maanantai 5. syyskuuta 2011

Why her, why now

Nyt kun Tracon on ohi voisi olla ihan hyvä kirjotella jotain juttua siellä nähdystä puvustakin. Itseasiassa olin kirjotellutkin jo jotain jo noin viikon ennen conia joka piti silloin julkasta mutta koska kamera pääsi hukkumaan jäi päivitys siihen kun kamera löytyy, joka oli tänään

Cossasin tällä kertaa siis Violaa Eternal Sonatasta. Viola oli selvästi isoin projektini tähän mennessä koska sen lisäksi että se vaati paljon maalausta siinä oli myös yksittäisiä osia varmaan noin 20. Loppujen lopuksi viimeinen osa valmistui perjantaina joskus iltapäivän ja illan välillä vähän ennen kun lähdin noutamaan con vieraita ja ruokaa kaupungista. Sain kuitenkin tehdä kaksi viimeistä osaa aika rauhassa ja vaikka viimeisellä viikolla ennen conia olikin vielä tekemistä, olin silti aika rauhallisin mielin omasta puvustani.


Kyllä hirvitti kun päätös oli tehty. Kaikki tuoko muka pitäis saada tehtyä?


Viola päätyi cosplaylistalleni viime vuoden puolella sen jälkeen kun Lontoon ihanan halvoista pelikaupoista tarttui Eternal Sonata mukaan noin kahdellatoista punnalla. Alun perin tosin suunnittelin tekeväni Clavesin samasta pelistä mutta päädyinkin inhoamaan Clavesin ääninäyttelyä. Violaan vaihto tapahtui lopullisesti tämän näytin jälkeen (videolla valitettavasti hirveät englannin kieliset ääninäyttelyt, kohta joka vaikutti 4 min jälkeen), Jiri kun oli suunnitellut tekevänsä Jazzin. Viola on myös omasta mielestäni ehdottomasti pelin paras hahmo sekä tappelussa että luonteellisesti. Tappelussa Violan jousella tekee enemmän damagea kuin millään muulla hahmon normaali hyökkäyksellä kun sitä vaan osaa käyttää. Lisäksi Violan erikoishyökkäykset ovat ihanasti tasapainossa parantamisen, hyökkäämisen ja muun välillä. Paljoa ei ole mitä Viola ei tämän pelin jutuista osaa tehdä. Luonteellisestikin Viola on vahva nainen josta tosin löytyy myös pehmeä puoli. Viola on siis kaikkea sitä mistä hahmoissa pidän.


Violasta on valitettavan vähän work in progress- kuvia koska tosiaan hukkasin kamerani jo aika aikaisessa vaiheessa puvun teko prosessia. Pukua tuli myös tehtyä sen verran pitkällä aikavälillä etten sen tekemisestä muista enää kaikkea. Joitain vaiheita oli kuitenkin pakko kuvata jo alussakin joten seuraavaksi niitä.
 Karva kankaan ompelu EI ole helppoa. Varsinkaan siinä vaiheessa kun kerroksia on neljä niinkuin lopussa oli. Loppujen lopuksi tämä ei enää mahtunut ompelukoneen jalan alle.

 Jokainen puvussa ollut saumanauha maalattiin miniatyyri maaleilla small detail pensselissä oikean värin saamiseksi. Ja saumanauhaa pukuun meni kai noin 25 metriä. Tosin ei ole hajuakaan mihin sen kaiken kadotin :D














Puku on hyvä aloittaa ottamalla mitat kaikesta mahdollisesta..













seuraavaksi tein kaikki kaavat ja nimesin ne(kuva väärinpäin koska en jaksa sitä kääntää)...













ja sitten asettelin  samasta kankaasta tulevat kaavat kerralla kankaalle. 

Ja koska otsikossa on myös tuo miksi nyt osuus niin siitäkin vähän. Kun tämän vuoden cossi listalta löytyi sellaisia pukuja kuin Rikku ja Tsubaki koitin sijoitella niitä kivasti lämpötilojen mukaan. Tsubaki päätyi siis Bakaan joka oli keväällä ja Rikku joka oli Nekoconissa ja Animeconissa. Viola sitten tavallaan jäi Traconiin mutta halusin myös osallistua Violalla mahdollisimman kovatasoiseen kisaan ottamatta kuitenkaan itselleni hirveitä paineita. Viola olisi ollut ihan hyvä puku Traconiin jos se olisi ollut vaikka elokuun alussa mutta nyt puvussa tuli välillä todella kylmä ja sainkin lauantain aikana flunssan jota täällä nyt poden.

Eiköhän siinä ollut kaikki tällä kertaa. Seuraava päivitys kunhan saan kuvia Violasta. Samassa myös jotain pientä yleistä Traconista.






Tätä pukua tehdessä tuli kuunneltua mm. The Baseballsia ja muuta kivaa mukana laulettavaa musiikkia.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti