sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Animecon 2014: Bullet - BlazBlue:Chronophantasma

Animecon. Jotenkin sanottavaa jäi hirveän vähän. Alun perin en ollut suunnitellut meneväni Animeconiin, mutta jossain vaiheessa aloin kuitenkin suunnittelemaan sinne menemistä. Animeconiin meneminen tarjosi mahdollisuuden cossata taas yhdessä poikaystäväni kanssa, kun itse oli suunnitellut Bulletia Närconiin ja poikaystävä oli tekemässä Kaguraa Animeconiin. Niinpä päätin aikaistaa Bulletin valmiiksi saamista hiukan. Sitten Animeconin cosplayvastaava pyysi tuomariksikin. Kun sitten kyyti ja majoituskin selvisivät kivasti niin päätin lähteä.

Animeconin pukuna toimi tosiaan Bullet BlazBlue:Chronophantasmasta. Olen ollut iso BlazBlue fani siitä saakka kun Calamity Trigger julkaistiin ja odotin taas innolla uuden pelin julkaisua. Euroopassahan tuota ei ole vielä julkaistu vaan itseltä löytyy Amerikan limited edition versio. Olinkin siis positiivisesti yllättynyt, kun muutama tunnisti Bulletin ja Kaguran. Harmittavan vähän on itse tullut vielä tuota kyseistä peliä pelailtua, mutta mennyt viikonloppu aloitti itselläni pisimmän kesäloman moneen vuoteen, joten nyt on aikaa pelata noita liian vähälle huomiolle jääneitä pelejä.

Bulletin tekemisessä oli kaikenlaista jännää. Ensinnäkin työskentelin taas Worblan kanssa. Tharjassa tuli tuota jo jonkin verran käytettyä, mutta nyt Bulletin käsipanssarit/ase tarjosi taas ihan erilaisia haasteita. Worbla on kyllä ihan kiva materiaali, mutta taidan silti vaihtaa Bulletin tekemisen jälkeen Traconiin suunnittelemani panssaria sisältävän cosplayn pukuun, jonka Worbla osat ovat pienempiä ja joiden kanssa saan vielä harjoitella sen käyttöä pikkuhiljaa. Toinen Bulletin osa, joka oli jännä oli takki. En tiedä mikä takeissa on, kun jostain syystä en vaan millään meinaa saada itseäni aloittamaan niiden tekemistä. Ihan kivahan takista tuli, kun vain tein sen, mutta sen aloittaminen oli vaan niiiin vaikeaa. Pääsin myös tekemään ensimmäisen peruukkini, johon tuli piikkejä. Yleensä pidän hahmoista, joilla on pitkät, auki olevat hiukset. Niinpä piikitettyjä peruukkeja ei vain ole tullut vastaan hahmoilla, joita olisin halunnut tehdä. 

Wipkuvia:
Kuva1: Rumimmista housuista tuli Bulletin shortsit
Kuva2: Kengät valmiina
Kuva3: Peruukki ekan muokkauksen jälkeen
Kuva4: Armorit muotoiltuna ja jatkokäsittelyä odottamassa

Lauantaista suurin osa meni tuomaroidessa. Tuomarointi on aina kivaa ja oli hienoa tuomaroida ihmisten kanssa, joiden kanssa ei ole ennen tuomaroinut. Näki taas erilaisia näkökulmia tuomarointiin ja meillä oli myös tuomaroinnin jälkeen oikeasti jännä keskustelu cosplaysta ja siihen liittyvästä. Kisaajatkin oli jotenkin tosi ihania ja puheliaita ja jotenkin tuomarointi vaan sujui omalta osalta tosi kivasti. Oon tosin itse sen verran socially awkward, että en oikein osaa small talkata kisaajien kanssa, joten onneksi taas löytyi joku toinen joka sen osasi ihan huipusti. Mikäli joku kisaaja tämän lukee niin palautetta saa pyytää joko kommenteissa tai sähköpostista luminescence@desucon.fi.

Iloisia tuomareita! Minä, Ilona Cosplay ja Uruhara FCn Päivi ja Satu

Olin ollut koko viikon ennen Animeconia hiukan nuhainen ja tukkoinen ja lauantaina olo ei ollut mikään hehkein, joten tuomaroinnin jälkeen käytiin äkkiä kuvaamassa muiden BlazBlue hahmojen eli Cosplay-Jedien ja ihanimman Esan kanssa. Kuvaamassakin oli hauskaa, mutta olin kyllä tosi onnellinen kun vihdoin lähdettiin kämpille ja hakemaan ruokaa. Coniin ei tullut enää mentyä lauantaina, mutta kummissakin iltabileissä tuli käytyä. Siis oikeasti, käytyä. Saatettiin yhden samassa yöpaikassa olevan pikkusisko alaikäisten iltabileiden paikalle ja käytiin hiukan tanssimassa siellä ja sitten suunnattiin täysi-ikäisten iltabileisiin. Todettiin kuitenkin, että menon paranemisessa kestää niin pitkään, että ei jakseta jäädä odottelemaan ja mentiin kämpille jossa ilta sujui kivasti, mutta väsymys painoi ja nukahdin aika pian.

 

 

 Lauantain kuvasatoa:
Pahisman Bangina, Sieg Litchinä, Esa Kagurana, minä Bullettina ja Dynamo Jininä
Muokkaus: Pahisman


Sunnuntaina oli sama puku kuin lauantaina ja sunnuntai kuluikin tosi nopeasti. Kävin kiertelemässä myyntipöytiä, ostin Tracon-liput, olin kuvattavana ja söin kakkua ja pyörähdin lavalla. Oltaisiin varmaan lähdetty kohti kotia jo aikaisemmin, mutta cosplayvastaava oli toivonut kaikkien tuomareiden olevan paikalla sunnuntaina kolmelta, jotta voisimme käydä lavalla. Cosplayvastaavan tarkoituksena oli ilmeisesti näyttää, että tuomarit ovat ihan normaaleja ihmisiä ja voi vitsi kuinka  jännitti, kun en tiennyt mitä lavalla tapahtuisi. Toivottavasti en ollut ihan hölmö :D Lavalta juoksinkin sitten suoraan autolle ja pitkä matka kohti Tamperetta alkoi.

Ja sunnuntain yksilökuvista.
 
 
 
Tulipa todella sekava teksti, huhhuh. Enemmän kuvia seuraavassa postauksessa.

-Lilian

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti