maanantai 17. kesäkuuta 2013

Desucon 13

Desucon oli ja Desucon meni. Tälläkin kertaa olin kiireinen muiden juttujen kanssa, joten yhtään ohjelmaa en kerinnyt katsomaan lauantain cosplaykisaa lukuunottamatta. Onnea kaikille sijoittuneille, olitte ihania! Eurocosplay voitto meni ehdottomasti ihan oikein, ihana puku ja niin ihana, herttainen ja kekseliäs esitys. Itseäni itketti tosin myös toiseksi sijoittunut Rachel Alucard, BlazBluet kun on lähellä sydäntä.

Mutta niin, mikä sitten piti niin kiireisenä? Kun pelkkä vastaavuus ei enää riitä, oli pakko tunkea itsensä vielä johonkin, tällä kertaa siis Frosti-chaniksi. No ei, oikeasti mua pyydettiin Frosti-chaniksi kun aikaisemmin olleista tytöistä kumpikaan ei päässyt.

 Ida Katz kuvasi.

 Vaikka suurin syy Frosti-chanina olemiselleni olikin siis se, että satun olemaan suunnilleen samaa kokoluokkaa kuin edelliset tytöt, olin silti pyytämisestä tosi ylpeä. Frosti-chanina oleminen loikin paineita ihan uudella tavalla, kun yhtäkkiä edustinkin jotain muutakin kuin vain itseäni. Perjantai kuluikin siis avajaisissa ja Metsähallin parvella Desuconin 5-vuotis juhlanäyttelyssä, missä oltiin koko Desuperheen voimin ja tarjottiin kävijöille mahdollisuus ottaa kanssamme polaroidkuva.

Niin ihana Desuperhe.

Olisi muuten ihana nähdä niitä kuvia jos joku teistä sattuu tämän lukemaan. 

Jennina Pitkälä kuvasi.

Frosti.chanina olon jälkeen vaihdoinkin sitten omiin vaatteisiin, jotka olin Desusäässä valinnut ehkä vähän turhankin kesäisiksi. No, ainakin oli mukavat päällä ja sain käyttää ihanaa hattuani. 

Vähän piti tuotetta mainostaa kun huomasin olevani kuvattavana. Mattias Artano Persson kuvasi.

Lauantaille olikin ainoa uusi cosplay jonka sitten loppujen lopuksi tein. Yksikään alkuperäisistä suunnitelmista ei siis joko toteutunut tai lähtenyt mukaan. Morgiana tosiaan on ollut valmiina jo vaikka kuinka pitkään, mutta asun vaihto kesken päivän ei vaan houkutellut, joten menin sitten vaan yhdellä. Lauantain cosplay oli siis Kiyoh Bachika Tengen Toppa Gurren Lagannista. Oon halunnut tehdä Kiyoh'n puvun vaikka kuinka pitkään ja nyt vaan jotenkin se iski erityisen paljon. 


Sain myös Kaminan kun pyysin Markusta ottamaan jo valmiina olleen Kaminansa mukaan. Olisi hieno kuvata enemmänkin eeppisiä kuvia parina tai vaikka isommalla ryhmällä (vink, vink, tiedätte kelle puhun). 


Kiyoh oli oikeasti aika yllättävän mukava päällä. Ottaen siis asun huomioon. Suurin osa osista pysyi ihan kivasti paikallaan kun teippasin ne ihoteipillä paikoilleen. Hame tykkäsi tosin nousta kun vähänkin käveli enemmän, joten ensi kerralla kyllä teippaan sen pikkuhousujen lisäksi kiinni myös ihoon. Teipit tosiaan kuitenkin pysyi tosi hyvin kiinni, joten korjattavia osia oli vähän. Vyö nyt on itsessään sellainen joka ei millään pysy itsekseen kiinni, joten sitä piti aina pidellä jollain tavalla. 


Tahdon kyllä ehdottomasti käyttää Kiyoh'a uudestaan joskus, mutta sitä ennen pari osaa tulee uusia kokonaan. Photoshootatakkin pitäisi, nyt kun kuvaukset jäi tosi lyhkäseksi alkaneen kaatosateen vuoksi. 

 Ihanin Esa kuvasi kaikki Kiyoh kuvat :3

Sunnuntaina kokoonnuin taas yhden Fate/Zero ryhmän kanssa. Oltiin saatu ilahduttavan paljon niitä vähemmän cossattuja hahmoja kasaan, mutta valitettavasti ei millään löydetty aikaa jolloin oltaisiin kaikki voitu kuvata porukalla. Koska olin nukkunut tosi pitkään tosi huonosti, nukuin mieluummin hyvin ennen conia ja jätin ongelmia aiheuttavan Aion kotiin. Sen sijaan mukaan lähti Irisvielin valkoinen mekko, jonka olin tehnyt viime vuoden Frostbiteen. Mekko itsessään on tosi kaunis, mutta peruukin jyrkkä keskijakaus ja siitä laskeutuvat pitkät suorat hiukset eivät vaan imartele kasvojani ja tämä jääkin viimeiseksi kerraksi kun kyseinen puku lähtee coniin mukaan. Päälle sen voin vielä joskus pistää jos joku haluaa yhdessä kuvata, mutta muuten taidan laittaa sen puvun jo sivuun. 

Sunnuntain loppu menikin sitten meidokahvilassa. Meidoilu on vaan ihanaa, ihmisten palveleminen ja erityisesti ruokkiminen on vaan jotain mistä saan oikeasti hyvän mielen. Ison osan ihanuutta tekee myös kaikki ihanat meidoni. Kiitos teille, olette parhaita! 

Tämän näköisenä olin meidokahvilassa. Kuvat Esa Kotiranta.

Taas kerran Desucon oli ihana. Etukäteen fiilikset oli tosi laimeat ja täytyy sanoa, että jos kyseessä olisi ollut mikä tahansa muu con en olisi varmaan lähtenyt ollenkaan. Jokainen minuutti oli kuitenkin loppujen lopuksi hieno ja jälkikäteen harmittaa lähinnä se, että se ei kestänyt pidempään.-Lilian

ps. Shinsengumi-Kiyoh! Samurait on parhaita <3
3 kommenttia:

 1. Mäkin olin desussa! Ja arvasin että sä oot just toi meido :DD Oot muuten tosi kaunis ja noi cossit oli aivan ihania :33

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :3 Hoo, jännää, mistä arvasit? :D

   Poista
  2. En tiiä :DD Sä vaan näytit ihan sulta :)

   Poista