sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Katse tulevaan eli tuleva vuosi 2013

Ja nyt kun on luotu katsaus menneeseen on aika miettiä myös tulevaa. Koitan edelleenkin olla suunnittelematta  liikaa cossejani eteenpäin, koska on kivempaa voida tehdä sitä mitä sillä hetkellä huvittaa, mutta jonkin verran on jo sovittuna jo jonkun verran on ajatuksia. Nyt jo sovitut on tosin ryhmiin, joten ne nyt on vähän eri asia, koska niitä kyllä jaksaa tehdä aina. Kaksi sovittua pukua on muuten jo aikaisemmin tehdyt hahmot eri puvuissa vaan. Koitan taas edetä jonkinlaisessa järjestyksessä, jotta ajatukset pysyisi kasassa.


Tänäkin, kuten viime vuonna cosplayvuoden aloittaa Desucon Frostbite. Itsellä Desuun on meidovastaavuuden lisäksi tulossa kaksi isohkoa ryhmää. BlazBluesta lauantaille ja Fate/Zerosta sunnuntaille.  Lauantain ryhmään teen loppuun vihdoin jo muutama vuosi sitten aloittamani Mu-12sta. Sunnuntaina tulen paikalle taas ihanana Irisvielinä. Irisvielistä olisi tarkoitus tehdä sekä se sisäasu että ulkoasu. Saa kuitenkin nähdä mikä kaikki valmistuu. Mu-12 on tekolistalla ensimmäisenä, sillä jos Irisvielin asut eivät valmistu löytyy valmiiksi jo se Irin valkoinen mekko jonka voin laittaa päälleni ja olla osa ryhmää.
  

Mu-12


Irisvielit


Seuraavana tuleekin jo Tampere Kuplii joka onkin ainoa cosplaytapahtuma Desucon Frostbiten ja Desuconin välillä. Ainakin sellainen josta tällä hetkellä olen tietoinen. Tampere Kupliiseenkin on ryhmä tulossa, tällä kertaa jo toinen Mawaru Penguindrum ryhmäni. Tälläkin kertaa olen Himarina mukana, mutta hiukan enemmässä vaatetuksessa. Himarinhan piti valmistua jo CosplayGaalaan, mutta kuinkas kävikään. Tavallaan vain hyvä, sillä nyt saan ison ryhmän mukaani ja ryhmässähän kaikki on kivempaa, eikös vain. Kupliin cosplayvastaava myös lähestyi minua sähköpostilla kysellen tuomariksi. Tietysti tuomaroinnista pitävänä olin heti innokkaasti mukana. Joten myös tuomarina tulee aika sitten siellä kulumaan aika mukavasti. Sen lisäksi on taas ihania majoitettavia tulossa ainakin yksi kappale. 

Himari Takakura


Muita coneja joissa aion ensi vuonna käydä ovat Desucon, Bakacon, Animecon ja Tracon. Tarkemmin en ole vielä muuta vuoden contarjontaa tutkinut joten on hyvin mahdollista, että näiden jo mainittujen lisäksi joitan pienempiä coneja tulee myös käytyä. En ole vielä suunnitellut mitä cosseja noiden ryhmien lisäksi tulee mihinkäkin, mutta ainakin puhetta yhdestä ryhmästä on noiden kolmen lisäksi ollut. Tämän vuoden Traconiin aloitettu Nisa houkuttelee kovasti ja Fate/Extraa hiukan nähneenä Caster houkuttelee enemmän kuin vain hieman. Joku cossi olisi myös kiva tehdä johon tulisi armoreita kerta on tuota WonderFlexiä ollut se isoin pala tuolla huoneen nurkassa jo puoli vuotta, mutta toistaiseksi ei kyllä siihen ole mitään ajatuksia. 

Tällaisella hahmolla on houkuteltu mukaan ryhmään.

Ihana Nisa. Tuleeko ehkä jotain mieleen?

Niin ihana Caster.

Kaikki nuo ajatuksissa olevat hahmot on taas hirveän erilaisia. Varsinkin Nisassa ja Casterissa on vaan jotain mistä tykkään. Casterin tapauksessa tosin se on kyllä ihan selvä mikä siinä viehättää. Kimono, korvat ja häntä, voiko täydellisempää yhdistelmää olla. Periaatteessa voisi jos hahmolla olisi vielä valkoiset hiukset, mutta on nuokin oikein somat. Nisassa taas viehättää poikkeuksellinen hiustenväri. Ihan rehellisesti sinihiuksisia hahmoja ei hirveän paljon ole. Lisäksi ihan suorat yhtäläisyydet Prinnyyn vaan on jotenkin niin huvittavia. En voi kyllä sanoa, että Nisan nahkahaalarin tekeminen itsessään varsinaisesti houkuttelisi, mutta kun hahmo muuten!

Päätin muuten olla tekemättä tänä vuonna mitään lupauksia. Viime vuonna tekemäni pitivät hyvin, mutta en ihan oikeasti keksi mitään, mitä haluaisin niiden lisäksi luvata. 

Olen tässä muuten lähiaikoina hiukan pyöritellyt myös mietintöjä kisaamisesta. Kisaaminen kun ei pitkään aikaan ole oikein innostanut. Nyt kuitenkin on sellainen fiilis, että ehkäpä. Saa nähdä mikäli sopiva kisa tulee vastaan conissa jossa en ole jo tekemässä hirveästi muuta. Tämä kulunut vuosi toki oli cosplayvalintojenikin kannalta sellainen, ettei kisaaminen oikein olisi kannattanut. Saa nyt nähdä mitä tuleva vuosi tuo tullessaan ja missä kaikissa merkeissä tulen lavalla taas pyörähtämään. Euro Cosplay ja World Cosplay Summit ovat kuitenkin vieläkin itselläni sillä listalla mitä en aio kokeilla, sillä esiintyminen ei edelleenkään ole oma juttuni. 

Loppuun tahtoisin vielä kysyä teiltä lukijani: mitä mieltä te olette, onko kirjoitukseni parantunut tai blogistani tullut kiinnostavampi kuluneen vuoden aikana? Yritystä on ollut, joten olisi ihanaa kuulla onko siitä ollut hyötyä. Olisi muuten myös mukava kuulla mihin coneihin itse aiotta mennä, millaisia suunnitelmia on ja tiedättekö joitain coneja joita en itse tässä maininnut.

-Lilian

1 kommentti:

  1. Hei!

    Kiitoksia kommentista! Mukava tietää jo etukäteen edes yksi, joka on tulossa kanssa tuomaroimaan (: Kuten blogikirjoituksessa mainitsinkin, minulle tämä on ensimmäinen kerta, joten: yritä olla hellä (;

    VastaaPoista