keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Desucon Frostbite osa 1: Kaikesta yleisestä

Conista toipuminen vei taas sen pari päivää joten vasta tänään ruokatauolla tuli kirjoiteltua paperille mietteitä Desucon Frostbitesta ja nyt olis sitten aika saada ne tännekin. Tämä kirjotus sisältää omat mietteeni kaikesta yleisestä, eli kaikesta muusta paitsi omasta cosplaystani, josta tulee vielä erillinen postaus myöhemmin. Niin että aloitetaanpa sitten.

Tilana Sibeliustalo on omasta mielestäni conia ajatellen ihanteellinen paikka. Valoa riittää, iso sali tarjoaa mahdollisuudet sekä hienoille cosplaykisoille että muille paljon yleisöä vetäville ohjelmille yms. yms. Tykkäsin kun paikkaa oli koristeltu. Ilmapallot oli kivoja päivällä ja ne jouluvalot (?) loi ihanasti tunnelmaa illalla. Huonona puolena tosin aikainen pimeän tulo sisätiloihin.

On  ihanaa että Sibeliustalolla toimiva Kanresta toimii myös conin aikana. Harvoin coneissa tulee syötyä mitään kunnollista. Vaikka 10 euron hinta saattaa alkuun tuntuakin aika suolaiselta, ei se hampurilaisateria tai pitsa jolla säästät ehkä euron tai pari ole oikeasti se parempi vaihtoehto. Eiköhän ole selvää kummalla nälkä pysyy poissa kauemmin ja olo pidempään parempana. Sitä paitsi, ne ruuat Kanrestassa on ihan älyttömän hyviä!

mulla olikin kaks!
Tällä kertaa olin Infovänkärinä töissä. Siihen hommaan olin toivonutkin pääseväni. Infossa olo oli mukavaa kun näki kun con pyöri ympärillä ja oli tekemisissä niin monen ihmisen kanssa. Kertaakaan ei tuntunut että jokin olis liian vaikeaa, kiitos tästä tosin menee muille ihanille Infon tytöille, jotka olivat asioista paremmin selvillä kuin itse olin. Itsehän olin töissä vasta sunnuntaina tuomaroinnin viedessä lauantain. Kaikki jotka tunnistivat, käykääs huutelemassa jotain kommenttia ja tykkäisin myös kuulla jotain palautetta omasta työstäni. Ja sinä valkovihreäraitahaalari pupunkorva mies joka otit musta kuvan sunnuntaina ja itseasiassa myös lauantaina Irisvielinä, tunnistaudu! Olis kiva saada ainakin se sunnuntain kuva.

Tänä vuonna Green Roomia ei tullut hyödynnettyä yhtään niin paljon kun viime vuonna koska koitin sosialisoida enemmän ihmisten kanssa sen sijaan että olisin vaan koomannut siellä. Ne kerrat kun Green Roomissa tuli kuitenkin levättyä pysty vaan ajattelemaan että onpa ihanaa että on kunnon paikka johon voi tulla olemaan rauhassa.

Etukäteen katsellessani Frostbiten ohjelmakarttaa näytti siltä että voisin hyvinkin viettää suuren osan conistani ohjelmasaleissa. Toisin kuitenkin kävi kun työvuorot ja shoottaaminen meni useamman ohjelman kanssa päällekkäin. Loppujen lopuksi kävin katsomassa vain  Maria Parviaisen Taikatyttöjä, labratakkeja ja pingviinejä: animevuoden 2011 tarjonta cosplaylle. Ohjelma ei ollut ihan sitä mitä olin odottanut mutta tykkäsin silti. Ja tarttuihan sieltä mukaan ainakin yksi sarja jonka voisin katsoa noin niinkuin mahdollinen tuleva cosplay mielessä.

Itsestäni tuntui että Frostbiten tunnelma olisi tällä kertaa ollut jotenkin huomattavan erilainen kuin coneissa yleensä. Itselläni oli rauhallinen olo (jos ei lasketa sitä hetkeä kun piti kavuta lavalle jakamaan palkintoja) ja kavereitakin tuli tavattua enemmän kun yleensä. Itselleni ei edes vänkärinä kantautunut mitään suurempia ongelmia järjestyspuolelta. Ihanaa oli kun pari henkilöä joiden kanssa on ennen tullut vaihdettua vain pari sanaa oikeasti juttelivat kanssani enemmänkin. Niinkun jo aikasemmin tulikin mainittua niin myös ne valot loi kivaa tunnelmaa illalla.

Hauska juttu muuten se että lauantai illan ja sunnuntai päivän asuani luultiin useampaan kertaan cosplayksi. Juu, olihan mulla peruukki ja osan ajasta myös piilolinssit mutta vaatteet oli kyllä ihan omasta vaatekaapista kasattu. Myönnettäköön että asu oli yhdistelty tapahtuman luonne mielessä pitäen mutta yhtälailla. Epäilijät epäilee mutta esim. skottiruutu hame joka päälläni oli on vaatekaapissa ollut vuodesta 2008 ja hiuspannan ostin Seppälän alesta kahdella eurolla.

Frostbitessa näin hirveästi ihanaa cosplayta ja oli kivaa kun myös tunnistin paljon enemmän hahmoja kun yleensä. On siitä vaan monella tapaa hyötyä kun katsoo uutta animea ja lukee mangaa. Noin niinkun yleisestikin cosplayn taso on mielestäni ollut jo jonkin aikaa nousussa, mistä sitten johtunee, sitä en lähde spekuloimaan. Omat suosikkini olivat ne kaksi ihanaa Holo-tyttöä (joista kuvat alla) jotka antoi itsellekin vihdoin sen viimeisen sysäyksen tehdä myös oma Holo cosplay. Häntä kankaat kävinkin jo eilen ostamassa, nyt pitäis enää päättä kumpi asu tehdä. Saa antaa mielipiteitä! Muutenkin huomasin ihastuvani enemmän söpöihin ja yksinkertaisempiin pukuihin niiden yli eeppisten sijaan joita yleensä fanitan. Tämä vaikutus tullaan näkemään tulevissa puvuissani. 

Ihanat
 Holot!

  
 Koska koneeni ei tykkää musta tulee kuvat nyt näin. Eli tämä..
 
 vai tämä?


Tuomarointi muuten oli mahtavaa puuhaa. Kiitos myös mahtavat kanssatuomarit! Tuntui kyllä välillä hirveän vaikealta arvostella muiden pukuja mutta olin kyllä myös tyytyväinen lopputulokseen, eli siihen ketkä päätettiin palkita. Vaikeaa oli erityisesti yrittää ylläpitää keskustelua ja sitä kautta hyvää tunnelmaa yllä tuomarointi huoneessa samalla kun yritti kirjoittaa muistiinpanoja ylös. Toivottavasti kuitenkin onnistuin omalta osaltani toimimaan hyvin tuomarina. Toivon kyllä pääseväni tekemään tätä hommaa lisää.

ihanat tuomaritoverini

Ja hei, ehdottomasti  plussaa siitä että tällä kertaa XS-kokoinen vänkäripaitani oli oikeasti sopiva, toisin kuin viime vuoden joka oli lähempänä mekkoa mun päällä!

Tykkään!

Ps. Kukaan muu muuten huomannut että tässä postauksessa toistuu yks sana aikas usein? On se vaan ihanaa kun kaikki on niin ihanaa!

- Lilian


9 kommenttia:

 1. Itse henkilökohtaisesti pidän enemmän tuosta Holon ruskeasta mekosta, mutta koska tuota toista en ole itse ainakaan nähnyt suomessa, niin sekin voisi olla mukava :D Tosin uskoisin, että molemmat sopivat sinulle, toivottavasti saat päätettyä noiden väliltä! :)

  http://alice-in-passionland.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, kivaa, vastasit taas :D ite pidän myös enemmän tuosta ruskeasta mutta en haluais ns. astua kenenkään varpaille eli tehdä heti perään samaa pukua jonka just joku muu on tehnyt. Voi olla että muut ei ajattelis siitä paljoakaan mutta no, niin, en tiedä. Pitää miettiä. Ja kiitos luottamuksesta, tai jostain :D

   Poista
  2. Hmm, ymmärrän täysin mitä tarkoitat tuolla varpaille astumisella, mutta kannattaa ehkä kuitenkin olla enemmin itsekäs ja tehdä tuo ruskea jos se itseään miellyttää, itse en usko, että astuisit kenenkään varpaille sillä ja sitä paitsi, kuka ei olisi cossannut jotain hahmoa jota joku toinen on jo cossannut ennen? :D

   Poista
  3. Oot tietysti ihan oikeessa, lähinnä itseä se mietityttää kun tulisi niin nopeasti heti perään eli luultavasti tampere kupliiseen tai jos chibiconiin jaksan lähteä niin ehkä jopa sinne. Mutta mietinnässä toi asia on kyllä koko ajan. Niin ja kiitos muuten mielipiteestä, koitan vielä kalastella niitä muiltakin niin ehkä sitten sais jotain päätöstäkin tehtyä

   Poista
 2. Awwww kiva kun tykkäsit ^__^ Tulee aina kovin mukava olo kun saa positiivisia kommentteja taitavammilta cossaajilta. Kerrankin sain jotain kunnollista aikaan :3

  Nuo on kyllä kivoja asuja molemmat, olisin ehkä itse tuon ruskean kannalla koska eikös tuo lila ole vain osa yhtä asua, voisi olla vähän hassua jos olisi siitä pelkkä paita? Itsehän suunnittelin tekeväni jossain vaiheessa sen tokan kauden asun: http://static.zerochan.net/full/35/13/210685.jpg
  Mutta se ei kyllä välttämättä ole vielä ihan lähitulevaisuuden projekti... ^^'

  ...eikun hetkinen, eikös se ole juuri tuo sama lila paita tuossa asussa? Hämmentävää. Mutta juu, susta tulee kyllä joka tapauksessa kauhean söpö Holo~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo oikeasti vain sen asun paita mutta ainakin mangassa Hololla on pelkästään se päällä aina välillä joten tavallaan se on myös yksi asu :D ja en tykkää housujen enkä varsinkaan kenkien tekemisestä, siksi nuo kaksi asua :D

   Poista
  2. Linkki ei muuten toimi ainakaan mulla

   Poista
  3. Joo jostain syystä siitä ei tullut klikattava linkki, mutta toimiiko jos sen copypastee osoiteriville? Ja juu hyvä pointti, kyllähän se noinkin toimisi x3 Huomion määrä on ainakin taattu :3

   Poista
  4. ei toimi siltikään. No joo, tuo paita on kuitenkin aika pitkä, tai ainakin yhtä pitkä kun tuo ruskea mekkosysteemi

   Poista