tiistai 11. joulukuuta 2012

Ihanuus joulukalenteri: Luukku 11

Heippa! Tänään puhutaan hahmorakkaudesta ja siitä, miten se liittyy cosplayhin. Itsellänikin on hahmoja joista pidän todella paljon, mutta en kuitenkaan koe olevani se paras ihminen puhumaan tästä aiheesta, en ainakaan yksin. Tällä kertaa siis haastattelu tyylinen teksti hahmorakkaudesta.

Lilian: Hei! Kerro itsestäsi hiukan lukijoilleni.

Suiggari: Hmmmm... No, olen Suiggari, siviilissä Milla, 18 vuotta, cossannut 4 vuotta. Cossaaminen on se 

tärkein harrastus, mutta sen lisäksi piirtelen, mutta teen sitä niin usein ettei sitä oikein harrastuksena osaa 

ajatella, enemmänkin ajanvietteenä :D


Lilian: Sulla on hahmoja, jotka on erityisen tärkeitä, kertoisitko niistä.

Suiggari: No, heti ensimmäisenä tulee mieleen Fate-franchisen ihanainen Saber, johon ihastuin Fate/Stay 

Nightiin tutustumisesta lähtien (ja tämä tapahtui vasta vuoden 2010 lopulla, nyyh). Jalo olemus, hahmon 

mielenkiintoinen taustatarina ja aivan ihana luonne vetoavat edelleenkin :D


Lilian: Ja tämä ihastus Saberia kohtaan näkyy?

Suiggari: Nykyään fanitus näkyy esimerkiksi moninaisten figuurien muodossa, ja näitä löytyy jo viisi. ...ja lisää on tuloillaan. Aikamoinen rahareikä tuo Saber siis.

Lilian: Olet jo cosplayannutkin muutamaa versiota Saberista. Mitä ja miksi juuri niitä?

Suiggari: Ensin tosiaan tein Saberin Fate/Zerossa esiintyneen pukuversion. Puvusta ei ole oikein mitään jännittävää sanottavaa, kaikki on ostettu tai lainattu käsikorua, liinaa ja ahogea lukuunottamatta. Saber Alterin casual-puku sen sijaan vaatikin enemmän töitä. Suunnittelin sitä alun perin jo kevään ja kesän coneihin, mutta erinäisistä syistä päädyinkin tekemään sen vasta syksylle... Vaikka löydän puvusta yhtä sun toista korjattavaa, olen siitä silti ylpeä. Ja röyhelöitä tuli tehtyä tuohonkin mekkoon yhden elämän tarpeiksi :DLilian: Ja lisää Sabereita on luvassa?

Suiggari: Ehdottomasti Saberille löytyy aina paikka cosplaylistalla, vaikka välillä epäonnistumisen pelossa tyrmäänkin joitain asuja, kuten Saber Alterin virallisempi versio.
Mutta ensi vuodelle suunnitelmissa olisi vihdoin Fate/Stay Nightin aito ja alkuperäinen sininen asu, ja lisäksi olisi tarkoitus tehdä vielä jokin asu Eurocosplayhin, mutta en osaa kolmesta mahdollisesta vaihtoehdosta oikein päättää, minkä valitsisin.Lilian: Noita tosiaan näyttää olevan tulossa :D Onko muitakin hahmoja, jotka ovat samalla lailla tärkeitä?

Suiggari: No, Saberin kanssa samalle waifuviivalle yltävät myös Umineko no Naku koro ni-sarjan Beatrice, ja Rozen Maidenin ihana Suigintou, sillä erotuksella että kumpaakaan en ole ainakaan vielä cossannut :D Terävimmät huomaavat että näillä kaikilla hahmoilla tuntuu olevan vaaleat hiukset... Onko se vain sattumaa vai yksi syy hahmoista pitämiseen, en kommentoi :3

Lilian: Mutta haluja cossata noitakin on?

Suiggari: Tottahan toki, alustavissa suunnitelmissa on tehdä Suigintou ensi vuonna, Beatrice saa odottaa taitojen kehittymistä koska haluan tehdä hahmolle mahdollisimman paljon oikeutta.

Lilian: Jotkut sanoo cosplayn olevan nimenomaan fanituksen osoittamista itselle tärkeää hahmoa tai sarjaa kohtaan. Tämä näyttää ainakin sinun tapauksessa pitävän paikkansa. Miten koet asian itse? Jos et cosplayaisi, miten osoittaisit rakkauttasi näitä hahmoja kohtaan?

Suiggari: Vaikea kuvitella ettei cossaisi, mutta jos nyt lähtee ajatusleikkiin mukaan niin piirtäminen olisi se tärkein tapa osoittaa fanitusta, ja todennäköisesti myös vielä enemmän kaikki hahmoon liittyvä keräily. Eli figuureja ja taidekirjoja Fateen liittyen olisi siis vielä enemmän

Lilian: Onko cosplay sitten tuonut sinut lähemmäs rakastamiasi hahmoja?

Suiggari: Ehdottomasti! Cosplayn takia tulee otettua selvää mitä hassummista asioista esimerkiksi photoshootteja ajatellen. Mitä enemmän aikaa hahmon parissa tulee vietettyä vaikkapa referenssikuvia etsien, sitä läheisemmältä hahmo tuntuu.

Lilian: Eli voit sanoa, että cosplay on ollut hyväksi hahmorakkaudellesi ja hahmorakkautesi on ollut hyväksi cosplaylle?

Suiggari: Ehdottomasti. Cosplay opettaa hahmosta muussakin mielessä kuin vain ulkonäköä ajatellen, ja se että jaksaa kiinnittää huomiota yksityiskohtiin ja jaksaa olla huolellinen hahmon tähden cossia tehdessä tekee cosplaylle ehdottomasti vain hyvää.

Lilian: Uskallanko udella vielä loppuun suunnitelmiasi vai onko ne salaisia?

Suiggari: No, Eurocosplayta olis tarkoitus kokeilla ensi vuonna, mutta en ole vieläkään osannut päättää 
muutamasta vaihtoehdosta, ja muut suunnitelmat pyrin pitämään avoimina, uusia ihania sarjoja ja pelejä kun 
ilmestyy koko ajan.

Lilian: Tällä hetkellä Milla (itselle tulee tuo Milla luonnollisemmin kuin Suiggari) suunnittelee oman 
cosplayblogin aloittamista. Muistakaahan siis olla silmä tarkkana sen varalta! Suuret kiitokset kysymyksiin 
vastaamisesta ja tämän blogitekstin tärkeimmän sisällön aikaansaamisesta. Tahdotko vielä sanoa lukijoilleni 
jotain?

Suiggari: Hyvää joulua ja onnistumisia täynnä olevaa cosplayvuotta 2013!Tämmöistä tänään. Onko sinulla jotain hahmoa, joka on itsellesi erityisen rakas? Onko sinun mielestäsi 
cosplay hyvä tapa osoittaa sitä? Voisin esittää tähän vielä vaikka kuinka monta kysymystä, mutta you get the 
point. Kertokaa siis omia mielipiteitä ja kokemuksia.

-Lilian

Ps. Menipä tiukalle, mutta tietokoneen kello näyttää vielä 11.12 päivämääräksi :3


Pikaviestiketjun loppuKumpi oli ensin, rakkaus kohtaan vai cosplay?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti