maanantai 2. maaliskuuta 2015

Frostbite 2015: Ultimate Madoka ja Sola-Ui

Moi!

Sainpas kuvia ja nyt on aikaakin, joten voisin hiukan kirjoitella Desuconista, tai lähinnä puvuista joita käytin.

Perjantaina en tosiaan laittanut mitään omaa cossia päälle, koska perjantai on niin lyhyt ja kun halusin käydä katsomassa Rakuen Tsuihon, olisi aikaa vielä vähemmän. Ei siis cossia perjantaille. Sen sijaan pyörin lavalla ja vähän myös Metsähallissa Frosti-chanina. Frosti-chanin pukuhan ei ole omani vaan Kangaskasan tekemä, mutta Kangaskasan ollessa maailmalla tarvittiin taas sijais Frosti-chania ja kun olen toinen kahdesta jolle puku sopii niin löysin sitten itseni lupautumasta Frosteilemaan taas. Mikäs siinä, maskottina olo on ihan hauskaa, mutta onhan sen hassua käyttää toisen tekemää pukua.

Lauantaina sitten olikin se odottamani päivä. Vuosia olen halunnut tehdä Ultimate Madokan, mutta ajattelin aina, että en voisi. Viime syksynä tuli puhe muutaman ihanan tytön kanssa siitä kuinka kiva olisi tehdä PMMM ryhmä Frostiin ja miettiessäni minkä puvun haluaisin tehdä muut saivat minut vakuutettua siitä, että voisin sittenkin. Ja niin sitten tein. Halusin tehdä puvun ihan tietyllä tavalla mikä aiheutti sen, että kokeilin monia uusia tekniikoita. En voi sanoa muuta kuin että onneksi aloitin jo ennen joulua, sillä sain tehdä pukua rauhassa ja juuri niin kuin halusin. Ei tarvinnut tehdä kiirekompromisseja. Ei sillä, oon tainnut oppia jo pikkuhiljaa tän ajoittamisen kun ei onneksi tarvi kompromisseja oikeastaan koskaan tehdä. Puvun tekemisestä en oikeastaan kirjoittelekaan sen enempää. Jos jokin tietty asia mietityttää niin saa kysyä! Ja siivistähän onkin edellinen kirjoitus tässä blogissa.

Jatekin kanssa ottamassa selfietä. Kuvasi Juha Immonen(kloksi.fi)

Kuvasi Matias Tukiainen.

 Mutta ai että ette tiedä kuinka paljon jännitti kun oli aika laittaa puku päälle. Ja vielä enemmän kun se sitten vihdoin oli päällä ja oli aika poistua pukuhuoneesta. Tää oli vaan niin monella tavalla ihan erilainen cossi kuin mitä yleensä teen. Onneksi oli kavereita mukana ja aika pian sitten rentouduinkin. Olin hirmuisen iloinen kun mua pyydettiin Hall Cosplayn Urobuchi Editioniin kisaamaan. Oon halunnut kisaamaan jo vuoden, mutta jotenkin aina jotain tapahtuu enkä sitten koskaan pääse lavalle. No nyt pääsisin. Ja sitten selvisi, että myös poikaystäväni oli päässyt samaan sarjaan mukaan omalla Lancer cossillaan. Käytiin Jatekin kanssa kuvaamassa ja pyörin ympäri conin sisäalueita ja sitten olikin jo aika siirtyä backstagelle odottamaan kisan alkua.

Yksi kuvauksen kuvista. Kuvasi Veloniada Photography.
 
Lavalle meneminen jännitti hiukan, mutta lavalla seistessä olo oli jotenkin epätodellinen. Olin vaan niin iloinen. Ihmetyttää vaan, että miksi näytän kaikissa lavakuvissa todella pelästyneeltä, kun oikeasti tunsin oloni niin hyväksi.

Lavalla. Kuvasi Artano Photography.
 
Kisan jälkeen pyörin vielä jonkin aikaa Metsähallissa ennen kuin menin vaihtamaan cossin pois. Oli niin jännää, kun koko loppu illan selässä tuntui ''haamusiivet''. Ihan kuin ne siivet olisi ollut siellä, tunsi eteenpäin nojatessa sen miten ne olisi liikkunut jos ne olisivat olleet siellä vielä ja niin edelleen. Hämmentävää! Illan aikana kävin vielä animekaraokessa ensimmäistä kertaa ja tietysti biletin iltabileissä.

Kuvauspalvelu nappasi karaokejonosta. Ihana Tessa <3
Kuvasi Helene Lindfors

Karaokeneitsyys meni. Kuvasi Nyymix

Sunnuntaille oli sitten vuorossa seuraava Gen Urobuchin kunniaksi valittu cosplay eli nyt jo kolmatta kertaa päällä ollut Sola-Ui Fate/Zerosta. Meillä oli tosiaan taas kerran Fate/Zero ryhmä, josta taas kerran valitettavan moni tippui pois. No, ihan hyvä ryhmä kuitenkin saatiin loppujen lopuksi kasaan. Kiitos kaikille mukana olleille! Kuvattiin ryhmää heti aamusta minkä jälkeen ryhmä aikalailla liukenikin sitten kaikki omille teilleen. Mutta saatiin vihdoin poikaystävän kanssa kuvia Sola-Uista ja Lancerista!

Kuvat kuvasi Tapio Matikainen.

Sunnuntain jännin hetki olikin sitten päättäjäisissä, jossa julistettiin Hall Cosplay Urobuchi Editionin voittaja. Voittajahan valittiin yleisöäänestyksellä ja sallin itselleni pienen toivon voitosta. Ja niin sitten kävi, että voitin itselleni itsensä Gen Urobuchin signeeraaman lasipystin. Pidän oikeasti ihan hirveästi Gen Urobuchin niistä töistä, jotka olen nähnyt, joten parempaa palkintoa en olisi voinut toivoa. Tuo palkinto pääseekin sitten mun figuurien kanssa figuurivitriiniin kun tämän kuun lopulla muutan ja vihdoin ostan sellaisen. Kiitos kaikille äänestäneille!

Väsynyt mutta iloinen naama ja niin hieno palkinto.
 

Niin, eipä mulla varmaan muuta tällä kertaa ole. Koitin pitää tämän tekstin tälleen tosiaan pääosin pukuja ja niitä koskevia juttuja koskevana. Oliko tällaista tektstiä mukava lukea? Ajattelin kokeilla tällaista ihan perinteisen conraportin sijaan.

Seuraavaksi onkin sitten Tampere Kuplii. Sinne pyöräytin Umbreon gijinkan meidän Eeveelution ryhmää varten. Se on tosiaan jo hännän kiinnitystä vaille valmis. Samaan aikaan työstän myös Desuconiin tulevaa Sakizo pukua ja Yuri Kuma Arashin Lulua, joten oli hyvä saada tuo ensimmäisenä tuleva puku valmiiksi nyt kun muuttokin painaa päälle. Nyt ei ole sitten mitään kiirettä seuraavien pukujen kanssa. Ihanaa.

-Lilian


 

 

 

 

 
 

2 kommenttia:

  1. Lauantaina nähdessäni vilauksilta sinut ja sitten lopulta lavalla muiden sarjan osanottajien kanssa niin minua vain hymyilytti katsoa sinua, kun selkeästi nautit Madokana olemisesta. Olisin oikeastaan pettynyt, jos et olisi voittanut mutta oikeaan osoitteeseen meni voitto. :) Ole ylpeä voitostasi sekä cossistasi:^^

    VastaaPoista
  2. Kiitos sanoistasi, on ihana kuulla, että ajattelet noin :)

    VastaaPoista