tiistai 12. maaliskuuta 2013

Koska voin: Morgiana

Desucon Frostbiten jälkeen cossi innostus oli taas ihan huipussaan ja ihan eri tasolla kuin ikinä ennen. Yleensä conin jälkeen ainakin viikon verran menee semmosessa puolikoomassa, mutta tällä kertaa, vaikka con oli fyysisesti rankin ikinä, energiaa riitti heti conin jälkeen aloittaan samaan aikaan kaksi cossia. Tampere Kupliin Mawaru Penguindrum ryhmään tuleva Himari oli jo tulossa ihan kivassa vaiheessa kun päivän sisään syntyi Himarille hame ja kengät oli aikaisemmin tehtynä. Himarin paidan aloittaminen lykkääntyi, kun mietin vielä teenkö sen muokkaamalla kauluspaidasta vai kokonaan alusta. Tarve tehdä jotain oli kuitenkin suuri, joten eksyin kangaskauppaan.

Referenssikuvia

Ja niinhän siinä sitten kävi, että vähän niinkun puolivahingossa mukaan lähti kangasta Magin Morgiana mekkoa varten. Ajatus siitä, millaista kankaan tulisi olla oli ihan selvänä mielessä, mutta en tiennyt mitä kangasta se olisi. Värin tulisi olla vaalea, mutta ei valkoinen, beigeen taittava mutta ei beige. Kankaan tulisi olla kevyttä ja liikkuvaa ja laskeutua nätisti. Sen pinnan tulisi olla ''karkeaa'', ei liian käsiteltyä ja näyttää sarjan aikaan ja paikkaan sopivalta. Yllätin itseni päätymällä lakanakankaaseen. Ei kuulosta kuvailemaltani kankaalta, mutta on oikeesti tosi sopiva. Sanoinko jo, että yllätyin?

Löysin tämmösen kuvan jota oon myös käyttänyt erityisesti korun referenssinä.

Mekon kaavat syntyi nopeasti. Mekon yläosaan käytin Joka tyypin kaavakirja 2 yläosan muokkaamatonta kaavaa hiukan liian isona itselle. Morgianan mekko on mielestäni löysähkö yläosasta tai yläosa, joka ei ole ihonmyötäinen. Normaalisti yläosiini siis teen useampiakin sisäänottoja ja muutenkin kavennan normaali kaavojen sivuja. Tällä kertaa siis  tein yläosan kohtuullisen suoraksi kappaleeksi. Hameen alaosa on täysi kello ja sen yläosa on kaksi kertaa isompi, kuin yläosan alaosa. Osat yhdistettäessä alaosan yläreunaan tehtiin laskoksia, joilla hameeseen sai lisävolyymiä. Tämä ei olisi ollut välttämätöntä, mutta halusin mekon helmasta runsaan sen ollessa kuitenkin todella lyhyt. Morgianan vyö on ihan vaan kaksi saman levyistä ja -pituista kangaspalaa ommeltuna yhteen ja käännettynä, jotta mistään ei näkyisi saumoja. Kaksipuoleisena tehty siis ja kääntöä varten jätetty aukko ommeltu erityisellä huolella käsin.

Mekko valmiina.
 Laitoin omat hiuksetkin kuvaa varten vähän samaan tyyliin kuin Morgianalla :3

Morgianan korun tein Wonderflexistä. Se koostuu yhteensä neljästä kerroksesta, jotka ovat pohja, ensimmäinen kerros jossa on kaikki pohjan päälle muotoja antavat osat, toinen kerros jossa on syvyyttä antavat osat eli reunat toisen kerran ja keskellä oleva kuvio ja kolmas kerros jossa on keskellä olevan kuvion keskellä oleva ympyrä. Maalasin ensin kokonaan korun mustaksi ja sen jälkeen Citadelin Dry Golden Griffon maalilla eli kuivalla kultaisella maalilla vähän käyttäen kultaiseksi. En ole tottunut tämän näköiseen maalausjälkeen, joten tekisi mieli koko ajan maalata kultaa lisää, mutta tiedän, että se näyttää oikeasti luultavasti autenttisemmalta noin.

Jokin siinä on vialla, mutta mikä.

Morgianan peruukin tilasin jokin aika sitten ja se saapui todella nopeasti, vaikka myyjä ilmoitti laittaneensa sen hitaampana pakettina tulliin juuttumisen välttämiseksi. Peruukkia täytyy hiukan leikata takaa, mutta muuten se on oikein hyvä. Jalkoihin tulevat nahkaiset jutut on aloitettuna ja vaativat oikeastaan enää vaan osien yhteen ompelun. Sitten koko cossi onkin valmis. Ostin jalkajutskiin mustaa, hyvin venyvää tekonahkaa, jotta voin tehdä ne tavallaan hiukan liian pieniksi jotta ne pysyisivät paikallaan. Olisi jännä kuulla miten muut ovat nuo tehneet, itselle kun ei oikein mitään muuta tapaa saada ne pysymään paikallaan tullut. 

Tällaisia kuvia pitäisi aina löytyä, tää helpottaa niin paljon peruukin kanssa!

Morgiana on siitä jännä cosplay, että en yhtään oo suunnitellut mihin tai milloin sen laitan päälle. Luultavasti pidän tämän semmoisena pukuna, jonka voin laittaa jonkun conin sunnuntaina kun ei huvita laittaa lauantaina ollutta cossia. Saa nähdä miten käy. Vähintäänkin ainakin kuvautan tän. Hassua, koska yleensä suunnittelen ja teen cossit conien mukaan. 

-Lilian



2 kommenttia:

  1. Awwwww Morgiana! Niin ihana ja sykähdyttävä hahmo, iloitsen nähdessäni lisää cosseja kyseisestä neidistä. ;__; <3 Hyvältä näyttää.

    VastaaPoista
  2. Piu! Saat tagin!
    http://cosplaynepatoivo.blogspot.fi/2013/03/muutamat-11.html

    VastaaPoista