tiistai 18. syyskuuta 2012

Tracon 7 sunnuntai ja mikä sen nimi olikaan? Eli Sola-Ui Nuada-Re Sophia-Ri

Jos Traconin lauantai oli kiireinen, oli sunnuntai kiireinen myös, mutta hyvin erilailla. Perjantai iltana ennen Traconia päätin, että ei huvita tehdä vielä alottamatta ollutta Sola-Uin rusettia. Rusetin tekeminen jäi siis sunnuntai aamulle. En kuitenkaan joutunut heräämään ihan hävyttömän aikaisin, sillä Tampere-talolla piti olla vasta kymmenen aikaan. Siis seitsemältä ylös, suihkun kautta valmistautumaan ja sitten ei muutakuin rusetin tekoon. Olin, ja olen edelleen, yllättävän tyytyväinen siihen mitä sain aikaiseksi. Kun miettii, että en siis ollut ennen sunnuntai aamua uhrannut koko rusetille ajatustakaan, tulos todellakin oli mielestäni parempi kuin osasin yhtään odottaa. 

Saatuani siis Sola-Uin rusetin tehtyä, laitoin vielä lopun puvun päälle ja piilolinssit silmiin ja eikun menoksi. Tampere-talolle päästyämme suuntasimme Oonan kanssa taas kerran cosplaybackstagelle. Sunnuntaina vuorossa oli itselleni jotain ihan uutta, eli cosplayagentointia! Etsimme siis ihanan Oonan kanssa con alueelta hienoja pukuja ja kysyimme haluaisiko cosplayaaja osallistua nettipukukisaan. Oli ihanaa päästä kehumaan muiden pukuja oikein hyvällä tekosyyllä. Monet olivat hämmentyneitä kun menimme puhumaan ja kysymään lähtisikö pukuilija kisaan. Yllättävän moni myös kieltäytyi kisaan mukaan lähtemisestä, kuka mistäkin syystä. Harmi, sillä todella upeita pukuja jäi varmasti monelta näkemättä tästä syystä. Monet varmasti myös ihmettelivät mitä ihmettä nuo kaksi tyttöä kyttää tuolla meitä kun yritimme päättää pyytääkkö jotakuta mukaan kisaan vai ei. Joka tapauksessa, kokemus oli itselleni erittäin positiivinen. En malta odottaa milloin pääsen tekemään cosplayagentin hommia uudelleen. 

Sunnuntai kuluikin oikeastaan ainakin kahteen saakka con aluetta kierrellessä. Kahden aikaan Oonan piti lähteä, kipeänä kun oli. Suuret kiitokset kuitenkin Oonalle joka jaksoi kipeänä kiertää kanssani ja jossain vaiheessa jopa voitti ujoutensa ja alkoi itse kysymään joitain nettipukukisaan mukaan. Kahdesta eteenpäin vietin aikaa hetken katsellen ympärilleni, kunnes oli jo aika mennä taas backstagelle. Cosplayagenttina pääsin backstagen kautta hyvälle paikalle istumaan saliin sivulle, ja tarkoitus oli katsella sekä esityskisa, että nettipukukisan ja missimittarin lavapyörähtämiset sieltä käsin. Jotain odottamatonta kuitenkin tapahtui, ja lähdin katsomosta takaisin backstagelle kai jo toisen esityksen jälkeen. Jälkikäteen on tavallaan jäänyt harmittamaan, että missasin ilmeisesti todella hienoja esityksiä, mutta toisaalta oli suuri helpotus kun ei tarvinnut padota tunteita sisälleen. Oloni kuitenkin helpottui onneksi nettipukukisan lavaesiintymisiä ennen ja pystyin vielä juttelemaan valitsemieni kisaajien kanssa mukavia ennen heidän lavalle menoaan. Oli ihana nähdä kuinka innoissaan monet valitut olivat, suurin osa kun ei ollut ikinä ennen käynyt lavalla. Saatoinpa myös auttaa yhtä sinitukkaista tatuoitua hahmoa keksimään lavaposeerauksia! Oli muuten hieno fiilis myös nähdä yleisöstä kun nettipukukisaajat sitten vihdoinkin tulivat lavalle. Toivottavasti joku heistä nyt sai rohkeutta osallistua myös tulevaisuudessa kisoihin. 

Nettipukukisan päätyttyä poistuin taas yleisöstä. Tarkoitushan oli ollut katsoa myös missimittari, mutta sillä hetkellä mielessäni myllersi sen verran paljon, että oli hyvä päästä johonkin rauhallisempaan paikkaan ja vain saada puhua mieltäni painaneista asioista. Voin sanoa, että mistään oikeasti isosta asiasta ei ollut kyse, mutta koko juttu vaan tuli itselleni yllätyksenä siinä hetkessä. 

Traconissa koin muuten ihan ihka ensimmäisen fanityttö hetkeni, kun näin aivan ihanan ryhmän eräästä sarjasta jota olen tässä lähiaikoina katsellut ehkä ihan muutamaan kertaan. Erityisesti ryhmän yksi hahmo sai sisäisen, tähän asti uinuneen, fanityttöni hereille ja saatoinkin päätyä ihan vaan pariin kertaan kyseisen cosplayaajan viereen hymyilemään tyhmän näköisenä ja kehumaan hänen pukuaan. Aivan ihana oli cosplay ja koko ryhmä :3


Ai niin, kuvailimme myös Sola-Uita jossain vaiheessa ihanan Ilonan kanssa! Kuvasin myös Ilonan Irisvieliä, mutta järjestelmäkameraa hyvin vähän käyttäneenä en todellakaan ole varma mitä kuvista tuli. Minusta Ilona onnistui kuitenkin taas saamaan hyviä kuvia. Täytyy kyllä muuten olla hyvä kuvaaja kun aina vaan saa niin hyviä kuvia, että täytyy oikein miettiä kuinka monta niistä kaikista ihanista oikein kehtaa julkaista! Joka tapauksessa, tässä kuvia Sola-Uista.


Sola-Ui oli tavallaan äärimmäisen helppo poseerattava. Ilme piti vain saada ylimielisen näköiseksi ja sen jälkeen vaan koitit seisoskella jotenkin tyylikkäästi jossain. 

 Niinkuin Korppu hienosti sanoi ''Ihan selkeä "Kayneth you suck"-ilme.''

Tavallaan taas Sola-Ui kun ei ihan kauheasti mitään Fate/Zerossa tee, niin kuvat tosiaan jäivät semmoisiksi seisoskelu kuviksi. Kivoja kuvia tosiaan oli silti useampia.


Nyt vaan odottelen sitä kun saan ihanan Lancerin vierelleni niin sitten pääsen luomaan haikailevia katseita siihen suuntaan. Voi  niitä kaikkia kuvia mitä sillä parilla saisi aikaan. Vielä kun Kaynethin saisi mukaan niin olis aika täydellistä. No, onneksi ainakin tuo Lancer mitä ilmeisemmin on jo tekeillä tai ainakin päätetty tehdä. Joten niitä kuvia odotellessa!


Sola-Ui oli sellainen hahmo, josta en tavallaan edes ihan oikeasti pidä. Halusin kuitenkin, että joku Sola-Uita cossaisi, ja kun yritys yrityksen perään saada joku muu suostuteltua Sola-Ui tekemään epäonnistui ja huhu Fate/Zero ryhmästä korviini kantautui, oli se vaan ihan pakko tehdä itse. Kai Sola-Ui sitten jotain tunteita minussa herättää kun niin paljon halusin, että joku kyseisen naisen tekee, että päädyin sitten tekemään sen itse.

Kuvaaja Jarmo Nyberg, muut kuvat Ilonan käsialaa. 

