perjantai 18. tammikuuta 2013

Niin paljon uusia ihanuuksia!

Lähiaikoina on tullut yhtäkkiä kartutettua kaikkea cosplayta hirmuisesti auttavaa tavaraa. Näitä kun on jo kertynyt näinkin paljon kerralla ja koska halusin muuten vaan esitellä teille nämä niin aattelin nyt sit tehdä ihan erillisen postauksen näistä.

Sain joululahjaksi ompelukoneen. Tarkemmin ottaen Brotherin Anniversary koneen. Pääsin testailemaan sitä vasta tuossa muutama päivä sitten kun tein vihdoin tilaa ompelupöydälleni ja täytyy sanoa, että on hyvä kone. En vielä tajunnut sitä automaattista langanpujotinta, vaan laitoin langan ihan omin pikku kätösin. Kaikenlaisia muita hienouksia testailin kuitenkin. Parasta on toistaiseksi ollut se, että koneen ompelunopeutta saa säädettyä kääntämällä yhtä ''vipua'' eri asentoon. Vanhassa koneessa kun oli tasan yksi nopeus: tosi nopea. Nyt käy tarkka ompelu NIIN paljon helpommin. Ompelukoneen mukana äiti oli ostanut myös ylimääräisiä alapuolia, jotka on todella ihana lisä. On meinaan hiukan paljon kivempaa ommella kun alapuolia on enemmän kuin se yksi. Yksi lisäpaininjalkakin tuli paketissa normaalien koneessa tulevien lisäksi. Sillä olisi kai tarkoitus voida ommella vapaasti kuvioita kankaalle. Kuulostaa jännältä ja täytyy kyllä päästä pian testaamaan vaikka jonkin ihan muun kun cosplayn parissa jos ei sieltä sopivaa hahmoa löydy.Siinä on vaaleanpunaista ja niin söpö rasia sopii ompelukoneen vaaleanpunaiseen :3

Kävin ostamassa myös langoille ihan oman laatikon ompelukoneen vieressä pidettäväksi. Tähän saakka kun ompelulangat on ollut semmosessa isossa laatikossa kaiken muun cosplayta varten säilössä olevan roinan seassa.


Tamperelaisille muuten pieni vinkki: Pispalassa oleva Ompelukonekeskus Koivu myy vinokanttia rullissa hintaan 7,50 rulla. Rullassa on 20 metriä, joten metrin hinnaks tulee noin 0.37 euroa. Halpaa kun mikä siis. Sitä tosiaan myydään vain kokonaisina rullina, mutta ainahan tota menee vaikka mihin. Ja värejäkin on vaikka kuinka. Itselle mukaan lähti Mu-12 tarvittavaa sinistä ja ensi kerralla kun tuonne satun ostan varmaan ainakin valkoisen ja mustan varastoon.

Samasta paikasta, eli tuolta Koivulta ostin myös säädettävän sovitusnuken. Oon haaveillut sovitusnukesta jo pidemmän aikaa, mutta en oikein osannut päättää haluanko säädettävän vai omiin mittoihin tehdyn jota ei voi säätää. Kuulostanee hassulta miettiä tuota haluamisen pohjalta, koska säädettävä on parempi sille varalle, että senttejä lähtee tai tulee lisää. Ongelmana itsellä vaan on noiden säädettävien kanssa ollut oma pieni kokoni. Oon muutenkin malliltani tiimalasi, joka on nykyään tosi harvinainen. Omat mitat on muutenkin 1950-luvun naisten keskiarvoa sekä pituuden että niiden "strategisten mittojen" osalta ja siitä naiset on kasvaneet pituutta ja muuttuneet päärynämallisemmiksi monestakin syystä. Tiesin kuitenkin, että Koivulla on ollut pienempiäkin sovitusnukkeja, joten kun satuttiin ajamaan siitä ohi pyysin pysäyttämään siihen ja taisin tehdä tähän astisen elämäni suurimman ''heräteostoksen''. Olihan tuon hankkimista mietitty pitkään, mutta oli silti yllätys, että sopiva löytyi samantien. Vähän outoon malliin mun täytyy tuo silti säätää, kun oma vartalomalli on mitä on, mutta ainakin sen saa sopivaksi ja hartioiden ja vyötärön kapeimman kohdan välinen pituus on tuossa lyhyimmällä asetuksella juuri oikea. Hintaa tällä oli muuten 169 euroa. Ei ihan halpa, mutta olin odottanut sen olevan kalliimpi. Sovitusnuken mallin nimi on Diana jos joku muu pienikokoinen ihminen tuollaista myös kaipailee.Tää tulee helpottaan niin monien asioiden tekemistä!

Ostin muuten myös vihdoin itselleni toisen peruukkipään. Aikaisemmin ostettu oli kovaa muovia, joten peruukkien kaikenlainen muokkaaminen siinä oli todella vaikeaa, kun peruukkia ei oikein saanut neulattua siihen kiinni. Oon päättänyt nyt alkaa opettelemaan tuota peruukkien muokkaamista, josta aikasemmin oon tarkotuksella pysynyt erossa, joten uuden peruukkipään hankkiminen todella oli ajankohtaista. Eihän tuommoista styroksipäätä voi millään tapaa kauniiksi sanoa, mutta kyllä se vaan on käytännöllinen! Ensimmäisenä se pääsikin Irisvielin peruukin kanssa käyttöön, kun ompelen kyseiseen peruukkiin lisää kuitua. Tähän mennessä tuo peruukkipää siis on toiminut oikein hyvin, saa nähdä miten mun käy sen kanssa kun tulee jotain monimutkasempaa projektia. 

Pakko muuten kertoa tässä samalla, että koin muutamia ensimmäisiäni cosplayn parissa tässä viime viikkoina. Sain ensimmäisen peruukkini, jonka mukana EI tullut peruukkisukkaa. Pieni asia, mutta olin aika ihmeissäni koska aina ennen on sellainen mukana tullut. Eipä sillä, en niitä olis yhtään lisää tarvinnutkaan kun nyt jo paikat pursuaa niitä, mutta kyllä sitä hetken kerkisin etsimään ennen kun tajusin, että eipä sellaista vaan tainnut tällä kertaa tulla. Toinen ensimmäiseni oli ulkomailta tilatun tavaran juuttuminen tulliin. Oon nyt lähiaikoina tilannut isojakin piilolinssitilauksia joiden hinta on mennyt yli 200 euron ja muutenkin tosi paljon kaikkea, joten on mun mielestä hassua, että tulliin jäi ihan normaalihintainen peruukki. Nyt sit mietin miten menettelen ton kanssa. Tulli kun on jossain Helsingin lähellä. Paketin vois ilmeisesti siirtää jotenkin tänne Tampereen alueelle ja mennä sitten selvittämään paikan päälle se tai sen voi ilmeisesti tehdä myös netissä. Hämmentynyt oon lähinnä siitä, että mitä kaikkia papereita mahdan tarvita sen saamiseen. Tullista tullut kirje kun oli tosi epäselvä. Hmm.

Cosplay hommat on edennyt tosi huonosti viimeisen viikon ajan, kun vaihdoin huoneeni isompaan. Vaikka viivästystä on tullut, toivon että nyt kun saan uuden työtason ja ompelukoneeni sille, on ompelun aloittaminen myös helpompaa kun konetta ei tarvitse erikseen kaivaa jostain esille ja sotkutkin haittaa vaan itseä. Muutenkin nykyinen huoneeni on niin iso, että cosplayn tekeminen hoituu ihan omassa huoneessa niin tänne ne mahdolliset sotkutkin sitten jää pelkästään itselle katseltavaksi. Ensi viikosta palaankin sitten taas cosplayn pariin uudella innolla ja uusilla välineillä.

-Lilian 
3 kommenttia:

  1. No tullin rajathan on muuttuneet uuden vuoden jälkeen, eli ei ole ihme, että peruukki on jäänyt nyt tulliin :) Lisäksi tulli ei ole kovinkaan "lähellä" Helsinkiä, kun se on Helsinki-Vantaa lentokentän vieressä :D eli lähellä, mutta ei omasta mielestä kuitenkaan :D Kannattaa siis siirtää se sinne Tampereen seudulle, jos et netissä sitä halua tehdä.. ja ei sinne tarvita muuta mukaan, kuin kuitti siitä ostoksesta, ainakin itse tarvitsin vain sen aikoinaan kun kerran itselläkin peruukki jäi tulliin :)

    VastaaPoista
  2. Joo, tulliraja tosiaan muuttui ja jos nyt tuotteen hinta/kulut menee yli sen 22€(jos oikein muistan) niin siihen lisätään se 24% alv. Tosin jos tilaamasi tuote on EU-maasta, siitä ei tarvitse maksaa ylimääräistä.

    VastaaPoista
  3. Nettitullaus on ihan älyttömän helppoa ja nopeeta. :3 Avaa vaan tullin nettitullaussivun, jonne täytyy kirjautua nettipankkitunnuksilla, sitten vain täyttää vaaditut kohdat ja valita valikoista minkälainen tuote on kyseessä, mikä sen hinta oli postikuluineen, jonka jälkeen sivu laskee maksettavat tullit ja senkuin maksat samantien verkkopankista tullin pois ja yleensä joko saman päivän, tai seuraavan arkipäivän, aikana tullattu tuote lähtee etiäpäin. :3 Eli huomattavasti nopeampaa ja näppärämpää, kuin pyytää tullattavaa tuotetta siirrettäväksi tullista toiseen.

    VastaaPoista