perjantai 3. lokakuuta 2014

Lumina pt.2 ja aika paljon myös Shiroa

Kirjoitettu 2.10.14

Eilen tehtiin taas Jatekin kanssa cosseja. Lumina on ollut pienellä tauolla, kun samojen asioiden tekeminen uudelleen ei ole huvittanut. Nyt sain sitten taas intoa jatkaa Luminaa, kun Jatek teki Serahia. Ensimmäinen versioni mekon yläosasta oli auttamatta liian lyhyt, mutta nyt sain hyvän tehtyä ja ommeltua kiinni. Mekon yläosan tein Bern keinonahasta, koska halusin siihen venyvyyttä ja tietynlaisen pinnan. Purin myös aikaisemmin tehdyt remmit irti ja teen uudet. Mekon yläosasta puuttuu vielä vaikka mitä härpäkettä, mutta on mukavaa, kun on valmiina jotain, minkä voi pukea päälle. Seuraavaksi siis mekon koristelujen kimppuun!

Oon aloittanut myös toista cossia, koska aina ei huvita tehdä Luminaa. Tän tyyppinen cossien tekeminen sopii mulle hyvin, koska välillä tahtoisi tehdä jotain, mutta ei jaksa ajatella kovasti ja välillä taas on ihana tehdä jotain vähän enemmän aivotyötä vaativaa. Katsottiin viime viikonloppuna No Game No Lifea kavereiden kanssa ja siitä sitten päädyin päättäämään cossata Shiroa. Itseä vähän epäilyttää, koska Shiro on 11, mutta ainakin Facebookin cosplaysivulleni tuosta kirjoitettuani yllättävän moni oli tästä innoissaan. Tilasin Shiroa varten binderin. En ole koskaan bindannut, joten hiukan hirvittää. Onkohan se kovin epämukava päällä?

Shiroon on myös peruukki tilattu. Mietin minkä värisen peruukin tahdon, koska sarjan värimaailma on aika monitulkintainen. Itse en pidä Shiron hahmoperuukista, jossa on vaaleansinistä päällä ja vaaleanviolettia alla. Mietinkin sitten vaaleansinisen ja hopeanvalkoisen välillä. Lopulta päädyin tilaamaan 120 senttisen vaaleansinisen peruukin. Shiroon pääsenkin sitten vihdoinkin tekemään ahogeja. Kankaatkin Shiroon kävin ostamassa. Niiden kanssa itselleni oli selvää, että tummansinisellä mennään, vaikka jotkut tulkitseekin Shiron vaatteet violeteiksi. Shiron hameen teinkin jo eilen vetoketjua vaille ja vetoketjullisen sauman ompelua vaille valmiiksi. Kolmen lyhennyksen jälkeen hameesta tuli vihdoin sopivan mittainen. Miten niin jäänyt traumoja, kun kerran tein hameesta liian lyhyen? En tosiaan uskaltanut lyhentää sitä kuin sentin tai kaksi kerrallaan, mutta tulihan siitä sitten lopulta sopiva.

3.10.14

Tänään on sitten taas jatkunut cossien teko. Shiron hame valmistui ilman erikoisempia käänteitä. Tuon tyyppisiä hameita on jo sen verran monta tehty, että alkaa olemaan aika tuttua hommaa. Tällä kertaa tein hameen kuitenkin kolmesta osasta, koska en halunnut eteen saumaa, mutta vetoketjun halusin taakse. Niin tai olihan siinä neljä osaa jos nyt ihan tarkkoja ollaan, koska vyötärökaitale on osa myös, mutta siis se helma on kolmesta osasta. Ja niin, vetoketjun olisi saanut taakse ilman saunaa edessä myös tekemällä hameen täyskelloksi, mutta en halunnut helmasta niin isoa. Vaikka toi hame onkin yksinkertainen niin oon kyllä taas ylpeä siitä, kuinka siististi sen tein. Voi meinaan ihan oikeasti katsoa ihan miten päin vaan ja hyvin on tehty. Tämmösissä vaatteissa nimenomaan ainakin itse oon oppinut sitä huolellisuutta ja siisteyttä, jota sitten sovellan myös niihin hankalempiin pukuihin. Tänään muuten katsoin myös No Game No Lifen loppuun ja hnnggh tahtoisin lisää. Aaa ja en jaksa odottaa Fate/Stay Nightin Unlimited Bladeworksia!

Jättäkää vaan huomiotta kaikki alpakat lattialla.

Luminaakin tein hiukan eteenpäin. Luminan mekon yläosassa on semmosta satiininauhaa silleen jännästi. Näyttää siltä, että se menee välillä kankaan alle ja sitten taas takaisin ylös ja on siinä välissä hiukan kohollaan. Tämähän tarkoittaa sitä, että pitäisi lähteä leikkaamaan siihen yläosaan monia reikiä. ''Ei, noup, ei missään tapauksessa'' oli aikalailla ajatukset pari päivää ja olin päättänyt, että ompelen todella tiheällä zigzagilla ne kohdat, joissa satiininauhan tulisi mennä kankaan alle ja sitten siitä syntyisi saman tyyppinen lopputulos. Kunnes sitten tänään vaan otin sakset käteen ja leikkasin ne reiät siihen ja pujotin nauhan ja asettelin koholla olevat kohdat sopivasti koholle. Huh, kyllä pelotti ihan hirveästi leikatessa! No nyt mekko on sitten siinä vaiheessa, että pitäisi jollain vielä kiinnittää satiininauha oikein reikiinsä.

 
 
Semmoista tällä kertaa.
 
-Lilian

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti