perjantai 14. syyskuuta 2012

Tracon 7 lauantai ja ihana ihana ihana Chitanda Eru

Tracon tuli ja meni ja jos aikaisemmassa postauksessani lupasin olla siellä kiireinen niin kyllä vie myös olin. Lauantain vietin ihanana Chitandana Hyoukasta. Heti aamusta pääsin/jouduin hommiin, kun autoin lavasteiden ruodaamisessa takaoven kautta cosplaybackstagelle. Tai no autoin ja autoin, jostain kumman syystä en sitten loppujen lopuksi kantanut sisälle paljon mitään, kun joku aina välttämättä halusi ottaa mulla kannossa olleet tavarat itselleen kannettavaksi :D

Cosplaybackstagelta siirryin auttamaan Desuconin pöydän kuntoon laittamisessa. Tarkoitus oli siis taas lähinnä auttaa tavaroiden kantamisessa ja tavaroiden esille laitossa. Conin auetessa löysin itseni kuitenkin myymästä oheistuotteita ja vastailemassa Frostbiten lippuja koskeviin kysymyksiin. Mikäli semmoista ei vielä löydy niin nyt kipin kapin TÄNNE! Desupöydän takana oli hirmu mukavaa ja se noin puolitoista tuntia mitä aikaa oli ennen tuomarointiin siirtymistä kului todella nopeasti. Ehkä tulevaisuudessa minut löytää sen takaa uudelleenkin.

Kahdeksitoista oli aika siirtyä taas cosplaybackstagelle tuomaroimaan pukukisaa. Tuomaroinnista sen verran, että siinäkin aika kului todella nopeasti ja suurimman osan kisaajista kanssa olisi jutustellut paljon pidempäänkin kuin mitä kisaajaa kohti oli aikaa varattu. Kisaajat, varsinkin aloittelijat olivat ihanan hermostuneita ja oli mukavaa kuulla, että lähtiessä kisaajille oli jäänyt rento fiilis ja pari totesikin, että ''eihän tää ollut yhtään paha''. Jo ennen tuomarointia puhuimmekin tuomaritoverieni kanssa, että erityisen tärkeää olisi, että kaikille jäisi positiivinen fiilis tuomaroinnista. Kisaajista itsestään sen verran, että omasta mielestäni kaikki olivat ihania! Taso oli kuitenkin kova ja vaikeita päätöksiä oli tehtävä. Olenkin jo Irc-Gallerian puolella huudellut, että kisaajat kyselkää palautetta. Itse ainakin antaisin sitä mielelläni!

Tuomaroinnin ja kisan välillä kerkisin käymään hakemassa hiukan syötävää takahuoneessa tarjoiltujen keksien ja jääteen lisäksi. Varttia vaille viideksi takaisin backstagelle ja viideksi katsomoon kisoja katsomaan. Kaikki muu Traconin puolesta sujui todella hyvin, mutta kun oli meidän aika julkistaa pukukisan sijoittuneet, ei meille löytynyt sijoittuneiden järjestystä, nimiä, sarjoja tai hahmoja. Onneksi muistimme itse kuka sijoittui mihinkin :D Perustelut kylläkin jäivät osittain kertomatta, mutta eipä tuo tainnut ketään haitata. Ai niin, ja meille ei myöskään oltu kerrottu, että miedän odotetaan esittelevän itsemme lavalla. Hiukan hämmennyin ja eiköhän se myös näkynyt. Joka tapauksessa, fiilis aika huippu kun näki sijoittuneiden onnelliset ja osalla myös äimistyneet ilmeet kun heidät kutsuttiin lavalle. Onnea vielä kerran kaikille sijoittuneille yhden tuomarin puolesta!

Kisan jälkeen taisinkin aika nopeasti lähteä kohti kotia kasattuani ensin majoitettavani mukaani. Kotimatkalla käytiin hiukan tankkaamassa ruokaa ja kotiin päästyä oli vuorossa vaatteiden vaihtoa ja pientä siistiytymistä ennen iltabileisiin siirtymistä. Iltabileet oli ihan jees. Seura oli sen verran mielenkiintoista, että kauheasti en muuhun sitten huomiota kiinnittänytkään. Harmittamaan tosin jäi kun Movestache meni itseltä kokonaan ohi kun sitä oli ilmeisesti aikaistettu tunnilla.

Ihana Chitanda. 