Etukäteen olin oikeastaan ihan varma, että näyttäisin Sola-Uin oikeasti aika kamalalta. Koko Sola-Uin design liittyi mielessäni johonkin ihan erilaiseen ihmiseen kuin mitä itse olen. Pukua tehdessänikin ajattelin, että se ei luultavasti näyttäisi päälläni kovin hyvältä, mutta tuo halu nähdä Sola-Ui tehtynä oli kuitenkin suurempi. Oikeastaan ensimmäiset hyvät fiilikset Sola-Uin suhteen sain, kun peruukki saapui, ja totesin, että en oikeastaan näytä yhtään hassummalta Sola-Uin hiustyylin kanssa. Loppujen lopuksi koko epäilyni olikin ihan turhaa, sillä olen pukuun todella tyytyväinen. Tein taas asioita, joita olin tehnyt todella vähän tai en ollenkaan aikaisemmin. Vaikeinta Sola-Uin puvussa olikin saada housut tarpeeksi istuviksi, joku kun Irkin puolella käski tehdä niistä HYVIN istuvat. Olin kuitenkin hyvin hämmentynyt kaikista niistä positiivisista kommenteista joita sain Sola-Uina, varsinkin monet olivat tasoa ''Sovit Sola-Uiksi niin hyvin, teet siitä hahmosta ihanan näköisen''. Vielä kun kommentit tulivat henkilöiltä joita itse salaa ihailen oli kyllä aikas hyvä fiilis. 

Joku saattoi muuten huomata, että mainitsin jotain Fate/Zero ryhmästä. Niinkuin organisoimattomilla ryhmillä on usein tapana, myös tämä jäi vajaavaiseksi. Loppujen lopuksi kuvia otettiin vielä juuri ennen kotiin lähtöä kokoonpanolla Rider, Irisviel ja Sola-Ui. Niitä kuvia kuitenkin luvassa tässä lähiaikoina erikseen. 

Loppuun vielä: Aion itse cosplayta Desucon Frostbiten sunnuntaina Irisvieliä ja mukana on ainakin Kiritsugu. Frostbiteen pitäisi olla tulossa myös Rider, Lancer ja Saber. Ihan hyvä ryhmän alku on siis jo kasassa, mutta olisihan se siistiä jos saataisiin vielä lisää osallistujia. Mitään kovin tiivistä ryhmäilyä tuskin on luvassa, mutta ainakin eeppistä photoshoottia voisi olla luvassa! Ilmiannathan siis itsesi vaikkapa alas kommentteihin mikäli mielessäsi on edes käynyt cosplayata Fate/Zerosta ja Frostbiten sunnuntai olisi mahdollinen ajankohta.

-Lilian


4 kommenttia:

  1. Pakko kehaista, että yllätyin itsekin miten hyvältä näytit Sola-Uina! Jotenkin kaikki on vain niin onnistunutta, ja kuvissa ilmeet ja asennot toimivat vaikka ne eivät mitään monimutkaisia olekaan. Tosin ei tarvitsekaan. Harmi jos esityskisaa ja Missimittaria meni vähän sivuun, mutta onneksi kuvia ja videota löytyy Youtubesta (jo nyt, sairaan nopeaa!) ja Anikista.

    Voisin taas Maiyana yrittää tällä kertaa etsiytyä ryhmään silloin Frostbiten sunnuntaina, if you dont mind :> Eli vapaaehtoinen Maiya täällä, hep!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa oikeasti kuulla, että muutkin oli sitä mieltä, että oli hyvä. Koska ihan oikeasti olin hirveen yllättynyt siitä, että se sopikin mulle! :D

      Ja joo, Maiya olis aika huippu ton meiän Iri-Kiritsugu jutun kaa vaikka ei edes olis muita! Sit kun viä Saber siihen jajajaja! AAA, en malta odottaa!

      Poista
  2. Iih, pidän näitä kuvia cosseineineen kokonaisuuksineen erittäin onnistuinenina. Pidän~

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ^^ Vähän kunniaa täytyy kyllä tosiaan antaa Ilonalle joka aina jotenkin ihmeessä löytää aikaa kuvata näitä ihania kuvia :3

      Poista