lauantai 21. tammikuuta 2012

Desucon Frostbite osa 2: Minä pitkässä hameessa, mitä tämä on? Eli kuvia puvusta yms.

Tuli lupailtua toinen erillinen postaus puvusta ja tässä se nyt tulee. Frostbiten cosplaynani oli ihana Irisviel von Einzbern Fate/Zerosta. Laitan heti alkuun kuvat tuohon tekstin sivuun kulkemaan niin ne joita ne kiinnostaa voi katsoa vaan ne ja jos jotakuta vielä kiinostaa jopa lukea mitä oli sanottavaa niin voi sitten jopa lukea tekstin.

Irisviel oli pukuna hyvin erilainen kun aikasemmat pukuni monellakin tapaa. Jos nyt ulkonäöllisistä asioista puhutaan niin ilmeisimpänä tulee tuo otsikossakin mainittu hameen mitta. Irisvielin hameen helman pituus oli noin 135 cm. Kun itse olen 157 cm pitkä tuntuu tuo helman pituus tosi oudolta. Korkokenkänihän tietysti sen aiheuttivat että helman piti niin pitkä olla koska kenkien ei helman alta kuulunut näkyä. Kengissähän korkoa oli se 14,5 cm. Joku voisi kysyä miksi ihmeessä laitoin sellaset korot Irisvieliä cossatessani kun Irin pituus on 158 cm. Vastaus on niinkin yksinkertainen että näin näytin kapeammalta. En oikeastaan ole mikään kaikkein siroin ihminen luustoltani joten tällä huijauksella sain enemmän aikaan Irin siroutta. Mielestäni onnistuin siinä ihan hyvin.
                                                                                                    

Jonkun verran oli vaikeuksia keksiä miten poseerata Irisvielinä, peilin edessä kun tuli harjoiteltua vaan yks poseeraus niille vähille kuvaajille jotka kuvaa pyysivät. Thus, paljon aika saman näköisiä kuvia. Mutta! Tykkäsin silti kaikista niin paljon että piti saada laittaa ne kaikki tänne. Irisvielinä poseeraaminen jäikin tällä kertaa siihen että seisoin ja istuin hiukan eri asennoissa hiukan eri paikoissa kellistäen päätäni hiukan vuorotellen vasemmalla ja vuorotellen oikealle ja yritin näyttää nätiltä. Ehkä vielä joskus teen Avalonin itselleni ''propiksi'' tätä pukua varten ja istun ja seison sitten sen kanssa ja yritän näyttää nätiltä :D Oikeastaan ainut erilainen idea, minkä tietysti nyt vasta muistin, oli se että olisin voinut istua jossain ja olla juovinani jotain jostain nätistä kupista. Ensi viikonloppuna toivoisin vielä saavani aikaan pientä photoshoottia joten jos ideoita on, otetaan niitä vastaan!                   Samanlaiset kuvat on samanlaisia
Irisviel oli myös sinäänsä erilainen moniin aikasempiin pukuihini nähden taas että se oli mukava päällä. Toisaalta mitä tuollaselta mekolta voikaan odottaa? No joka tapauksessa, kylmä ei tullut sisällä kertaakaan, eikä liioin kuumakaan. Puku vaati aika vähän asettelua kuvia varten. Isoin miinus koko puvussa oli ehdottomasti sen väri. Valkonen mekko joka ulottuu maahan asti, not such a good idea! Lisäksi morsiussaatinin paikannut new duchess satiini pukuni keräsi luultavasti conipaikan joka ainoan karvan itseensä. Ja voin kertoa että sitä karvaa oli paljon. Lähinnä vaikutti siltä kun joku musta hiuksinen ihminen olis alkanut kaljuuntumaan mutta oikeasti kyseessä taisi olla jonkun fursuitista irronnut musta karva. Ei niin kovin kaunista valkoisessa mekossa. Kaksi kokonaista tarranauha rullaa kului viikonlopun aikana ja sunnuntaina ei tullut edes tarrattua enää läheskään niin paljon kuin lauantaina vaikka kuvaukset olikin sunnuntaina. 

Ulkokuvat ikävästi meni pieleen kun Jiri unohti säätää valotukset eikä kylmissään katsonut yhtään kuvaa näytöltä ennenkun huomautin sille asiasta sisällä. Hyvin harvassa kuvassa niistä noin 100 kuvasta siis näyin ollenkaan. Tässä nyt sit toinen niistä joissa näyin, hiukan photoshopattuna että näkyisin paremmin. Tunnelma tässä kuvassa on kuitenkin jotenkin kiva vaikkei siinä puku oikeestaan ollenkaan näykkään. Ulkokuvia haluan erityisesti lisää kunhan kuvaamaan päästään sillä luminen maisema ja metsä sopii erityisen hyvin juuri Irisvielille. Näitä siis toivottavasti lisää, paremmilla valotuksilla vaan tällä kertaa. Ja pääsen jäätymään ulos ihanasti kädet ja dekoltee paljaana. Kumma juttu kyllä, näitä kuvia kuvatessa tais allekirjoittaneella olla vähiten vaatetta mutta olin myös ainut jolla ei ollut kylmä, paljaat alueet kun kerkis turtumaan kylmälle jo matkalla Sibeliustalon pääovilta sinne takana oleville ihanille maisemille. Näitä kuvatessa ohi kulkevat ihmiset huuteli myös kommentteja tyyliin '' ootko sää nyt se jääkuningatar!''. Siltä kyllä vähän tuntu. Valitettavasti en koroillani voinut mennä rämpimään yhtään syvempään lumeen mutta eipä se niissä kuvissa olis sitten näkynyt vaikka olisin yrittänytkin.

Itse olin varsin tyytyväinen Irisvieliin pukuna. Jos edellä mainittua ongelmaa pituus+väri yhdistelmän kanssa ei lasketa, ei suurempia ongelmia oikeastaan ollut. Seuraavaa käyttökertaa ennen puku vaatii kuitenkin pesula käynnin jotta mm. conia edeltävänä päivänä pukuun maagisesti tyhjästä ilmestynyt kuulakärkikynä saataisiin pois. Silitys on myös edessä ja ehkä kiinnittelen myös rinnan alla kulkevat kultanauhat toisiinsa paremmin pikapaltteen avulla. Kaiken kaikkiaan itse pukuun olen kuitenkin varsin tyytyväinen.

Muuhun kuin pukuun en sitten niin kovin tyytyväinen ollutkaan. Peruukki oli yhtäkuin rakkaus, paitsi minun päässäni. Itse ainakin olen vahvasti sitä mieltä ettei tuo keskijakaus ja kaikki hiukset naaman sivuille- tyyli ihan hirveästi itseäni pukenut. Ainakin naamani muuttui huomattavasti pyöreämmäksi kuin yleensä. Meikin tekeminen taas oli vähän niin ja näin. En oikein tiennyt minkälaista meikkiä Irisvielille pitäisi tehdä. Punaiset piilolinssit vaikuttivat tuon vaalean peruukin kanssa yllättävän paljon siihen millaisen meikin edes voi tehdä ilman että näytti siltä että meikkiä on aivan liikaa. Rajauksista piti tehdä huomattavasti ohuemmat kuin yleensä. Päädyin myös käyttämään luonnollisimpia tekoripsiä jotka omistin, sillä tuuheammat tummensivat silmiä todella paljon. Kuvia katsellessa olen kyllä aika tyytyväinen siihen miltä meikit näyttivät mutta paikan päällä huomasin näyttäväni kovin helposti vihaiselta. Seuraavalla kertaa sitten vaan kesto hymy ja lempeä katse koko ajan.


Seuraava käyttökerta kuitenkin vielä varmasti joskus tulee, edes sen verran tyytyväinen ihan kokonaisuuteenkin olen. Jotain pientä puhetta on ollut että pitäisi saada Fate/Zero ryhmä kasaan ja silloin ainakin voisin tässä asussa näyttäytyä uudemman kerran. Fate/Zerosta myös Sola-Ui houkuttelee muuten jonkin verran. Niin että nyt sitten vaan se ryhmä kasaan niin olen mukana. Loppuun vielä ne kuvat joille ei tekstiä riittänyt. Liikaa kivoja kuvia! Kuvaajana muuten tällä kertaa toimi Quendescence. Nyt ei ainakaan tule muuta mieleen mitä tähän postaukseen olisi pitänyt kirjoittaa joten eiköhän tämä nyt ollut tässä. Ihan varmasti jotain tulee kuitenki vielä mieleen joten niitä sitten saattaa tipahdella randomisti seuraavassa postauksessa, joka luultavasti tuleekin jo ihan kohta! Että olen tyytyväinen itseeni jos saan ideani jo kohta tänne kirjoitettua. Ainakin seuraavista puvuista jotain olisi tulossa. 


Jostain kumman syystä tykkään tehdä tätä ilmettä! 

Ps. Mikä on seuraava tapahtuma mihin aiot itse osallistua? Kevät näyttää tällä hetkellä turhankin hiljaiselta omalta osaltani.

-Lilian

2 kommenttia:

 1. Minusta ei ole ollenkaan tyhmää käyttää korkokenkiä, vaikka hahmo olisi muutenkin lyhyt! :) Ja tässä ne lisäävät ehkä juuri sopivasti eleganttisuutta, mitä tuollaisen mekon kanssa tarvitaan :D Kuvistakin pidän, harmi vain, että ovat niin kovasti palaneet :( (Samaa tosin kävin itselläikin kun Yumia kuvailin, heha)

  Toivottavasti saatte otettua kivoja kuvia! :) Ehkä tosiaan lumiset maisemat sopisivat ja itse en tiedä, millä paikkakunnalla asut, mutta paikaksi voisi sopia jokin Näsinlinnan (Tampereella) kaltainen paikka, ainakin tuon asun kanssa :)

  Ja itseäni houkuttaisi hieman tuo Chibicon, kun se on kuitenkin melkein vieressä, mutta luultavasti Tre Kuplii, tulee olemaan seuraava tapahtuma johon itseni hilaan! :)

  VastaaPoista
 2. Tamprereella asustelen mutta taidan tyytyä ihan näihin Annalan lähiömetsiin, täältäkin löytyy aika hienoja maisemia ja huomattavasti lähempää :)

  Oon tuota Chibiconia miettinyt ja päädyin siihen että riippuu ihan siitä keitä sinne on menossa ja miltä oma raha tilanne näyttää tuolloin. Aikasempana viikonloppunakin kun oon Helsingissä ja junaliput Helsinkiin maksaa maltaita kun ei saa opiskelija alennuksia. Joku noista uusista cosseista luultavasti on kuitenkin jo sillon valmiskin. Vaikeeta tehdä tämmösiä päätöksiä kun mieli tekis mut ei oo varma onko järkevää :D

  VastaaPoista