lauantai 8. joulukuuta 2012

Ihanuus joulukalenteri: Luukku 8

Heippa taas! Tänään kirjoittelen photoshooteista. Oma kokemukseni näistä on vielä kohtuullisen vähäinen conien ulkopuolella, mutta joka kerta on kyllä ollut sitten sitäkin ihanempaa.

Itselle tosiaan coneissa pukujen kuvaaminen on tähän mennessä ollut se tutuin ja helpoin kuvien saamisen tapa. Itse kuitenkin olen coneissa aina menossa jonnekin ja aika tuntuu muutenkin loppuvan kesken, joten ihan kunnollisen photoshootin aikaan saaminen conissa on aina hiukan vaikeaa. Lisäksi conipaikat ovat usein jollain tapaa haasteellisia ja vaikka lähettyviltä löytyisikin jokin kaunis paikka jossa voisi kuvata, on se luultavasti koko ajan muiden puvustaan kuvia tahtovien käytössä. 

Ensimmäistä kertaa kuvaajana.

Tässä tämän vuoden lopulla on sitten tullut oltua itse kameran takana muutamassa photoshootissa. Ollaan kuvattu Tampereella ja vaan sovittu jokin päivä joka on sopinut kummallekin. On hienoa, että omassa tapauksessani kuvattavia on löytynyt, koska haluan nimenomaan päästä kuvaamaan kun nyt kamerankin olen hankkinut. Toisaalta on myös hienoa, että kuvattavani ovat saaneet kuvia puvuistaan, joista muuten ei vielä kunnollisia kuvia ollut. 

Ensimmäistä kertaa ollessani kuvaajana photoshootissa kuvasimme Pumpkinia Kalkaroksena syksyllä, kun lehdet olivat juuri alkaneet kellertämään. Toista kertaa kuvaajana toimin tämän viikon torstaina kuvatessani Hanskua Saber Lilynä. Yhtä photoshoottia on tullut oltua ihan vaan katselemassa ja tänään olin sitten itse kameran toisella puolella näin ihan muuna aikana järjestettävässä photoshootissa. 

Ja toista kertaa kameran takana.

Miksi photoshootit sitten ovat niin ihania?

Niissä pääsee opettelemaan kuvausta

tai poseerausta.

Kuvattava saa hienoja kuvia puvustaan.

Kuvaaja voi olla ylpeä ottamistaan kuvista.

Pääsee puhumaan hahmosta

ja miettimään sille sopivia asentoja.

Voi jutella puolin jos toisin tulevista puvuista.

Ja ihan vaan muutenkin puhumaan kaikesta kivasta.

Saa hyvän syyn tavata ihania ihmisiä.

-Lilian2 kommenttia:

  1. Photoshooteissa on tullut opittua kuinka olla jollain tapaa edustava myös muissa kuin cosplay kuvissa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Itse oon ollut mallina taidekirjaan kolmesti ja täytyy kyllä sanoa, että kun aikaa on kulunut ensimmäisen ja viimeisen kuvauksen välillä kaksi vuotta huomaa kyllä kuinka cosplaykuvia otettaessa on oppinut poseeraamaan ja muutenkin olemaan monipuolisempi ja edustavampi kuvissa :)

      Poista