torstai 29. joulukuuta 2011

Tältä näyttää oma tuleva vuoteni 2012


Vuosi 2012 lähestyy kovaa vauhtia joten on aika suunnata katse tulevaisuuteen ja käydä suunnitelmat läpi, ehkä jopa tehdä muutama pieni lupaus. 

Ensi con vuosi alkaa tällä kertaa  jo erikoisen aikaisin Desucon Frostbitella.  Muutenkin coneja ja tai muita on ensi vuonna niin paljon että nyt täytyy todella jo alkaa valitsemaan mihin menee, kaikkia kun luultavasti en millään pystyisi kiertämään. Itselläni varmat tapahtumat ensi vuonna ovat Desucon Frostbite, Desucon, Animecon ja Tracon. Tamperelaisena myös sarjakuvafestivaali Tampere Kuplii tulee luultavasti katsastettua ja ehkä saisin jotain pientä sinnekin aikaan tulevana vuonna. Miksi olen siten päätynyt juuri yllä mainittuihin tapahtumiin? Kahdessa edellisessä Desuconissa on ollut niin mukavaa, etten nää mitään syytä jättää uutta Frostbitea enkä kesän Desuakaan väliin. Tamperelaisena myös Tracon on luonnollinen valinta, tosin sinne varmasti lähtisin vaikka Tampereella ei olisikaan. Animeconia en oikeastaan osaakkaan perustella, jotenkin se vain tuli päätettyä käydä myös. Näiden lisäksi käyn luultavasti myös joissain muissa coneissa mutta että missä, siitä en vielä tiedä. Katsotaan sitten kun on tullut useammista enemmän tietoa.

 ehkä mainostan, ehkä en :D vielä kerkiää!

Joitain cosplaytakin on jo tullut ensi vuodelle päätettyä. Oikeastaan enemmän kuin olisin tässä vaihessa välittänyt olevan. Aikaisemmin on ollut tapana päättää hyvinkin paljon etukäteen mitä cossaan ja missä. Lähi aikoina olen kuitenkin tätä koittanut välttää ja tehdä pukujen jotka PITÄISI tehdä sijaan pukuja joita HALUAN tehdä. Niin kuin jo mainitsinkin, ensi vuodelle on kuitenkin jo jotain sovittu ja näistä aion pitää kiinni.  Ensi vuosi tuo nimittäin mukanaan itselleni jotain ihan uutta, nimittäin paricosplayn jonkun muun kuin poikaystäväni kanssa. Tätäkin on yritetty jo pitkään! Desucon Frostbiten puku siis on jo päätetty (ja osaksi tehtykin, onneksi), samoin Desuconin ja Traconin. Olen myös tilannut yhden peruukin noin kaksi viikkoa sitten, ja sen saapuminen ja Frostbiten puvun edistyminen sitten määrittävät sen tuleeko peruukin vaativa puku toiselle päivälle Frostiin vai esim. Tampere Kupliiseen. 

Vuonna 2012 aion, sen lisäksi että teen haluamiani pukuja, keskittyä pukuihin joista itse pidän sen sijaan että koittaisin valinnoillani miellyttää muita. Pakko myöntää, tätäkin on tullut tehtyä. Tai ehkä hiukan väärin ilmastu, ennemminkin olen miettinyt liikaa mitä muut ajattelee jos cossaan hahmoa x sarjasta/pelistä y ja olen jättänyt ne tekemättä joiden vastaanotosta en ole ollut varma. 

Mitä ensi vuonna sitten tullaan näkemään? Koska kuvat kertoo enemmän kuin tuhat sanaa jne. seuraavana kuvia joiden alla hahmo-sarja-tapahtuma jossa cossaan. 

 Irisviel von Einzbern - Fate/Zero - Desucon Frostbite


 
Meracle Chamlotte - Star Ocean :  The Last Hope - Desucon 

Black Heart - Hyperdimension Neptunia - Tracon


Sitten vielä pari sanaa jokaisesta noistaeli miten päädyin valitsemaan ne.

Irisvielistä onkin jo tullut jonkun verran kirjoitettua aikasemmin ja sillon tais tulla enemmänkin käytyä läpi että miksi Iri mutta lyhyesti vielä tässä: Olin pitkään halunnut tehdä Irisvielin luettuani Fate/Zero novellia ja sarjan alettua ja referenssi kuvien lisäännyttyä myös motivaatio nousi.

Meracle on taas yksi niitä hahmoja joista en oikeastaan itsekään enää muista miten ja millon päätin sitä cossata. Joka tapauksessa Meracle tulee Desuconiin koska Jirillä on myös Star Ocean puku sinne tulossa ja koska paricossaus on kivempaa niin sinne sitten. Meracle on alkanut nyt lähiaikoina jännittämään oikeasti tosi paljon monestakin syystä, mutta niistä enemmän joskus toiste. 

Black Heartin listalle pääseminen onkin sitten sinäänsä mielenkiintosempaa. Yksi Tampereen kavereistani on jo pitkään halunnut cossata mutta ei oikein ole löytänyt sopivaa hahmoa joka olisi kiinnostanut tarpeeksi. Animea kaverini katselee mutta sieltäkään ei vaan löytynyt mitään sopivaa. Kokeilin myös ehdotella itse hahmoja jotka mielestäni olisivat sopineet kaverilleni. Kerran sitten päätin kokeilla onneani ja heitin kaverilleni Hyperdimension Neptunia Wikin osotteen ja sanoin että katsoo sieltä jos löytyisi joku joka kiinnostaa. Hyperdimension Neptunian hahmo suunittelussa on jotain mikä itseäni kiehtoo (ehkä sisälläni asuukin mies?) ja olin kyllä leikitellyt siitä cossaamisen ajatuksella mutta en oikeasti koskaan tosissani. Sitten tärppäsikin ja kaverini päätyi valitsemaan itselleen ensimmäiseksi cossiksi Purple Heartin (ei mikään turhan helppo projekti heti ekalla kertaa, eh?). Etukäteen olin jo päättänyt että mikäli sieltä jotain kaverilleni löytyy, katson myös itse sieltä itselleni jotain ja koska rakastan valkoisia hiuksia osui valinta Black Heartiin. Odotan myös innolla tuon puvun tekemistä. Vähän kokemusta on jo edelleen keskeneräisen MU-12 bodysta, mutta onhan noissa eroja, suurimpana materiaalit. Balck Heartin ja Purple Heartin puvun aiomme tehdä tekonahasta kun taas MU-12 body on tehty kaksinkertaisesta ainakin uimapuissa käytettävästä kankaasta.

Suuri toiveeni ensi vuodella olisi Eternal Sonata ryhmäcosplay. Tähän mennessä olen saanut puhuttua itseni lisäksi kaksi muuta mukaan ja toivoisin lisää, ja paljon! Ottakaahan siis yhteyttä jos koskaan siitä cossaamisen ajatus on edes käynyt päässä ja katsotaan sitten lisää. 
Ensi vuosi tuo minut myös varmasti ainakin kertaalleen conien lavoille vaikka en kisaamisesta vielä tiedäkkään. Tämäkin jännittää jo nyt ihan tosi paljon. Kaikkea jännittävää on siis ainakin itselleni luvassa ensi vuonna, toivottavasti teillekin!

Ja loppuun vielä ne pienet lupaukset. Itselleni lupaan ottaa Meraclen ja Black Heartin lisäksi itselleni mahdollisimman vähän isoja ja vaikeita projekteja ja niiden sijaan tehdä pukuja jotka ovat sekä mukavia tehdä että pitää päällä. Lupaan myös etten tee ensi vuonna yhtään pukua joka pysyy päälläni pelkällä teipillä tai jonka osia pitää ommella hiuksiini kiinni. Ja teille, lukijat, lupaan alkaa käydä salilla heti kun saan seuraavan palkan, eli on rahaa hankkia salikortti :D Lupaan myös koittaa olla aktiivisempi kirjoittaja, nyt loppu vuodesta on lukijoita tullut lyötyä laimin vähäisillä ja tylsillä kirjoituksilla

Lilian

2 kommenttia:

  1. Uijui, näitä odotan innolla. :3 Mites se Kittan + siskot-ryhmä, kuinka tosissaan me oltiin siitä? Sekin ois kyllä kiva toteuttaa x3

    VastaaPoista
  2. Rai-chan: Jiri vähän puhui ettei välttämättä haluais vetää hiuksia sivulta niin lyhyeks että onnistuis ja peruukista Kittan on aikas vaikea tehdä. Ite oon kyllä mukana jos sinä ja Ida ootte.

    VastaaPoista