torstai 27. joulukuuta 2012

Frostin puku nr.1 Mu-12

Nyt on joulu vietetty ja on taas aika palata sekä cosplayn että blogin pariin. Toisin kuin monet muut, itse olen töissä joka välipäivän. Itsensä liikkeelle saamisen puolesta tämä on hyvä, mutta olisi kyllä lisäaika lepoonkin tullut oikeasti tarpeeseen. Ehkä vielä joskus kerkiän lepäämään sen verran, ettei ihan joka aamu sängystä nouseminen olisi yhtä tuskaa :D

Ja takaisin aiheeseen. Ajattelin tällä kertaa koittaa kirjoitella useammasta puvun tekovaiheesta. Painotus tosin sanalla koittaa, koska välillä esim. WIP kuvein ottaminen unohtuu ja pelkkiä wall of text - postauksia on hiukan tylsä kirjoittaa ja todella varmasti vielä tylsempää lukea puvun etenemiseen liittyen. Frostin pukunihan tosiaan tulevat olemaan Mu-12 BlazBluesta ja Irisviel von Einzbern Fate/Zerosta. Kummastakin olen järjestämässä ryhmää joista olenkin kirjoitellut täällä nyt jo useampaan kertaan.

Nimenomaan tämä versio, ei se toinen.

Mu-12 oli hahmo, jonka designiin ihastuin heti. Pukukin on aloitettu jo noin kaksi vuotta sitten ja body on melkein valmis ja viittaasn on tehty kaavat ja muistaakseni kankaatkin on leikattu. Näen bodyn puvun vaikeimpana osana, sillä halusin siitä todella hyvin istuvan. Lisäksi tässä kuvassa ei näy, mutta body on samaan tapaan selästä avoin kuin Noel Vermiollionin mekko. Noiden osien tekemisestä en siis tarkemmin varmastikkaan tule täällä puhumaan ellei joku niistä kysy. Ensimmäinen postaus Mu-12 sta tuleekin olemaan sitä. mitä itse teen ensimmäiseksi pukua aloittaessani. Eli lista kaikesta mitä Mu-12 pitää tehdä. En nyt sitten tiedä kannattaako tällaisia listoja tänne useammin kirjoitella, mutta ainakin joulukalenterissa ollut listani Violan joka tekovaiheesta tuntui kiinnostavan joitain ihmisiä. Joten kertokaas mikäli haluatte näitä lukea, muuten varmaan jätän ne vastedes vain itselleni näkyviksi kuten ennen. 

Mu-12

Body
[ ] Mustan osan ompelu
[ ] Harmaan kaulaosan kaavat
[ ] Harmaan kaulaosan teko
[ ] Kultainen osa 1
[ ] Kultaisen osan 1 kuvio
[ ] Kultainen osa 2
[ ] Kultaiset osat sivuille
[ ] Vaaleansiniset osat
[ ] Valot, onnistuuko?
[ ] Osien kiinnitys

''Sukat''
[ ] Valkoisten osian ompelu
[ ] Mustien osien ompelu
[ ] Mustat kuviot 
[ ] Kultaiset osat
[ ] Vaaleansiniset osat
[ ] Valot, onnistuuko?

Viitta
[ ] Sinisten reunojen ompelu
[ ] Reiät rinkuloille
[ ] Rinkulat reikiin
[ ] Punaisten osien ompelu
[ ] Mustien merkkien maalaus
[ ] Punaiset osat kiinni
[ ] Etuläpän sinisten osien ompelu
[ ] Etuläppä ja viitta yhteen
[ ]Valkoinen outo osa, mistä?
[ ] Sininen kivi, mistä?
[ ] Valkoisen jutun kiinnitys
[ ]Sinisen kiven kiinnitys
[ ] Miten pysyy päällä?

''Hihat''
[ ] Valkoisten osien ompelu
[ ] Mustien osien ompelu

Peruukki
[ ] Latvojen harventaminen

Pääjutska
[ ] Otsaosan alin kerro
[ ] Otsaosan ylemmän kerroksen kaiverrukset
[ ] Otsaosan maalaus
[ ] Sivuosien kaavat
[ ] Sivuosien muotoilu 
[ ] Sivuosien maalaus
[ ] Osat yhteen
[ ] Miten pysyy päässä?

Siinäpä ne. Tekemistä ei näyttäisi olevan hirveän paljon, kuvittelin jotenkin, että sitä olisi paljon enemmän. Merkkailen noihin laatikkoihin sitten aina ristejä kun jokin osa on tehty. Tänään käyn varmaankin ostelemassa hiukan softista ja lycraa ja tarkastan vielä paljonko itseltä kotoa löytyykään tähän sopivia kankaita ennen isompia kangasostoksia. Tästä se lähtee, toivottavasti Frostissa nähdään hieno Mu-12 ja iso BlazBlue ryhmä. 

-Lilian




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti