sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Ihanuus joulukalenteri: Luukku 9

Hei taas!

Tänään puhun siitä kuinka ihanaa on käyttää aikaa tulevien cosplayden suunnitteluun ja niihin valmistautumiseen.

 Itse olen nimenomaan suunnittelija tyyppiä ja rakastan listojen tekemistä. Ei siis ehkä ole mikään ihme, että teen listoja myös kaikesta mitä puvussa on tehtävänä ja saan tyydytystä kun saan ruksia aina yhden työvaiheen tehdyksi.

Semmonen lista :3

Äskeísestä listasta ei varmasti jäänyt kenellekkään epäselväksi, että todella tykkään tehdä noita listoja. Miksi se sitten on niin ihanaa? Niinkun mainitsinkin jo, se tunne kun saa ruksia yhden vaiheen tehdyksi on aina jotenkin ihana. Tuollaisella listalla myös näkee todella selvästi kuinka paljon pukua vielä on tehtävänä. Itsellä puvun teko sujuu aina huomattavasti paremmin, kun tuommoinen lista on tehtynä. Aikataulutuskin sujuu helpommin.

Suunnittelussa ihanaa on myös kaikkien ihanien mahdollisesti cosplayattavien hahmojen kuvien tallentaminen koneelle. Sitten joskus kun tulee se hetki, kun ei yhtäkkiä olekkaan mitään suunnitelmia seuraavaan coniin, voit palata niiden kuvien pariin ja etsiä sieltä sen, joka juuri sillä hetkellä tuntuu ihanimmalta. Täytyy kyllä myöntää, että näitä hetkiä ainakin itselleni tulee ihan liian harvoin. Aina on ihan liikaa pukuja jotka haluaisi toteuttaa ihan nyt heti. 

Vain hyvin pieni osa koko kansiosta. Koko kansion koko lähentee gigaa. 

Lasken suunnitteluun ja valmistautumiseen kuuluvaksi myös kankaiden miettimisen ja niiden vertailun, kaupoilla käymisen ja kaiken  tarvittavan ostamisen. Kankaiden miettimisessä parasta on tietenkin se, kun keksit tai löydät sen juuri täydellisen kankaan pukuusi. Itse kun pidän shoppailusta niin onhan se nyt tietysti ihanaa, kun saa ostaa vieläpä jotain mistä seuraa sitten jotain niinkin ihanaa kuin cosplayn tekeminen ja lopulta valmis puku. Kangaskaupoissa käyminen on jo itsessään nykyään itselleni positiivinen kokemus, koska liitän sen niin vahvasti kaikkiin niihin ihaniin asioihin joita cosplay minulle on. 

Suunnittelussa ihanaa on myös se, kun ei millään keksi miten jotain pitäisi tehdä ja kun sen sitten viimein keksii. On hieno tunne kun tajuaa jotain ihan uutta. Joskus käy toki niinkin, että itse ei vaan keksi. Silloin parasta on kysyä muilta. Kavereiden ja ystävien kanssa puhuminen on aina ihanaa ja mikäs sen parempaa kuin oppia vielä samalla jotain ihan uutta. 

Greenmage Viera, vain yksi kaikista ihanista puvuista jotka joskus haluaisin tehdä.

Tiedän, että näitä on taas vaikka kuinka paljon muitakin syitä. Nyt vaan iskee kirjoittajanblokki oikein kunnolla päälle, joten mieluummin jätän tämän tähän kuin koitan pakolla kirjoittaa vaan jotain. Huomenna palaillaan kuitenkin taas uusilla ihanuuksilla. Ja muistakaahan kommentoida taas mikäli teille tulee jotain mieleen, niin olette omalta osaltanne jakamassa ihanuutta muille :3

-Lilian

5 kommenttia:

 1. Oi että, listat ovat aivan ihania! Niitä tehdessä on aina sellainen hykertelevä olo. Ihanaa kun joku muukin tykkää.

  VastaaPoista
 2. Itse en ole samanlaisia listoja tehnyt, mutta ehkäpä kannattaisi, sillä näyttää tosiaan todella kätevältä ^^ Tunne, kun saa rastittaa jonkun, on varmasti ihana - näkee edistyvänsä.
  Mistä muuten teet yleensä kaikki jouset sun muut isot propit, kun tuolla oikein kaavat olet niille tehnyt? :3 Itselleni nimittäin nämä propit ovat vielä hiukan uusi kokemus niin kertytän tietoja materiaaleista mitä niihin voi käyttää. Vai teetkö kenties niistäkin yhden joulukalenteriluukun? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahahaha, voi eim en olettanut, että kukaan oikeesti alkais kattoon tota listaa :D Mut siis niin. Mun propit on pääosin tehty puusta mutta myös polyuretaanilevystä joskus ja puupahvista nyt uusin osittain. Puutyöt kyllä teki entinen poikaystäväni, koska ei uskonut, että tämmöinen pieni ja hento tyttö voisi jaksaa käsitellä esim. hiomakonetta. Mutta siis niin, kaavat kannattaa omasta mielestäni tehdä ihan kaikelle :) Suunnittelee mitat ja piirtää paperille ennen varsinaiselle puulle piirtämistä. Siinä paperilla on sit vielä helpompi muutella jos ei näytäkkään hyvältä :)

   Poista
  2. Mä kyllä katoin, ja tarkkaan katoinkin >:D Okei, ehkä mun pitää alkaa opettelemaan puutöitäkin sitten jossain vaiheessa :)' Tässä cosplayssa kyllä oppii jos moisia taitoja.

   Poista