Ja olihan mulla tosiaan joku cosplaykin lauantaina päällä. Heti Hyoukan alettua ihastuin Chitandaan ja päädyin tilaamaan mustan peruukin ''ihan vaan varmuuden varalle''. Kun peruukki sitten saapui, oli Hyoukaa tullut katseltua jo useamman jakson verran. Koska peruukki oli sopiva, päätin sitten tehdä Chitandan koulupuvun. Koska lauantai oli tosiaan niin kiireinen, ei Chitandaa keritty erityisemmin kuvaamaan, mutta laitan tänne nyt osan niistä harvoista kuvista mitä kerkesimme/jaksoimme ottaa.

Vähän koitin keulia pöydille.

Chitandan puvussa oli taas pieniä uusia juttuja, mutta ei mitään erikoista. Suurin osa puvuistani on ollut sen verran erikoisia, että perus vaatteet on jäänyt vähemmälle. Tällä kertaa pääsinkin taas paitaa tekemään ihan alusta lähtien. Nyt täytyy myöntää, että kaavoituksessa pääsi sattumaan pieni virhe jonka huomasin vasta sitten kun ensimmäistä kertaa laitoin paitaa päälle. Paita oli nimittäin rinnuksesta liian tiukka. Chitandan tapauksessa tuo ei onneksi kuitenkaan kovasti haitannut ja väitänkin, että ainakaan kovi moni ei sitä edes huomannut. Hame oli taas muuten aika perus vekkihame, mutta pituutta siltä löytyi yli tuplat normaali vekkihameisiini nähden. Kertoo ehkä jotain normaali hameen mitastani :D Päätin myös heti alussa tehdä hameesta korkealle nousevan sille varalle, että paita liikkuessa nousee. En kuitenkaan halunnut paidan ja hameen välistä näkyvän paljasta ihoa. 

 Kaikki kuvat kuvasi ihana Ilona <3

Täytyy nyt olla hyvin epäsuomalainen ja hiukan kehua itseään. Olin oikeasti hirveän tyytyväinen Chitandan asuun! Toivon oikeasti, että joku tekisi muita Hyoukan hahmoja, jotta saisin hyvän tekosyyn laittaa Chitanda uudelleen päälle. Chitanda oli myös oikeasti todella mukava puku päällä. Ainakin jotain photoshoottia aion vielä Chitandalla saada aikaan, mutta johonkin coniin olisi tuo oikeasti kiva laittaa päälle. Photoshoottia varten aion vielä askarrella itselleni sen Hyouka antologia ainakin. Saa sitten edes hiukan monipuolisempia kuvia kun on jonkinlaista proppia.


Chitandan kankaista täytyy muuten mainita vielä sen verran, että olin todella yllättynyt kun oikean väristä sinistä kagasta ei vaan millään löytynyt kaupoista. Olin jo luovuttaa ja koitin keksiä uutta pukuideaa, kun muistin, että kotoa saattaisi löytyä jotain sopivaa. Laatikoita kaiveltuani löysinkin sitten lopulta hameeseen ja paidan hihojen suihin ja kaulukseen käytetyn kankaan. Kangas taitaa olla jostain 70-luvulta  peräisin. Mutta voi että sitä helpotusta kun löysin tuon kankaan ja pääsinkin tekemään Chitandaa. Kunhan vaan onnistun joskus löytämään sopivan sinistä kangasta, ostan sitä varmasti varastoon, jotta näin ei vain pääse käymään toista kertaa. 

Seuraavaan kertaan! Sola-Uita ja ihan erilaisia kuvia vuorossa silloin. 

-Lilian

Ps. Tahtoisin vain Orekin!


I'm CURIOUS!

3 kommenttia:

 1. Heei! Eksyin blogiisi kun tutkailin näitä suomalaisia cosplayblogeja sattumalta :) Sattuisiko sinulla olemaan vielä jotain palautetta sun muuta kun olin se pukukilpailun toiseksi sijoittunut, liilapäinen katanaheebo? Olisi kiva kuulla kommenttia :)
  Ja kiitos vielä kerran toisesta sijasta! Ja onnistuitte tuomarikolmikko kyllä jättämään ensimmäisestä kunnollisesta tuomaroinnistani positiivisen fiiliksen, kiitos siitäkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips!
   Kyllä on mahdollista saada palautetta :) Mihin haluasit palautetta saada? Mukavaa, jos onnistuimme saamaan myös sinun olosi positiiviseksi :)

   Poista
  2. Jee!
   Voisi laittaa sitä palautetta ihan tuonne sähkäriini, eli sauli.pihl@luukku.com :) Aloittelevalle kisaajalle palaute on kuitenkin todella tärkeää!

   Poista