keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Kissankorvaton kissacon

Näin siis omalta osaltani, muutenhan Nekoconissa kissankorvia riitti :)

 Conina Nekocon oli ihan ok, suurempia ongelmia en ainakaan itse huomannut. Mitä nyt kuuma oli vaikka pukukin oli valittu heinäkuun helteitä silmällä pitäen. Ala-aula oli kuitenkin viileämpi kuin esim. myyntipöytäalue tai toinen kerros. Ohjelmaa jota olisin VOINUT käydä katsomassa oli ainakin lauantaille melkein joka tunnille mutta yleinen laiskuus ja kuumuus iski ja yllättäen conistani tulikin hengauscon. Hengattua tulikin useammassakin paikassa ja parissa eri porukassa. Myös Desupöytä tuntui aina vetävän meitä yläkertaan vaikka siellä joutuikin kestämään enemmän kuumuutta.

 Mitä ohjelmaa sitten kävin katsomassa? Itselleni avajaisten katsomisesta on muodostunut erityisesti tämän vuoden conien aikana juttu jonka haluan tehdä, vaikkei siellä yleensä mitään erikoista tapahdukkaan. Näin me feilattiin ohjelmaa päädyimme katsomaan pääsalin ilmastoinnin vuoksi. Ohjelma oli iha hauska ja aika kului ihan mukavasti muiden töppäyksistä ja tyhmistä ilmeistä huvittuen. Cosplay kisaa katsoin kahdeksanteen kisaajaan saakka kunnes juontajat kävivät liikaa hermoilleni. Mahtoiko kyse sitten olla hermoilusta mutta juontotapa ei vaan miellyttänyt. Sunnuntain skittikisan juonto oli kuitenkin jo paljon luontevampi ja sen jaksoi katsoa ja kuunnella loppuun saakka. Ohjelman osalta oma kohokohtani oli Ilonan luento Cosplay pilaa elämäsi. Odotin luennolta aika paljon ja odotuksiini myös vastattiin. Esitys oli hauska ja esiintyjä hyvä. Vaikka itse en täysin Cilla Cosplayaajaan samaistukkaan sisälsi luento paljon totuuksia. Autossa takaisin Tampereelle saimme myös idean vastaiskuun, luentoon Cosplay ON elämäsi.

Vaikka pukuni toimikin ihan hyvin, mitään ei esimerkiksi pitänyt teipata tai ommella päälle, päätin silti säästää itseäni ja sunnuntain vietin samoissa vaatteissa kuin perjantain juhlinnatkin. Tulevan viikonlopun Animeconiin parantelen vielä hiukan Rikkua ja siellä se tullaan sitten taas näkemään.

Osa Nekoconin tapahtumista ja  Nekoconin jälkeiset tapahtumat sekä Rikku pukuna hämmensivät minua ja saivat miettimään paikkaani cosplay ja anime piireissä.

 Yhteenvetona con oli mukava kokemus, ei parhaasta päästä mutta ei huonoimmastakaan. Olin odottanut näkeväni upeita cosplay pukuja ja näinkin, en vain siinä määrin mitä olin odottanut ihmisten puheista pääteltyäni. Conini sujuikin hyvin pääasiassa loistavan seuran ansioista. Ilman sitä neljän tunnin ajomatka Kuopioon olisi jäänyt harmittamaan. Isot kiitokset ihanalle emännällemme joka teki ainakin omasta viikonlopustani suurelta osalta sen mitä se oli.


Rikkun korvikset, jotka tein Animeconia varten kun aikaa riitti. Propit jätän edelleen tekemättä koska raha ei riitä. Kengät sain tänään korjattua ja hihat on huomisen homma. Kuvia itse puvusta Animeconin jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti