla ja tuomarointia odottaessa että saa nähdä mitä tekemistä keksin kaikelle sille ajalle jonka nyt tulee olemaan käytössä. Saa nähdä, ehkä jopa kerkiä käydä katsomassa enemmän ohjelmaa!

Tulevaan vuoteen mahtuu paljon muutakin mielenkiintoista. Se kuinka mielenkiintoista nämäkään jutut muiden mielestä on voi olla kyseenalaista mutta itselleni ne kyllä ovat sitä. Tänä vuonna nimittäin yksi pitkä aikaisimmista ystävistäni lähtee ensimmäistä kertaa kanssamme coniin ja aikoo myös kokeilla cosplayta. Ystäväni on herttainen ja täysin uusi con ympyröissä joten pysykääkin sitten poissa kaikkia pahat sedät! Tänä vuonna pääsen myös osallistumaan ensimmäiseen ryhmääni (en malta odottaa että Tripla-H kokontuu!) ja olen siitä super innoissani! Kovasti on tätäkin odotettu. Laittaessani Tripla-H kuvan blogiini en todellakaan odottanut että joku oikeasti lähtisi tekemään sitä kanssani. Kaikkea siis kannattaa näköjään kokeilla.

Päätin muuten olla tekemättä Meracle Chamlottea. Totesin jo tuossa jokin aika sitten että vartalon mallini on kyseiseen kissatyttöön aivan väärä ja jos cosplayta olisin lähtenyt toteuttamaan niin lopputulos olisi ollut vaan todella härskin näköinen. Nyt vaan toivon että joku muu päättäisi ihanaisen Meraclen tehdä. 

Olen muuten myös lähi aikoina katsellut huomattavasti enemmän animea kuin piiitkään aikaan. Animea on tullut katsottua cosplay mielessä mutta myös ihan vaan sen katsomisesta tulevan hyvän mielen vuoksi. Väitän että se että katson animea pelkästään cosplayta miettien on tippunut kelkasta samalla kun sarjojen määrä on lisääntynyt. Kun sarjoja on enemmän ei jokaisesta sarjasta tavallaan ole tarviskaan löytää sitä itselleen mieluisinta hahmoa jota voisi ehkä pukuilla. En vieläkään katso kaikkia sarjoja vaan ne joista itse pidän. Joidenkin aloittamisessa motiviina on ollut ihanan näköinen hahmo jonka takia on ollut ihan pakko katsoa onko se hahmo myös muuten kiva, joidenkin se mielenkiintoisen oloinen juoni. 

Olikohan siinä jo kaikki? Täytyy kyllä sanoa että yhtään en ole varma mutta mikäli ei ollut niin kirjoittelen sitten toistekkin tällaisen epämääräisen kokoelma postauksen ajatuksistani.

-Lilian

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti