maanantai 16. helmikuuta 2015

Ultimate Madokan siivet

 

 
Useampi kyseli Frostissa Ultimate Madokan siivistäni ja siitä miten ne on päälläni, joten ajattelin sitten ottaa muutaman kuvan ja koittaa selittää. Heti alkuun kiitän Yumikoyukia, jolta kyselin miten hän oli aikanaan tehnyt Mercedeksen siipensä ja niiden kiinnityksen. Vaikka omat siipeni olivatkin erilaiset ja vaativat erilaisen kiinnityksen, sain silti Yumin neuvoista hyviä ideoita siihen, miten sitten itse päädyin omani tekemään.

Siivet.

Siipeni tosiaan olivat 3 millistä muovilevyä. Siipien väli selässäni oli noin 1,5 metriä, joten vaikka materiaali olikin kevyt ei ihan pienistä siivistä ollut kyse. Puvussani oli myös kohtuullisen syvä kaula-aukko, joten päädyin seuraavanlaisiin valjaisiin.
 

 
Valjaat edestä ja takaa.
 
 
Tein valjaat paksusta verhoilunahasta, jotta ne varmasti olisivat tukevat. Kiinnitys oli takana tarranauhoilla, jotka kuvassa tosin ovat huonosti kiinni, koska laitoin ne itse. Takana olevat paksut pystyssä olevat osat ovat kujat siiville.
 
 
 
Kuja.
 
 
Siipiin ruuvasin kiinni palat pienillä ruuveilla. Nämä palat oli sitten ne, jotka meni kujiin.
 

Palat ja ruuvit ekassa, tokassa palat aseteltu paikoilleen.
 
 
Ja jotta siivet pysyisivät kivasti selkää vasten, tein vielä worblasta ja softiksesta tukipalan, joka siis tosiaan tuki siipien kiinnityspaloja ja painoi niitä keskiosallaan selkää vasten.
 
 
Tukipala, tosin ei niin nätti kuin olisin halunnut ;__; Piilossahan se oli, mutta silti.
 
 
 
Ja sitten piti tietenkin tehdä mekkoon ja boleroon reiät siiville ja tukipalalle, jotta ne sai vaatteiden alla oleviin valjaisiin. Tein yleensä takkeihin tehtävät napinlävet, sillä näin sain rei'istä kaikkein siisteimmät. Ei sillä, että ne mihinkään olisivat näkyneet, mutta tiesinpähän ainakin itse, että ne olivat siistit.
 
 
Reikä bolerossa.
 
 
Lopuksi maalasin siipiin spraymaalilla hyvin varovasti ja kaukaa pienen sävytyksen kärkiin ystäväni pidellessä siipeä ja minun sohiessa spraymaalilla siiven ohi niin, että vain pienen pieni osa maalista osui siipiin. 
 
Kaiken kaikkiaan siivet olivat se osa Ultimate Madokassa, minkä onnistumista jännitin kaikkein eniten. Siivet myös olivat viimeinen osa, jotka sain valmiiksi, sillä jotta valjaat ja reiät siiville sai tehtyä, piti kaiken muun olla valmista. Sai sitten pitkään jännittää toimiiko valjaat niin kuin olin ajatellut.
 
 
Siinäpä se tältä kertaa! Toivottavasti saan pian kuvia sekä Madokasta että sunnuntaina käytetystä Sola-Uista, jotta saisin niitä sitten tänne.
 
 
-Lilian
 

 
 4 kommenttia:

 1. Oooh tuosta voisi itsekkin saada ideaa tulevaan Hifumi cossiin!
  Mutta pakko mainita,että sinun Madoka cossi oli kyllä upea ja olit todella söpönä! :3

  VastaaPoista
 2. Heii, sellaista olisin kysellyt että mistä ostit tuota muovilevyä jota käytit siivissäsi? Saattaisin tarvita sitä yhteen tulevaan projektiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin sitä Tampereen Vesileikkaukselta. En osaa sanoa mmyydäänkö sitä jossain ei ammattilaisille, mutta nimeltään se on polykarponaatti eli tuttavallisemmin iskunkestävä pleksi.

   Poista