torstai 12. kesäkuuta 2014

Desucon: hoitsu, maagi ja fanalis

Huhhuh, Desucon meni taas ihan hujauksessa. Jaksan kyllä aina ihmetellä, miten jopa kolmipäiväinen Desu menee niin nopeasti. Toisaalta putkeen ei kyllä jaksaisi pidempään conittaakkaan, vaikka mieli ehkä tekisikin.

Oma conini alkoi juuri sopivasti, kun saavuin paikalle noin kaksi minuuttia ennen avajaisia ja kipitin suoraan pääsaliin. Avajaiset oli oikeasti ihan viihdyttävät ja kivasti tiivistetty. Avajaisten jälkeen kävin koristelemassa meidokahvilaa valmiiksi viikonlopulle, jotta lauantaille olisi vähemmän hommaa ja sitten suuntasin vaihtamaan perjantain cossin eli Mikan Tsumikin Super Dangan Ronpa 2 sta. Tsumiki valmistui torstaina illalla paidan ja peruukin myötä. Conissa totesin, että olisin halunnut muokata ja leikata peruukkia enemmän. No, ensi kerralle sitten. Tsumikiakin tulee varmaan vielä käytettyä, koska puku oli tosi kiva ja välillä tuppasi unohtumaan, että päällä oli jotain erikoisempaa, niin mukava siinä oli olla. Erityisen tyytyväinen olin Ebaysta löytämiini kenkiin, jotka oli siis oikeat sairaala-  ja keittiötyöhön tarkoitetut kengät ja jotka sain todella hyvällä tarjouksella. Muuta erikoista ei sitten puvun osissa ollutkaan, sillä hame, essu ja paita olivat aika peruskamaa. Käytiin ihanan SDR 2 ryhmän kanssa kuvaamassa. Laitan noita kaikkia kuvia sitten toiseen postaukseen, sillä muuten tästä tulee liian pitkä. Perjantaina olin myös Cosplay Tour Europen haastateltavana ja taas huomasi, että en ole kyllä kovin sanavalmis.

 
Ottakaa selfieitä varsinaisia kuvia odotellessa. Tsumiki - SDR 2

Olin hoitanut kahvilavastaavan hommani niin, että lauantaina kävin vain näyttämässä keittiötiloja meidoille ja butlereille ja laittamassa vielä kahvilaa hiukan kuntoon. Muuten koko päivä olikin vapaata, joten velvollisuudet hoidettuani siirryin pukuhuoneeseen vaihtamaan päälle Tharjan Fire Emblem: Awakeningista. Täytyy myöntää, että etukäteen tuon puvun päälle laittaminen oikeasti jännitti hahmon ''laajan'' fanikannan takia. Myös se, että puku koostuu suurelta osin sukkahousuista, jotka menevät helposti rikki aiheutti jännitystä, mutta sitten saatuani puvun päälle jännitykset vaan tavallaan katosi ja olin tosi tyytyväinen siihen mitä olin saanut aikaan. Tykkään oikeastaan aina puvuistani, mutta en muista milloin jostain yksittäisestä puvusta olisi viimeksi jäänyt näin hyvä fiilis. Ehkä se johtui osittain siitä, että ne puvun herkät osat pysyivät ehjinä ja onnistuin tekemään itselleni vaikeimmat osat tyydyttävästi. Koko pukuun oli kohdistunut niin paljon jännitystä ja hermoilua, että kun kaikki sitten menikin hyvin, oli fiilis vaan ihan loistava. Koko viikonlopun parhaissa hetkissä oli ne, kun joku tuli juttelemaan Tharjasta pukuna tai hahmona ja yleisesti FE:A sta. Olin myös älyttömän onnellinen, kun näin muita upeita Fire Emblem: Awakening cossaajia. Erityisesti sykähdytti aivan ihanat Panne ja Henry (vaikka täytyy myöntää, että en muistanut Henryn nimeä ja hämmennyin, kun myöhemmin eräs tuli puhumaan hahmosta nimellä enkä tiennyt kenestä on kyse).

Ensimmäinen kuva Petteri Uusitalo, toisessa ihanin Tessa Oliviana ja sitten Perhon ottama kuva :3

Lauantaina menin katsomaan tyttöjen haaremisarjoista kertovaa luentoa, mutta jouduin lähtemään voin puolessa välissä, sillä Cosplay Tour Europen valokuvaaja kyseli kuvaamaan lauantaille sovittuun photoshoottiin. Otetut kuvat näytti ainakin kameran näytöllä oikein muikeilta, joten en millään jaksaisi odottaa niitä. Kuvaamisen jälkeen olikin aika syödä ja sitten katsomaan cosplaykisoja. Olin pettynyt, kun EuroCosplayssa oli vain kuusi kisaajaa. Voitto kuitenkin meni aivan täysin oikealle henkilölle ja muutaman kyyneleen voittajan julkistamisen jälkeen taisin itsekin tirauttaa, niin kivalta tuntui, kun voiton niin paljon ansaitseva sen sai. Onnittelut siis Elinalle!
Hall Cosplayssakin oli aivan ihania pukuja. Hall Cosplay onkin kaikista kisamuodoista se oma suosikkini, sillä se tuo uusia potentiaalisia kisaajia lavoille ja jo itsessään kisaan mukaan pääseminen on älyttömän hienoa. Tällä kertaa Hall Cosplay oli erityisen hauska itselleni, kun oma poikaystävä kiipesi lavalle uimapoika Rininä ja sai yleisön villiintymään. Kyllähän tuo vähän samanlaisia reaktioita itsessäkin välillä herättää..

Siellä se oli, lavalla. Kuvaaja Terjo Peltola. 

Cossikisojen jälkeen vietinkin sitten aikaa ihan vaan kierrellen conia ja jutellen ihmisille kunnes oli aika siirtyä iltabileisiin. Iltabileet oli ihan kivat, mutta paikka oli ihan kuin sauna, eikä tanssia voinut kuin aina hetken kerrallaan ja sitten ulos vilvoittelemaan.

Sunnuntaina olin ajatellut pistäväni joko perjantain tai lauantain cossin uudestaan päälle, mutta saman viikon keskivaiheilla muistin, että yli vuosi sitten tehty Morgiana lojui edelleen kaapissa käyttämättömänä. Käyttämättömäksi se oli jäänyt sillä siihen aikanaan tilaamani peruukki tuli perille aivan vääränmallisena ja korjausyritysten jälkeenkään en ollut siihen tyytyväinen enkä uutta peruukkia aikonut tilata kun koko puku oli semmonen ''kun nyt on aikaa ja jotain olisi kiva tehdä''. Nyt kuitenkin päätin Morgianan ulkoiluttaa ja sunnuntaina sitten huomasinkin, että peruukin sivuja litistämällä siitä tulikin ihan hyvännäköinen. SUCCESS!

Oon kaikissa oikealla o.O Ihana Lyria ja Elffi vahingossa samaan aikaan mun kanssa samasta sarjasta ja vikassa ihanin uimapoika. 


Sunnuntai sujui Cosplay Tour Europelle Elffin kanssa kuvatessa ja muun muassa myyntipöytäsalia, taidekujaa ja muita vähemmälle huomiolle jääneitä paikkoja kolutessa. Ihan liian pian olikin päättäjäisten vuoro. En meinannut pysyä pöksyissäni, kun odotin sitä suurta lopun paljastusta. Vihdoin siitä saisi puhua! Kyseinen paljastus eli Gen Urobuchin tuleminen Desucon Frostbiteen kunniavieraaksi aiheutti normaaliin cossien suunnitteluuni pienen poikkeaman, sillä yleensä en suunnittele pukuja näin pitkälle, mutta koska herran työt on vaan ihan loistavia ja niistä haluan nimenomaan tuolloin cossata, teen kaksi jo muutenkin cosplaylistallani ollutta Urobuchin sarjojen hahmoa Frostiin.


Goddess Madoka - Puella Magi Madoka Magica ja Aoi Tohsaka - Fate/Zero
 
Tällä hetkellä harkitsen Ranta Yukiconiin menemistä, mutta ainakin Animeconiin olen menossa, sillä Desuconin jälkeen tuli pyyntö sinne cosplaytuomariksi. Animeconin jälkeen suuntaankin pitkästä aikaa ulkomaille coniin Ruotsiin ja Närconiin. Närconin suunnitelmani ovat vielä hiukan auki, sillä kaksi uutta pukua sinne tulee ja mukaan lähtee myös Tharja, mutta neljännestä puvusta en vielä tiedä. Jokin aikaisemmin tehty puku, mutta mikä..
 
 
-Lilian


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti