lauantai 7. toukokuuta 2011

Tsubakia lisää

Nyt alkaa Tsubaki olemaan jo aika hyvässä vaiheessa ja on aika kirjoitella taas sen edistymisestä. Housut ja paita ovat kokonaan valmiita, kuten ovat myös etukappale, hattu ja vyöt. Hanskoja en ole vielä aloittanut. Kengät ovat ihan hyvässä vaiheessa, niiden tekemisestä kuvia hiukan alempana. Lisäilen muutenkin kuvia enemmän kunhan saan niitä koneelleni, on se sitten ennen tai jälkeen conia. Tässä päivityksessä ajattelin kuitenkin kertoa jonkin verran mikä puvun teossa on ärsyttänyt ja mikä on käynyt helposti.

Paita ja housut olivat varmasti puvun helpoimmat osat. Suurin syy tähän on tietysti se että kummatkin ovat hyvin yksinkertaiset. Housuja en ollut ennen tehnyt mutta ne osoittautuivat yllättävän helpoiksi. Se sijaan paita, jonka luulin olevan helppo juttu, olikin huomattavasti vaikeampi kuin luulin. Lähi aikoina olen muodostanut itselleni jostain lantion, kuitenkaan lihomatta, ja sen huomioon ottaminen jäi aika huonolle paidan kankaita leikatessa. Kankaat kutenkin onneksi riittivät juuri ja juuri. Taakse laitoin vetoketjun jotta sain paidasta edes hiukan istuvan. Suurin virheeni housuja ja paitaa ajatellen tuli jo niinkin alku metreillä kuin kangasta valitessa. Väriltään sopiva pellava on toki muuten hyvä mutta rypistyy helposti. Onneksi coneissa on kai nykyään edes jossain päin silitysrauta jolle voin vaatteitani näyttää sunnuntai aamuna lauantain rypyt poistaakseni.

Etukappale osoittautui huomattavasti iso töisemmäksi kuin olin ajatellut. Otin toki huomioon vinokantin ompeluun tarvittavan ajan yms. mutta siihen tulevan kukka kuvion ja lähinnä sen sisälle ja kappaleen keltaisiin osiin alhaalle tulleiden ruskeiden pallojen ja niiden ympärille tulevien ruskeiden osien tekeminen oli SYVÄLTÄ. Jouduin käsin pyörittämään ompelukoneella jokaisen 14 pienen pallon ympäri kolmesti jotta sain tuloksesta kunnollisen. Lopuksi siistin vielä kappaleen alaosat silittämällä siihen kaksipuoleisella liimakankaalla keltaista kangasta peittämään kuvioinnin ompelusta jääneet ruskeat langat. Luultavasti torstaina aion vielä ommella ruskean vyön etukappaleeseen kiinni jottei sen paikkaa tarvitse korjailla joka kerta kun istuu ja nousee ylös.

Hatun tekemisen aloitin samalla perjaatteella kuin tein Illyan hatun viime Bakaconiin. Hatun pohja tuli makuupussin alustasta jonka päällystin kuumaliiman ja käsin ompelun avulla samalla kankaalla mistä etukappale ja viitta on tehty. Illyaa tehdessä kankaani oli pehmeämpää ja piilotti langan jäljen mukavasti. Tällä kertaa kangas ei niin tehnyt. Jossain vaiheessa tajusin kuitenkin että saumathan saa mukavasti piiloon eteen tulevan silmän avulla ja ylös tulleen sauman keltaisen rinkulan avulla. Seuraavaksi vuorossa oli siipien kiinnitys. Siivet aiheuttivat alun perin varmasti eniten päänvaivaa koko puvussa. Alun perin suunnitelma oli ostaa sulkia ja koittaa maalata ne beessiksi kaukaa sumuttamalla spraymaalilla. Sulkia etsiessä löysin kuitenkin sopivasti pieniä siipiä muistuttavia jotainjotka leikkaamalla ja hyvin asettelemalla sain kauniit siivet. Siivet ompelin hatun pääli osan ja sivujen väliin. Keltaisen rinkulan tein kaksipuoleisen liimakankaan avulla ensin silittämällä keltaisen kankaan toiseen puoleen liimakangasta, leikkaamalla sen ja lopuksi silittämällä hattuun niin, että se peitti yläsauman. Ruskea raita ja lippa olivat hatun helpoimmat osta eikä niiden tekemisessä ollut mitään ihmeellistä. Silmä tehtiin softiksesta ja maalattiin akryylimaaleilla, niitä kun saa mukavasti monessa eri värissä. Halusin silmän luomen ja sitä ympäröivän osan jäävän hiukan koholle joten liimasin ne vain toisista reunoista. Ruskean oikean sävyn sekoitin ruskeasta, hopeasta ja punaisesta.

Kenkien, viitan, hanskojen ja vöiden teosta kirjoitan tarkemmin myöhemmin, loppuun kuitenkin pari kuvaa kengistä niiden teko vaiheessa
 Kengät ihan alku vaiheessa ensimmäisen sovituksen aikana.

 Toiseen kenkään on jo silitetty risti kiinni, toisessa risti kiinni vielä nuppineuloilla.

Kengät saunassa, ylös tulevat käänteet kiinni nuppineuloilla. Tässä vaiheessa ollaan nyt.

Loppuun vielä muutama vihje Desuconiin tulevasta ''yllätys'' puvusta. Vielä ei ole kukaan arvannut mitään, johtuneeko kiinnostuksen puutteesta vai liian vaikeista vihjeistä tiedä häntä. Ehkä tällä kertaa tulis jo joku arvaus. Vihjeet tulee joka tapauksessa tässä: Disney, mekko ja mustasukkaisuus. Ja koska kukaan ei varmaan muista, viime kertaiset oli: vihreää kangasta, blondi nuttura päälaella, ja siivet.

2 kommenttia:

  1. Hahaaaa noista ekoista vihjeistä tuli mieleen Odin Spheren Mercedes, mutta hänelle ei ole nutturaa ja rupesin funtsimaan lisää ja helinäkeiju tuli mieleen, mutta unohdin kommentoida mutta nyt kun noi toisetkin vihjeet tulivat olen aika satavarma että kysessä on helinäkeiju : D

    VastaaPoista