torstai 11. syyskuuta 2014

Kohti Traconia: Demonikeijutyty

Kirjoitin tän tekstin oikeestaan jo useempi päivä sitten, mutta kirjoittelen nämä aina ensin paperille ja tällä kertaa tänne blogiin kirjoittamisessa meni hiukan aikaa.

Jo tutuksi tulleesta tavastani tehdä useampi puku yhteen tapahtumaan poiketen tein tällä kertaa vain yhden uuden Traconiin. Sunnuntaille taidan laittaa Fate-Zeron Sola-Uin, kun alkujaan jo vuoden alkuun sovittu Fire Emblem: Awakening ryhmä jää taas kerran niin pieneksi, että en viitsi Tharjassa palella.
Parin vuoden takainen Sola-Ui kuva
 

Uutena pukuna tulee Dragon's Crown pelistä yhden questista saatavan treasure art kuvan hahmo. Varsinaista tarinaa ei hahmolla siis ole. Vaikka yleensä en tykkää tehdä tällaisia hahmoja, koska niillä poseeraaminen on vaikeampaa ja kun hahmoon ei ole tunnesidettä, lopahtaa into puvuntekoon nopeasti. Pidän kuitenkin Dragon's Crownista ja sen taiteesta niin paljon, että päätin cossata sitä silti.

Hell Evangelists treasure art
 
Puvun tekeminen on ollut mukavaa, kun sitä on saanut tehdä verkkaiseen tahtiin. Syksyni on ollut meinaan aika kiireinen. Mukavaa on ollut myös se, että puvun pääpaino on ollut askartelussa. Yleensä pukuni ovat ompelupainotteisia ja vaikka pidän ompelusta, on ollut vaihtelu todella välillä virkistävää.
 

On tullut tehtyä tällaisia puvun edetessä.
 
Tätä lapulle kirjoittaessani cossi oli mekon ompelua vaille valmis. Nyt sekin on jo tehty! Mekkoon tilasin kankaan Ebaysta ja olen tyytyväinen valintaani. Mekosta tein myös proton, vaikka se onkin kovin yksinkertainen. Nyt kun kangasta ei kuitenkaan ole kuin tuo tietty määrä, halusin varmuuden, että se varmasti onnistuu kerralla. Hupulliseen keeppiin valitsin mekon kankaan vastapainoksi karkeamman kankaan. Pidän vastakohtien yhdistämisestä ja referenssikuvan antaessa vapauksia hyödynsin sitä vapautta.
 
 
 
Puvun kultaiset osat on pääosin softista, mutta choker on worblaa. Näiden osien tekeminen oli jännää, koska en yleensä tee tällaisia osia ja kuvioiden ja muiden tulkinta referenssistä oli ajoittain vaikeaa. Sarvet tein foliosta, maalarinteipistä ja gessosta ja tietysti maalasin lopuksi. Muotoilin aluksi foliosta sarviin halutun muodon ja tein toisen samanlaisen. Maalarinteippi tuli pitämään foliota kasassa ja hiukan tasoittamaan. Gessoa sitten saikin laittaa aika reilusti sillä vaikka maalarinteippi olikin jo tasoittanut, sileään lopputulokseen tarvittiin aika paljon gessoa, aikaa ja hiomista. Onneksi kotona oli Dremel, joka hiontapäällä varustettuna helpotti hommaa huomattavasti. Sarvista tuli muuten todella kevyet näin tehtynä!
 
 

Arvoin myös aika pitkään haluanko tähän pukuun kirkkaan- vai tummanpunaiset piilolinssit. Lopulta päädyin tummanpunaisiin, sillä itse pidän niiden ''luonnollisemmasta'' väristä enemmän.

Siinä olikin sitten varmaan tämän kertainen asia. Mitä sinä cossaat Traconissa? Toivottavasti nähdään siellä!

-Lilian


 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti